Brojna događanja u sklopu proslave Dana škole u Kninu

Published: Thursday, 25 May 2017

Osnovna škola Dr.Franje Tuđmana Knin sutra ( 26.05.) slavi Dan škole.Učenici i nastavnici pripremili su prigodan program, a dio programa se održava i u organizaciji Ekološke udruge "Krka" Knin kao rezultat suradnje Ekološke udruge „Krka“ Knin i škole na projektu „Znanje usvajajmo-okoliš sačuvajmo“.Program Ekološke udruge "Krka" Knin počinje u 9h održavanjem radionica izrade kutijaza prikupljanje plastičnih čepova koje će se kasnije podijeliti gradskim ustanovama,

a sve s ciljem sudjelovanja što većeg broja ljudi u humanitarnoj akciji. Naime prikupljeni čepovi šalju se u Udrugu oboljelih od leukemije i limfoma Varaždin koja čepove prodaje tvrtkama koje se bave reciklažom, a  od prikupljenih sredstava kupuju skupe ljekove svojim korisnicima.

U sklopu proslave Dana škole održava se i Sajam recikliranih proizvoda koji počinje u 10 h.Učenici su pripremili brojne proizvode koristeći stare materijale i tehnike recikliranja.

U 12 h poznati hrvatski fotograf gospodin Šime Strikoman snimat će Milenijsku fotografiju sa učenicima škole, a tehničku podršku pri provedbi aktivnosti pružit će JVP Knin.

Projekt „Znanje usvajajmo-okoliš sačuvajmo“ sufinanciraju Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Grad Knin, Općina Kistanje, Erste banka i Bikarac d.o.o.

Partneri na projektu, pored Osnovne škole Dr. Franje Tuđmana Knin su i Udruga „Čarobni svijet“ iz Knina te OŠ Kistanje.

 

Donatori

                                                   Općina Promina                                                                  

 

 

Partneri

                   Općina Kistanje       Srednja škola Lovre Montija Knin                     

Osnovna škola "Domovinske zahvalnosti"         

 

Ekološka udruga Krka Knin je član

          Mreža Zelenih telefona 

 

Sponzori