Početak projekta " Znanje usvajajmo-okoliš sačuvajmo!"

Published: Wednesday, 21 December 2016

Ekološkoj udruzi „Krka“ Knin odobreno je financiranje projekta „Znanje usvajamo-okoliš sačuvajmo!“ u kategoriji izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih za školsku 2016./2017. Projekt će financirati Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Erste Banka i Grad Knin a provodit će se do kraja kolovoza 2017. Partneri na projektu su:  Osnovna škola Dr. Franje Tuđmana Knin, Osnovna škola Kistanje i udruga Čarobni svijet iz Knina.

Provedbom aktivnosti projekta " Znanje usvajamo-okoliš sačuvajmo!“, kroz brojne edukativne radionice o zaštiti okoliša, gospodarenju otpadom, recikliranju i održivom razvoju, kroz akcije poput nabavke kartonskih kutija koje će učenici oslikati i podijeliti gradskim institucijama za prikupljanje plastičnih čepova, izrade igre „Memory“ o odvajanju otpada, akcija uređenja okoliša škole putem sadnje cvijeća i stabala, te putem snimanja dvije Milenijske fotografije na temu zaštite okoliša,  želimo educirati učenike  škole, njihove roditelje, djelatnike škole,  ali i širu lokalnu zajednicu o važnosti zaštite okoliša, gospodarenja otpadom, recikliranja i održivog razvoja.

Postavljanjem spremnika za odvajanje otpada u učionice u školama, kao i u ostale prostorije škola, želimo stvoriti uvjete za primjenu stečenih znanja o odvajanju otpada.

Provedbom projekta doprinosimo i smanjenju količine miješanog komunalnog otpada te dajemo primjer održivog razvoja zajednice najmlađima te ih kroz zdrav okoliš potičemo na zdrav život.

 

Donatori

                                                   Općina Promina                                                                  

 

 

Partneri

                   Općina Kistanje       Srednja škola Lovre Montija Knin                     

Osnovna škola "Domovinske zahvalnosti"         

 

Ekološka udruga Krka Knin je član

          Mreža Zelenih telefona 

 

Sponzori