VENI-VIDI-KNIN

Published: Wednesday, 13 June 2018

 

 

Projektom VENI-VIDI-KNIN koji je proveden u Kninu u suradnji s Osnovnom školom dr. Franje Tuđmana Knin organizirale su se  radionice o prirodnim i povijesnim ljepotama šire okolice grada Knina, radionice o fotografiji,  održani su Zeleni izleti/terenske nastave, formirana je  foto sekcija, osmišljena i tiskana brošura o prirodnim ljepotama i turističkoj ponudi grada Knina, organizirana je izložba fotografija i snimljena Milenijska fotografija. Na ovaj način poticao se inovativan pristup obrazovanju, kreativnost i talent kodu učenika, a mladi su se poticali na aktivniji boravak u prirodi i aktivnije sudjelovanje u društvu. 

 

 

 

 

 

OBAVIJEST O PROVEDBI PROJEKTA VENI-VIDI-KNIN

Published: Monday, 05 February 2018

 

Projektom VENI-VIDI-KNIN koji će provoditi Ekološka udruga „Krka“ Knin  u suradnji s Osnovnom školom dr. Franje Tuđmana Knin, organiziranjem radionica o prirodnim i povijesnim ljepotama šire okolice grada Knina, radionicama o fotografiji, organizacijom Zelenih izleta/terenske nastave, formiranjem foto sekcije,  osmišljavanjem i tiskanjem brošura o prirodnim ljepotama i turističkoj ponudi grada Knina, organizacijom izložbe fotografija, snimanjem Milenijske fotografije  potičemo inovativan pristup obrazovanju, potičemo  kreativnost i talent  kod učenika, potičemo mlade na aktivniji boravak u prirodi, potičemo mlade na aktivnije sudjelovanje u društvu, upoznajemo mlade sa prirodnim i povijesnim ljepotama, šire okolice grada Knina te promoviramo prirodne i povijesne ljepote grada Knina i okolice.

Projekt „VENI-VIDI-KNIN“ financira JU NP Krka i Erste banka, a provedba projekta traje do 31.08.2018.

Read more ...

Milenijska fotografija "Zeleno srce"

Published: Wednesday, 06 June 2018

 

 

 

U petak 01.06.2018. snimljena je milenijska fotografija s učenicima, roditeljima i zaposlenicima OŠ "Tin Ujević" iz Šibenika u sklopu projekta "Zeleno Srce".

Dragi naši, sretna Vam i uspješna Nova 2018.

Published: Thursday, 21 December 2017

Dragi naši, sretna Vam i uspješna Nova 2018.

Hvala Vam što pratite naš rad, što nas podržavate i naravno hvala Vam što čuvate okoliš. Budite uz nas i u 2018. godini, spremili smo nove zanimljive i korisne projekte.

PROJEKT „ZELENO SRCE“

Published: Monday, 12 February 2018

 

Udruzi mladih „Mladi u EU“ iz Šibenika u partnerstvu sa Osnovnom školom Tin Ujević iz Šibenika i Ekološkom udrugom „Krka“ Knin odobreno je financiranje i provedba projekta: „Zeleno srce“ .

Projekt „Zeleno srce“ financira Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva u sklopu programa Institucionalni odgoj i obrazovanje.

Provedba projekta traje od 01.10.2017. do 31.08.2018.

Putem aktivnost projekta: Radionice o volontiranju, volonterske akcije uređenja okoliša, volonterska akcija „Zelena čistka“,organizacija Zelenih izleta, akcije prikupljanja plastičnih čepova i stare odjeće, snimanje Milenijske fotografije, itd. promovirat će se značaj volontiranja te će se ostvariti  ciljevi projekta: Razviti i promovirati učeničko volonterstvo; omogućiti i otvariti izvanučioničku nastavu, educirati učenike o značaju volonterstva; uključivanje učenika u volonterske akcije u lokalnoj zajednici; educirati širu lokalnu zajednicu o značaju volonterstva; povećati broj volontera; poticati na društvenu uključenost i građanski aktivizam; aktivno uključivanje djece u život zajednice; poboljšati kvalitetu života djece i mladih; ojačati empatiju djece i mladih prema potrebitima; ojačati svijest o važnosti zaštite prirode i okoliša; doprinijeti održivom razvoju zajednice.

Peace za Krku

Published: Monday, 27 November 2017

Završen je projekt „Peace za Krku“ koji su financirale Hrvatske vode. Od brojnih aktivnosti projekta poput akcija čišćenja okoliša, zelenih izleta u sklopu projekta  snimljena je i Milenijska fotografija Peace za Krku kako bi upozorili  na problem onečišćenja rijeke Krka.

 

Donatori

                                          

 

Partneri

                   Općina Kistanje       Srednja škola Lovre Montija Knin                     

Osnovna škola "Domovinske zahvalnosti"      

 

Ekološka udruga Krka Knin je član

          Mreža Zelenih telefona 

 

Sponzori