Svečana promocija korisnika projekta "Učimo danas za bolje sutra"

Objavljeno: Četvrtak, 09 Srpanj 2020

U sklopu projekta „Učimo danas za bolje sutra“ 7.7.2020. u eko-info centru (Drniška 2b) u Kninu održana je svečana promocija korisnika koji su završili programe osposobljavanja.

Kroz projekt provedeno je 5 programa osposobljavanja (Proizvođač/ica pršuta, Uzgajivač/ica, sakupljač/ica i prerađivač/ica ljekovitog i aromatiziranog bilja, Pčelar/ica, Proizvođač/ica rakije i drugih domaćih aromatiziranih pića i Povrćar/ica) koje su završile ukupno 33 osobe.

Programi su bili namijenjeni pripadnicima marginaliziranih skupina (dugotrajno nezaposlene osobe - mladi do 29 godina nezaposleni iznad 6 mjeseci i osobe starije od 30 godina nezaposlene iznad 12 mjeseci, osobe romske nacionalne manjine, osobe s invaliditetom, beskućnici, liječeni ovisnici o drogama, žrtve obiteljskog nasilja, azilanti, migranti, mlade osobe bez odgovarajuće roditeljske skrbi, mlade osobe nakon izlaska iz alternativne skrbi i nezaposlene osobe korisnici prava na zajamčenu minimalnu naknadu).

Nakon promocije druženje je nastavljeno uz domjenak za sve prisutne.

Projekt provodi ekološka udruga „Krka“ Knin u partnerstvu s Gradom Kninom. Vrijednost projekta je 818.166,00 kuna te je u potpunosti financiran iz Europskog socijalnog fonda.

lenta ESF kockice