Uvodna radionica o volontiranju za SŠ Lovre Montija

Objavljeno: Četvrtak, 04 Veljača 2021

U sklopu projekta Znanje za održivo djelovanje u kninskim školama, partnerima na projektu, planirane su radionice o volontiranju namijenjene učenicima i nastavnicama članicama projektnog tima.

U Srednjoj školi Lovre Montija u Kninu, 3. veljače 2021. predstavnik udruge „Mladi u EU“ Vinko Livaković održao je uvodnu radionica o volontiranju. Učenici su stekli znanja o volontiranju te su se upoznali s mogućnostima volontiranju u lokalnoj zajednici.

Prezentirane su im dobrobiti volontiranja za pojedinca i zajednicu, predstavljeno što je to volonterski program i što on definira. Također, sudionicima je objašnjeno kako je ustrojen lokalni volonterski centar „Pozitiva“, kako funkcioniraju Europske snage solidarnosti (ESS) i koje su mogućnosti koje se nude mladim osobama.

S obzirom da su na snazi bile izuzetno stroge epidemiološke mjere, radionica je održana u virtualnom okruženju na platformi Zoom u trajanju od dva školska sata. Na radionicama je sudjelovalo 42 učenika, partneri iz Ekološke udruge „Krka“ te Marija Vidović, Vedrana Čačić, Darija Bodrožić-Selak i Marijana Zaninović – nastavnice/ članice školskog tima Srednje škole Lovre Montija.

Slika3Slika4 

 

Projekt se provodi i financira  u okviru Švicarsko-hrvatskog programa suradnje.

program sufinancira vlada RH

mzo long