Započela provedba projekta "Natural born volunteer!!

Published: Friday, 08 November 2019
Udruga Krka počela je s provedbom projekta Natural born volunteer!  u okviru programa Europskih snaga solidarnosti financiranog od strane  Agencije za mobilnost i programe Europske unije, volonterski projekt u sklopu kojeg će dvoje mladih iz Portugala i Litve u udruzi volontirati slijedećih 8 mjeseci.

Read more ...

Reciklažno dvorište Knin

Published: Wednesday, 23 October 2019
U Kninu je 21.listopada svečano otvoreno reciklažno dvorište vrijedno 2,8 milijuna kuna. Reciklažnim dvorištem upravljat će gradska komunalna tvrtka Čistoća i zelenilo.
Dvorište se nalazi unutar poduzetničke zone Preparandija na 973 metra četvorna, bit će otvoreno svakim danom osim nedjelje od 7 do 14 sati, a odlaganje otpada bit će besplatno za sve građane Knina.

Read more ...

Prva godina provedbe " Pomozimo danas za bolje sutra"

Published: Friday, 08 November 2019

Projektom "Pomozimo danas za bolje sutra" – Program Zaželi kojeg provodimo u partnerstvu  s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i Centrom za socijalnu skrb Šibenik nastavljamo sa odličnim rezultatima. Prošlo je točno godinu dana od kada je na području Bilica i Dubrave zaposleno 5 žena koje vode brigu o ukupno 25 korisnika ( starijih i nemoćnih osoba ). 

Read more ...

Počeo program osposobljavanja "Proizvođač/ica rakije i drugih domaćih aromatiziranih pića"

Published: Friday, 18 October 2019

U sklopu projekta „Učimo danas za bolje sutra“ 7.10.2019. započeo je program osposobljavanja „Proizvođač/ica rakije i drugih domaćih aromatiziranih pića“ za pripadnike marginaliziranih skupina na području grada Knina. Program pohađa 7 osoba. 

U marginalizirane skupina spadaju: dugotrajno nezaposlene osobe - mladi do 29 godina nezaposleni iznad 6 mjeseci i osobe starije od 30 godina nezaposlene iznad 12 mjeseci, osobe romske nacionalne manjine, osobe s invaliditetom, beskućnici, liječeni ovisnici o drogama, žrtve obiteljskog nasilja, azilanti, migranti, mlade osobe bez odgovarajuće roditeljske skrbi, mlade osobe nakon izlaska iz alternativne skrbi i nezaposlene osobe korisnici prava na zajamčenu minimalnu naknadu. 

Read more ...

Podjela diploma u okviru projekta ”Iskoristi priliku!“

Published: Wednesday, 06 November 2019

Početkom godine je u okviru projekta ”Iskoristi priliku!” započeo edukativni program za zanimanja: vinar, vinogradar, vrtlar i voćar. Nakon što su polaznici odslušali teoretski dio programa, odradili su i praktični dio nastave na poljoprivrednim gospodarstvima Kninske okolice. Program je uspješno završilo sedamnaest polaznika te su im podjeljene svjedodžbe na Pučkom učilištu Knin na zadovoljstvo voditelja i partnera projekta. Diplome je podjelio ravnatelj učilišta Virtus , gospodin Mario Pehar.

Read more ...

Kreće zadnja faza kampanje 'Svim na Zemlji, daruj drvce'

Published: Friday, 18 October 2019

Završnom akcijom sadnje mladica bora u Kistanjama i akcijom čišćenja šume u Diklu kraj Zadra, 26. listopada završava kampanja „Svim na Zemlji, daruj drvce“ kojom se u prosincu prošle godine prikupilo 13.200 kn donacija građana i građanki Hrvatske.Svim na Zemlji, daruj drvce“ blagdanska je antikonzumeristička akcija koju je Zelena akcija u suradnji s udrugama Eko-Zadar i Eko Zrmanja pokrenula još 2017. godine, kada su ljetni požari poharali dalmatinsku obalu i uništili preko 100 000 ha šume. Kampanjom se željelo ukazati na problem požarišta, kao i na prijetnju klimatskih promjena i posljedice prekomjerne konzumacije na naš planet i podsjetiti da su upravo šumski ekosustavi od neizmjerne važnosti za naš opstanak. Rezultat prve kampanje bila je mlada šuma pinije od preko 1000 sadnica, koju je 70 vrijednih volontera i volonterki Zadarske županije zasadilo pokraj Turnja, u općini Sv. Filip i Jakov, gdje je tokom ljeta 2017. godine izgorilo 16 ha šume.

Read more ...

Donatori

                                                   Općina Promina                                                                  

 

 

Partneri

                   Općina Kistanje       Srednja škola Lovre Montija Knin                     

Osnovna škola "Domovinske zahvalnosti"         

 

Ekološka udruga Krka Knin je član

          Mreža Zelenih telefona 

 

Sponzori