Početak projekta " Znanje usvajajmo-okoliš sačuvajmo!"

Published: Wednesday, 21 December 2016

Ekološkoj udruzi „Krka“ Knin odobreno je financiranje projekta „Znanje usvajamo-okoliš sačuvajmo!“ u kategoriji izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih za školsku 2016./2017. Projekt će financirati Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Erste Banka i Grad Knin a provodit će se do kraja kolovoza 2017. Partneri na projektu su:  Osnovna škola Dr. Franje Tuđmana Knin, Osnovna škola Kistanje i udruga Čarobni svijet iz Knina.

Provedbom aktivnosti projekta " Znanje usvajamo-okoliš sačuvajmo!“, kroz brojne edukativne radionice o zaštiti okoliša, gospodarenju otpadom, recikliranju i održivom razvoju, kroz akcije poput nabavke kartonskih kutija koje će učenici oslikati i podijeliti gradskim institucijama za prikupljanje plastičnih čepova, izrade igre „Memory“ o odvajanju otpada, akcija uređenja okoliša škole putem sadnje cvijeća i stabala, te putem snimanja dvije Milenijske fotografije na temu zaštite okoliša,  želimo educirati učenike  škole, njihove roditelje, djelatnike škole,  ali i širu lokalnu zajednicu o važnosti zaštite okoliša, gospodarenja otpadom, recikliranja i održivog razvoja.

Postavljanjem spremnika za odvajanje otpada u učionice u školama, kao i u ostale prostorije škola, želimo stvoriti uvjete za primjenu stečenih znanja o odvajanju otpada.

Provedbom projekta doprinosimo i smanjenju količine miješanog komunalnog otpada te dajemo primjer održivog razvoja zajednice najmlađima te ih kroz zdrav okoliš potičemo na zdrav život.

 

Hits: 1477

Donatori

                                                   Općina Promina                                                                  

 

 

Partneri

                   Općina Kistanje       Srednja škola Lovre Montija Knin                     

Osnovna škola "Domovinske zahvalnosti"         

 

Ekološka udruga Krka Knin je član

          Mreža Zelenih telefona 

 

Sponzori