Eko knjižnica igračaka u sklopu Društvenog centra Promina

Objavljeno: Ponedjeljak, 06 Rujan 2021

U sklopu projekta „Društveni centar Promina“ (UP.04.2.1.07.0029) već 6 mjeseci provodi se aktivnost „Eko knjižnica igračaka“. Knjižnica je opremljena raznim igračkama: edukativnim i društvenim igrama, slikovnicama i knjigama za djecu te je namijenjena djeci i njihovim roditeljima. U Eko knjižnicu igračaka djeca se mogu besplatno učlaniti i posuđivati igračke.

Cilj ove aktivnosti je besplatno posuđivanje igračaka uz člansku iskaznicu od strane roditelja za djecu na period od mjesec dana. Provedbom ove aktivnosti doprinosi se buđenju svijesti djece o važnosti razmjene igračaka, očuvanju okoliša i gospodarenju otpadom, uštedi roditelja u kupnji igračaka i stvaranju dodatnog sadržaja za djecu općine Promina. Tijekom šest mjeseci provedbe ove aktivnosti u sklopu projekta „Društveni centar Promina“ učlanjeno je 44 djece u Eko knjižnicu igračaka.

Eko knjižnica igračaka se nalazi u prostoru „Društvenog centra Promina“ Kod škole 38, Lukar, Općina Promina i otvorena je svakim radnim danom od 8 - 16 h kako bi je djeca zajedno sa roditeljima mogli posjetiti, učlaniti se i besplatno posuditi igračke. Također, roditelji i djeca mogu igračke kojima se djeca više ne igraju donirati knjižnici.

Eko-knjiznica-Lukar-DCP-01.jpg Eko-knjiznica-Lukar-DCP-02.jpg

Projekt „Društveni centar Promina“ provodi Ekološka udruga „Krka“ Knin u partnerstvu s Općinom Promina i Veleučilištem Marko Marulić u Kninu. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, a njegovo trajanje je 24 mjeseca.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Ekološke udruge "Krka" Knin.

lenta ESF kockice