• Krčić je naš
  • Ekološko-informativni centar Krka
  • Festival Ruralne Kulture
  • Eko knjižnica igračaka

Dinara 2012 park prirode

Objavljeno: Srijeda, 27 Srpanj 2011

Sa www.huknet.hr

Stručna studija Državnog zavoda za zaštitu prirode o Dinari kao parku prirode je pri kraju, izvijestili su iz Općine Kijevo koja je

 inicijator ideje da najviša planina u Hrvatskoj postane zaštićeno područje. Nakon što se stručna studija izradi na redu je hrvatski sabor pa bi Dinara mogla već iduće godine imati posebni status.

- Stručni elaborat koji izrađuje Državni zavod za zaštitu prirode vrijedan 480 tisuća kuna sa po 50 posto iznosa financiraju Općina Kijevo i Fond za zaštitu okoliša. Izrada stručne studije je pri kraju i ona bi trebala biti gotova do kraja godine. Riječ je o stručnoj podlozi na osnovu koje Dinara može postati parkom prirode – izvijestio nas je načelnik Općine Kijevo Ivan Stjepan Bajan.

Nakon što se stručna studija izradi, na redu su političko pravni akti.

- Nakon izrade stručnog elaborata, ukoliko se ocijeni da ima elemenata za zaštitu najviše hrvatske planine, slijede suglasnosti općina, gradova i Ministarstava kulture i zaštite okoliša te na kraju izglasavanje u Saboru. Do sada se već utvrdilo da ima dovoljno elemenata da se Dinara proglasi Parkom prirode – kazao nam je načelnik Općine Kijevo.

Kako sada stvari stoje, predmet bi mogao doći u ruke zastupnicima budućeg saziva sabora, a Dinara bi mogla postati Parkom prirode 2012. godine.

Više informacija o EU fondovima:
www.strukturnifondovi.hr

Donatori

  europska unija zajedno do fondova eu wEU strukturni investicijski fondoviUcinkoviti ljudski potencijali boja manji w                                                Logo opcina Promina                                                                  

 Agencija za mobilnost i programe EU European Solidarity Corps logo

 

Partneri

                   Općina Kistanje       Srednja škola Lovre Montija Knin                     

Osnovna škola "Domovinske zahvalnosti"          Logo opcina Promina  Logo veleuciliste Marko Marulic  

 

Ekološka udruga Krka Knin je član

        

 

Sponzori i donatori

ina logoOzujsko logo logotip zagrebacka pivovar