Poziv na sudjelovanje u obilježavanju Svjetskog dana voda-Sedam čepova za sedam kninskih rijeka!

Objavljeno: Ponedjeljak, 18 Ožujak 2024

Grad Knin poziva sve zainteresirane građane na sudjelovanje u akciji povodom obilježavanja Svjetskog dana voda 2024.Obilježavanje će se održati 22. ožujka 2024. godine na Trgu Ante Starčevića, s početkom u 10 sati. U sklopu obilježavanja biti će postavljen info pult putem kojeg će se zainteresiranim građanima dijeliti informativni letci i promotivni materijali. Svi zainteresirani građani će biti informirani o svim relevantnim informacijama vezanim uz zaštitu okoliša, prirode i voda te gospodarenju otpadom na području grada Knina.

Ujedno pozivamo građane da prikupe i donesu sedam plastičnih čepova, za sedam kninskih rijeka. Zauzvrat će građani koji se odazovu akciji na poklon dobiti jednu platnenu vrećicu. Prikupljeni čepovi će biti poslani Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma Čakovec, koja prodajom prikupljenih čepova tvrtkama koje se bave recikliranjem plastike, prikuplja sredstva za liječenje svojih korisnika i nabavku skupih lijekova.

Cilj događanja je informiranje građana vezano uz  održivo gospodarenje otpadom. Osim toga događanjem želimo istaknuti važnost očuvanja voda.

Događanje se održava  u sklopu projekta o pružanju usluga edukacije o mjerama sprječavanja nastanka otpada, odvojenog sakupljanja komunalnog otpada i njihove obrade,  koje provodi  Grad Knin, a izvodi Ekološka udruga „Krka“ Knin.

Projekt sufinancira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

 

Hvala Vam na doprinosu u zaštiti okoliša!

 

  

 

Projekt je sufinanciran sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

Sadržaj dokumenta je isključiva odgovornost Grada Knina

 

Photo by Yoann Boyer on Unsplash