Svečano pušteni u rad turistički info portali

Objavljeno: Četvrtak, 17 Ožujak 2016

Danas su u Kninu svečano pušteni u rad turistički info kiosci. Portali su postavljeni na kninskoj tvrđavi te na glavnom gradskom trgu.

Kako je  info kiosk postavljen na gradskom trgu prilagođen osobama sa invaliditetom, svečano otvaranje  obavio je gospodin Josip Blažević, predsjednik Udruge osoba sa invaliditetom „Sv. Bartolomej“, koji je pozdravio inicijativu te istaknuo da je ovo, po njegovim saznanjima, jedini portal prilagođen osobama sa invaliditetom u Hrvatskoj, ako ne i šire.

 

Kiosci, zajedno sa edukativnom stazom, brošurom, promotivnim filmovima te provedenim Zelenim izletima predstavljaju dio rezultata projekta kojim se promoviraju prirodne vrijednosti i turistička ponuda kninskog područja.

Jedna od mogućnosti portala je i slanje e-razglednica pa su tako danas poslane četiri prigodne razglednice -ministru zaštite okoliša,ministru  turizma, ministrici socijalne politike i mladih, te pravobraniteljici za osobe sa invaliditetom.

Ukupna vrijednost postavljene staze i kioska iznosi nešto više od 20.000,00 eura.

Sve navedeno je izrađeno i postavljeno u sklopu projekta „Partnerstvo za održivo korištenje zaštićenih dijelova prirode u Dalmaciji“ („Priroda Dalmacije“)  kojim se kroz suradnju organizacija civilnog društva i javnih ustanova doprinosi  održivom korištenju zaštićenih područja i NATURA 2000 područja u Dalmaciji.

Projekt  zajednički provode Ekološka udruga „Krka“ Knin,  Udruga Sunce i Splita i tri javne ustanove za zaštićene prirodne vrijednosti i to Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije, a financiran je sredstvima EU.