• Krčić je naš
  • Ekološko-informativni centar Krka
  • Festival Ruralne Kulture
  • Eko knjižnica igračaka

Izgradnja reciklažnog dvorišta Knin - početna konferencija

Objavljeno: Ponedjeljak, 30 Srpanj 2018

 

POČETNA KONFERENCIJA

PROJEKT: IZGRADNJA  RECIKLAŽNOG DVORIŠTA KNIN

            Dana 30.7.2018.g. u Kninu u gradskoj vijećnici Grada Knina (dr. Franje Tuđmana br.2) u 10 h u sklopu projekta „Izgradnja reciklažnog dvorišta Knin“ organizirana je početna konferencija. Održana je prezentacija projekta od strane Ekološke Udruge „Krka“ Knin koja provodi usluge provođenja informativno-obrazovnih aktivnosti i promidžbe i vidljivosti projekta.

            Konferencija je održana povodom informiranja javnosti te potpisivanja ugovora između Grada Knina i izvođača radova na reciklažnom dvorištu, tvrtke Graditelj svratišta d.o.o iz Zagreba te povodom potpisivanja ugovora za usluge nadzora građenja između Grada  Knina  i  tvrtke  Akvedukt d.o.o iz Splita.

 

 Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.231.536,00 kn. Projekt u iznosu od 1.690.788,97 kn sufinancira Europska unija bespovratnim sredstvima iz Kohezijskog fonda, MRRFEU iz Fonda za sufinanciranje EU projekata na regionalnoj i lokanoj razini u iznosu od 238.699,62 kn, a ostatak od 302.047,41 kn sufinancira Grad Knin.

Korisnik bespovratnih sredstava projekta je Grad Knin, dok će se nakon izgradnje i ishođenja uporabne dozvole upravljanje reciklažnim dvorištem povjeriti društvu Čistoća i zelenilo d.o.o. Knin. Lokacija reciklažnog dvorišta je na ulazu u poduzetničku zonu Preparandija, na adresi Sinjska cesta b.b. u Kninu. Početak rada reciklažnog dvorišta se očekuje u siječnju 2019.g.

 Reciklažno dvorište bit će dostupno lokalnom stanovništvu tijekom cijele godine za vrijeme radnog vremena, a osobama s invaliditetom će se omogućiti korištenje bez ograničenja. Preuzimanje otpada za građane će biti  besplatno.

O projektu i uslugama reciklažnog dvorišta građani će više biti educirani i informirani u narednom razdoblju putem medija, plakata, letaka, brošura, bojanki i edukativnih radionica.

Više o projektu na www.knin.hr i www.ciz.hr

Više informacija o EU fondovima:
www.strukturnifondovi.hr

Donatori

  europska unija zajedno do fondova eu wEU strukturni investicijski fondoviUcinkoviti ljudski potencijali boja manji w                                                Logo opcina Promina                                                                  

 Agencija za mobilnost i programe EU European Solidarity Corps logo

 

Partneri

                   Općina Kistanje       Srednja škola Lovre Montija Knin                     

Osnovna škola "Domovinske zahvalnosti"          Logo opcina Promina  Logo veleuciliste Marko Marulic  

 

Ekološka udruga Krka Knin je član

        

 

Sponzori i donatori

ina logoOzujsko logo logotip zagrebacka pivovar