European Wetland Ambasadors

Published: Monday, 19 August 2019
Francuska Nacionalna agencija je odobrila project “European Wetland Ambasadors“ u sklopu projekta Erasmus+ 2019,  u kome je Ekološka udruga “Krka” Knin jedan od partnera. Nositelj projekta je francuska agencija  Communauté de Communes Sud Corse a ostale partnerske organizacije i udruge su iz Italije, Portugala, Grčke i Španjolske. 
 
Ovaj projekt se bavi dvama važnim europskim izazovima: 
•osiguranjem kvalitetne i profesionalne obuke osobama isključenim sa tržišta rada kao što su dugotrajno nezaposleni, mladi isključeni iz socijalnog sustava i starije osobe nižeg obrazovanja; 
•promicanjem i zaštitom europskih  prirodnih vodnih područja i rijeka. Cilj projekta je da europske vođe i zemlje članice poduzmu upravljanje i kontrolu nad zagađenjem, prirodnim rizicima kao i da o tome izvještavaju javnost. 
 
Partnerske organizacije namjeravaju uspostaviti, uz već postojeće,  niz novih vještina na polju održivog razvoja.   “European Wetland Ambasadors“ uvodi nove teme, posredovanje u okolišnim pitanjima, znanja o vodnim područjima i ekološki inženjering, u već postojeći okvir nadležnosti. 
 
 
Europska suradnja unutar projekta donosi važnu dodatnu vrijednost osiguranjem šireg odgovora na izazove dugotrajne nezaposlenosti i kvalitete vodnih područja. Svaka partnerska organizacija donosi  svoje vještine i ovlasti putem predstavnika donositelja javnih odluka, organizacija koje se bave obukom te predstavnika organizacija društvene integracije. Svi skupa će testirati, ocijeniti i dati povjerenje intelektualnom učinku i rezultatima. 
 
Ukupno će 22 trenera i 100 nezaposlenih osoba  u integracijskom procesu profitirati  kroz  inovativne tehnike obuke namijenjene javnosti  sa posebnim potrebama. Očekuje se utjecaj projekta na više razina: ciljane skupine imat će koristi od čvršće profesionalne uključivosti što će im omogućiti obuku na tečajevima više razine. 
 
Projekt će trajati 30 mjeseci, od 01. studenog 2019. do 30. travnja 2022.godine. 

Donatori

                                                   Općina Promina                                                                  

 

 

Partneri

                   Općina Kistanje       Srednja škola Lovre Montija Knin                     

Osnovna škola "Domovinske zahvalnosti"         

 

Ekološka udruga Krka Knin je član

          Mreža Zelenih telefona 

 

Sponzori