Projekt Ekološko-informativni centar

Published: Friday, 27 March 2020
Ekološko-informativni centar

Ekološka udruga Krka Knin započela je 6.2.2020 provedbu projekta Ekološko-informativni centar financiranog sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u okviru operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali. Trajanje projekta je 36 mjeseci, a cilj je podrška i osnaživanje nezaposlenih osoba na području grada Knina. Izvanrednoj situaciji, uzrokovanoj pojavom SARS-CoV-2 virusa, morali smo prilagoditi naše planove i aktivnosti.

Read more ...

Završile aktivnosti naobrazbe i jačanja kompetencija marginaliziranih skupina

Published: Tuesday, 10 March 2020
“Iskoristi priliku!” je projekt koji je dugotrajno nezaposlenim osobama pružio priliku za stjecanjem novih znanja i vještina na području poljoprivrednih zanimanja s naglaskom na ekološke metode i principe. U prostorijama POUK-a u Kninu u petak 6.3.2020 dodjeljene su posljednje diplome u sklopu provedbe verificiranih programa obrazovanja odraslih. Kroz projekt smo obrazovali vinare/ke, vinogradare/ke, voćare/ke i vrtlare/ice. Udruga "Zdravi grad" Split provodi projekt u partnerstvu s Ekološkom udrugom "Krka" Knin.

Read more ...

Preventivne mjere zbog epidemije korona virusa

Published: Wednesday, 18 March 2020

Dragi prijatelji,

Zbog situacije sa korona virusom i naša udruga će se ponašati odgovorno te privremeno, do daljnjih uputa, odgađamo sve naše aktivosti, radionice itd. Knjižnica igračaka također neće raditi. U uredu ćemo imati dežurstva, a za hitne slučajeve molimo vas pošaljite nam e-poruku na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili nazovite na broj telefona 022 664 608.

Sretno svima!

Read more ...

Pri kraju pripreme školskih projekata u SŠ Lovre Montija

Published: Friday, 24 January 2020
Tijekom siječnja planirani su sastanci Eko-Krke i Zelene Istre sa svim školskim timovima radi lakšeg planiranja provedbe odabranih školskih projekata u zajednici.  Teme školskih projekata odabiru učenici sami, a cilj je da se identificira neki problem u okruženju te da se zajedno s dioncima iz zajednice taj problem pokuša riješiti. Misao vodilja, pri tome, trebaju biti globalni ciljevi održivog razvoja.

Read more ...

Znanje za održivo djelovanje - školski projekti u zajednici

Published: Tuesday, 10 March 2020
S prvim naznakama proljeća krenula je provedba školskih projekata u zajednici. Tijekom zimskih mjeseci  učenici i profesori  OŠ „Domovinske zahvalnosti“ i SŠ „Lovre Montija“  iz Knina pripremali su svoje školske projekte u suradnji sa Ekološkom udrugom „Krka“ Knin kao partnerom. Osmišljena su dva zanimljiva i za zajednicu korisna projekta čija provedba će trajati do kraja svibnja 2020. "Eko kutak u našem gradu" osmislili su učenici Osnovne škole Domovinske zahvalnosti, a "Male parkovi za velike snove" osmislili su naši srednjoškolci iz Srednje škole Lovre Montija.

Read more ...

Priprema školskog projekta u zajednici “Eko kutak u našem gradu”

Published: Friday, 24 January 2020

S obzirom na skori početak provedbe školskog projekta u zajednici “Eko kutak u našem gradu”, predstavnica udruge Eko Krka je 15. siječnja 2020. održala prezentaciju učenicima 5.b razreda Osnovne škole Domovinske zahvalnosti Knin o nekim aspektima održivog razvoja zajednice i o ljekovitom bilju.

Read more ...

Donatori

                                                   Općina Promina                                                                  

 

 

Partneri

                   Općina Kistanje       Srednja škola Lovre Montija Knin                     

Osnovna škola "Domovinske zahvalnosti"         

 

Ekološka udruga Krka Knin je član

          Mreža Zelenih telefona 

 

Sponzori