Odobrena provedba akcije "Opismeni-zazeleni"

Published: Thursday, 27 July 2017

Ekološkoj udruzi „Krka“ Knin odobrena je provedba građanske akcije  „Opismeni-zazeleni“. Akcija će se provoditi u periodu od 10.07. do 09.10.2017. godine a zahvaljujući financijskoj podršci Zaklade „Kajo Dadić“ iz Splita u sklopu Decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.Provedbom akcije planiramo postaviti 5 eko kućica za knjige na 5 lokacija na području grada Knina, i to ispred dječjeg vrtića Cvrčak, Ekološko-informativnog centra Krka, poludnevnog boravka UOSI

Sv. Bartolomej, područne osnovne škole Golubić i na lokaciju zelene površine/dječji park u samom centru grada.Eko kućice će biti izrađene u potpunosti od drveta te obojane neotrovnim bojama.

Sve kućice će biti donirane ustanovama/institucijama/udrugama na čije lokacije su postavljene.

Dana 8. rujna 2017. u sklopu Međunarodnog dana pismenosti održat će se akcija „Opismeni-zazeleni“. U sklopu akcije, koja će biti organizirana u Ekološko-informativnom centru Krka, prikupljat će se stare knjige. Svaki posjetitelj koji donese staru knjigu dobit će na poklon platnenu vrećicu. U sklopu događanja održat će se i brojne kreativne eko radionice na otvorenom za djecu i odrasle.

                                                                                      

Donatori

                                                   Općina Promina                                                                  

 

 

Partneri

                   Općina Kistanje       Srednja škola Lovre Montija Knin                     

Osnovna škola "Domovinske zahvalnosti"         

 

Ekološka udruga Krka Knin je član

          Mreža Zelenih telefona 

 

Sponzori