Početak provedbe projekta "Eko-knjižnica igračaka Šibenik"

Published: Monday, 14 August 2017

Ekološkoj udruzi „Krka“ Knin odobreno je financiranje i provedba mikroprojekta „Eko-knjižnica igračaka Šibenik“.Provedba projekta traje od 29.06.2017. do 30.10.2017.U sklopu provedbe projekta uredit će se i otvoriti Eko-knjižnica igračaka u Šibeniku. Knjižnica će biti otvorena u prostorijama „Narančaste zgrade“. Za potrebe prikupljanja starih igračaka postavit će se dva spremnika za prikupljanje igračaka koja će se postaviti 

na prikladne lokacije u gradu, a sve u dogovoru sa predstavnicima Grada Šibenika. Također će se provesti i pet radionica za djecu, koje će se sastojati od praktičnog i teorijskog dijela.Za potrebe promocije bit će podijeljeno 200 platnenih vrećica te će biti snimljen promotivni video.

Opći cilj projekta je aktivno sudjelovanje građana i podizanje svijesti o odgovornom gospodarenju otpadom i važnosti očuvanja okoliša  a sve kako bi se poboljšala kvaliteta života kroz zdrav okoliš.

Specifični ciljevi projekta su: podizanje svijesti  ljudi, posebice  djece, o važnosti zaštite okoliša i odgovornom upravljanju otpadom putem radionica i promocije; omogućavanje odvojenog sakupljanja igračaka postavljanjem kontejnera za igračke; doprinos održivom gospodarenju otpadom postavljanjem kontejnera za prikupljanje igračaka; promocija primjera dobre prakse; doprinos financijskim uštedama roditelja pri kupnji igračaka bez naknade za iznajmljivanje igračaka; osiguran pristup igračkama siromašnoj djeci te razvoj dječje suosjećajnost i potrebe za  dijeljenje s drugima.

Projekt se financira u sklopu re-granting scheme LADDER projekta u iznosu od 6.000,00 €.

Projekt LADDER financira se iz programa Europske komisije „Nedržavni akteri i lokalne vlasti za razvoj: podizanje svijesti javnosti o razvojnim problemima i promoviranje obrazovanja za razvoj u Europskoj uniji“. Ukupna vrijednost projekta je oko 4 milijuna eura, a Hrvatska zajednica županija sudjeluje s iznosom od oko 45 tisuća eura u tri godine.

Projekt je utemeljen na DEAR pristupu koji zagovara obrazovanje o razvoju i podizanje svijesti.

Nositelj projekta LADDER je Europsko udruženje za lokalnu demokraciju ALDA, međunarodna nevladina organizacija osnovana 1999. godine na inicijativu Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe koja za cilj ima bolje povezivanje i koordinaciju aktivnosti agencija lokalne demokracije osnovanih početkom devedesetih godina. Trenutno okuplja preko 180 članica iz više od 35  država Europe i značajna je regionalna agencija sa širokim poljem djelovanja. Hrvatska zajednica županija članica je ALDA-e od ožujka 2014. godine.

 "With the financial support of The EU"

Hits: 1164

Donatori

                                          

 

Partneri

                   Općina Kistanje       Srednja škola Lovre Montija Knin                     

Osnovna škola "Domovinske zahvalnosti"      

 

Ekološka udruga Krka Knin je član

          Mreža Zelenih telefona 

 

Sponzori