Nacrt referentnog okvira vještina - Europski ambasadori močvarnih/vlažnih područja

Objavljeno: Utorak, 03 Studeni 2020

U sklopu projekta AMHE (AMBASSADEURS DES MILIEUX HUMIDES) – Ambasadori močvarnih / vlažnih područja, gotov je nacrt referentnog okvira vještina za razvoj nove profesije "Europski ambasadori močvarnih / vlažnih područja", dodajući nove teme kao što su posredovanje u okolišu, znanje o močvarama, ekološki inženjering.

Nakon što se postigne dogovor o konačnom izgledu referentnog okvira vještina pristupit će se razvijanju 5 tematskih područja koji će ukupno sadržavati 7 jedinica ishoda učenja tj. modula programa osposobljavanja. Svaki će partner biti odgovoran za razvoj jednog modula.

Projekt "Europski ambasadori močvarnih / vlažnih područja" (AMHE), se provodi u sklopu Erasmus+ programa. Dio je europskog konteksta gdje se problem dugotrajne nezaposlenosti može rješavati povlačenjem EU sredstava, kao npr. iz Europskog socijalnog fonda. Ove inicijative su zasnovane prvenstveno na aktivnostima uključivanja, čiji su nositelji lokalna uprava, udruge, tvrtke ili humanitarne organizacije. Aktivnosti se sastoje od uključivanja ciljanih skupina u proces društveno korisnog rada u zajednici, uz manji honorar. Inicijative i aktivnosti koje su proteklih dvadeset godina postale usredotočenije na okolišna pitanja praćene su obukom i nadzorom.

Nositelj projekta:
Communauté de Communes Sud Corse  – Francuska

Partneri na projektu:
Istituto REgionale per l'Educazione e gli studi COOPerativi IRECOOP TOSCANA – Italija
Instituto para el Fomento del Desarrollo y la Formacion – Španjolska
Etudes Et Chantiers Corsica -Francuska
• Ecological Association Krka Knin – Hrvatska
Instituto de Soldadura e Qualidade – Portugal
• Dimos Alimoumunicipality of Alimos – Grčka

 

 

erasmus plus logo left enerasmus plus logo right hr

Kodni broj projekta: 2019-1-FR01-KA202-062930