Opasnost u centru Knina

Objavljeno: Petak, 15 Ožujak 2013

Preuzeto sa Huknet.hr

Usred Knina u Ulici VII. Gardijske brigade broj 11 u neizgrađenoj stambenoj kući već godinama funkcionira divlji javni wc

, a manji ruševni objekt iza te kuće služi za divlje odlaganje otpada. Iz Ekološke udruge su pisali inspekciji Ministarstva graditeljstva da riješe problem, no iz ove institucije već mjesecima nisu dobili nikakav odgovor.

- Kuća je privatno vlasništvo čovjeka koji ne živi u Kninu. On živi negdje u Srbiji i ne namjerava se vratiti. Nismo uspjeli doći do vlasnika pa smo se obraćali sanitarnoj inspekciji, inspekciji Ministarstva zaštite okoliša, Zavodu za javno zdravstvo, Komunalnom poduzeću i Gradu Kninu i svi su nam redom odgovorili da nisu nadležni. Napokon, doznali smo da je za problem nadležna inspekcija Ministarstva graditeljstva kojoj smo poslali dopis, ali već mjesecima ne dobivamo odgovor – kazala nam je voditeljica Ekološke udruge Krka iz Knina, Inga Kukolj dodavši da su ekolozi u suradnji s Gradom i Komunalnim poduzećem u nekoliko navrata čistili i dezinficirali divlji javni wc, ali da to nije trajno riješenje problema.

- Trajno riješenje je da se taj ulaz u objekt, odnosno u divlji javni wc zagradi zidom te da se manji ruševni objekt iza javnog wc-a u koji se odlaže otpad sruši. Još najbolje bi bilo da se vlasnik kuće javi i da nam dopuštenje da riješimo problem. U suradnji s mjesnim odborom mi bi iznašli sredstva te bi odvezli otpad, zagradili javni wc te srušili manji ruševni objekt koji služi kao divlje odlagalište otpada – govori Inga Kukolj i upozorava da osim prijetnje zdravlju, objekt predstavlja i opasnost po život.

- Sporni objekt se naslanja na zgradu u kojoj se nalazi i ured naše udruge. Na zidu se nalazi sat za struju oko kojega se nakuplja voda što može predstavljati i opasnost za život građana – upozorava voditeljica kninske Ekološke udruge.

Pokušali smo doznati od inspekcije Ministarstva graditeljstva u Šibeniku zašto ne odgovaraju na dopise Ekološke udruge i namjeravaju li riješiti ovaj problem, ali se na telefon te institucije nitko nije javljao