Pri kraju pripreme školskih projekata u SŠ Lovre Montija

Published: Friday, 24 January 2020
Tijekom siječnja planirani su sastanci Eko-Krke i Zelene Istre sa svim školskim timovima radi lakšeg planiranja provedbe odabranih školskih projekata u zajednici.  Teme školskih projekata odabiru učenici sami, a cilj je da se identificira neki problem u okruženju te da se zajedno s dioncima iz zajednice taj problem pokuša riješiti. Misao vodilja, pri tome, trebaju biti globalni ciljevi održivog razvoja.

Read more ...

Prijavi se na besplatni program osposobljavanaja za uzgajivača povrća

Published: Wednesday, 15 January 2020

Ovim putem pozivamo na prijavu sve pripadnike marginaliziranih skupina koji žele sudjelovati na besplatnom programu osposobljavanja „Povrćar/ica“ ili radionicama mekih vještina („Budi Svoj“, „Budi kreativan“ ili „Izrazi se“).

Program osposobljavanja „Povrćar/ica“ započinje u ožujku 2020. i sastoji se od teoretske i praktične nastave gdje će se učiti sve o uzgoju povrća. Na kraju programa koji je besplatan polaznici će dobiti uvjerenje o osposobljavanju koje se može upisati u e-radnu knjižicu.

Read more ...

Priprema školskog projekta u zajednici “Eko kutak u našem gradu”

Published: Friday, 24 January 2020

S obzirom na skori početak provedbe školskog projekta u zajednici “Eko kutak u našem gradu”, predstavnica udruge Eko Krka je 15. siječnja 2020. održala prezentaciju učenicima 5.b razreda Osnovne škole Domovinske zahvalnosti Knin o nekim aspektima održivog razvoja zajednice i o ljekovitom bilju.

Read more ...

Održana radionica mekih vještina "Izrazi se"

Published: Tuesday, 17 December 2019

U sklopu projekta „Učimo danas za bolje sutra“ 11.12.2019. i 12.12.2019. održana je radionica mekih vještina „Izrazi se" za pripadnike marginaliziranih skupina na području grada Knina. Cilj radionice je osnaživanje i podizanje razine samopoštovanja kod marginaliziranih skupina. 

Sve radionice mekih vještina namijenjene su pripadnicima marginaliziranih skupina (dugotrajno nezaposlene osobe - mladi do 29 godina nezaposleni iznad 6 mjeseci i osobe starije od 30 godina nezaposlene iznad 12 mjeseci, osobe romske nacionalne manjine, osobe s invaliditetom, beskućnici, liječeni ovisnici o drogama, žrtve obiteljskog nasilja, azilanti, migranti, mlade osobe bez odgovarajuće roditeljske skrbi, mlade osobe nakon izlaska iz alternativne skrbi i nezaposlene osobe korisnici prava na zajamčenu minimalnu naknadu). 

Read more ...

Prijavite se za osposobljavanje za zavarivače!

Published: Monday, 20 January 2020

 

 

 

 

 

 

 

 

U sklopu projekta „Znanjem do zaposlenja“ tijekom veljače započinje program osposobljavanja za zanimanje zavarivač REL postupkom. Sva predavanja će se održati u Gračacu, a putni troškovi će biti pokriveni u cijelosti.

Read more ...

Nastava o održivom razvoju održana u kninskim školama

Published: Tuesday, 10 December 2019
U sklopu  projekta "Znanje za održivo djelovanje" u kninskim školama partnerima na projektu, OŠ "Domovinske zahvalnosti" i SŠ "Lovre Montija", tijekom rujna i listopada 2019. provedena je nastava o održivom razvoju s učenicima/cama.

Read more ...

Donatori

                                                   Općina Promina                                                                  

 

 

Partneri

                   Općina Kistanje       Srednja škola Lovre Montija Knin                     

Osnovna škola "Domovinske zahvalnosti"         

 

Ekološka udruga Krka Knin je član

          Mreža Zelenih telefona 

 

Sponzori