• Krčić je naš
  • Ekološko-informativni centar Krka
  • Festival Ruralne Kulture
  • Eko knjižnica igračaka

AMHE - European Wetland Ambasadors

Objavljeno: Ponedjeljak, 19 Kolovoz 2019
Francuska Nacionalna agencija je odobrila project “European Wetland Ambasadors“ u sklopu programa Erasmus+ 2019,  u kome je Ekološka udruga “Krka” Knin jedan od partnera. Nositelj projekta je francuska agencija  Communauté de Communes Sud Corse a ostale partnerske organizacije i udruge su iz Italije, Portugala, Grčke i Španjolske. 
 
Ovaj projekt se bavi dvama važnim europskim izazovima: 
•osiguranjem kvalitetne i profesionalne obuke osobama isključenim sa tržišta rada kao što su dugotrajno nezaposleni, mladi isključeni iz socijalnog sustava i starije osobe nižeg obrazovanja; 
•promicanjem i zaštitom europskih  prirodnih vodnih područja i rijeka. Cilj projekta je da europske vođe i zemlje članice poduzmu upravljanje i kontrolu nad zagađenjem, prirodnim rizicima kao i da o tome izvještavaju javnost. 
 
Partnerske organizacije namjeravaju uspostaviti, uz već postojeće, niz novih vještina na polju održivog razvoja. “European Wetland Ambasadors“ uvodi nove teme, posredovanje u okolišnim pitanjima, znanja o vodnim područjima i ekološki inženjering, u već postojeći okvir nadležnosti. 
  
Europska suradnja unutar projekta donosi važnu dodatnu vrijednost osiguranjem šireg odgovora na izazove dugotrajne nezaposlenosti i kvalitete vodnih područja. Svaka partnerska organizacija donosi  svoje vještine i ovlasti putem predstavnika donositelja javnih odluka, organizacija koje se bave obukom te predstavnika organizacija društvene integracije. Svi skupa će testirati, ocijeniti i dati povjerenje intelektualnom učinku i rezultatima. 
 
Ukupno će 22 trenera i 100 nezaposlenih osoba u integracijskom procesu profitirati kroz inovativne tehnike obuke namijenjene javnosti  sa posebnim potrebama. Očekuje se utjecaj projekta na više razina: ciljane skupine imat će koristi od čvršće profesionalne uključivosti što će im omogućiti obuku na tečajevima više razine. 
 
Projekt će trajati 30 mjeseci, od 01. studenog 2019. do 30. travnja 2022.godine. 
 

 

erasmus plus logo left enerasmus plus logo right hr

Kodni broj projekta: 2019-1-FR01-KA202-062930

Više informacija o EU fondovima:
www.strukturnifondovi.hr

Donatori

  europska unija zajedno do fondova eu wEU strukturni investicijski fondoviUcinkoviti ljudski potencijali boja manji w                                                Logo opcina Promina                                                                  

 Agencija za mobilnost i programe EU European Solidarity Corps logo

 

Partneri

                   Općina Kistanje       Srednja škola Lovre Montija Knin                     

Osnovna škola "Domovinske zahvalnosti"          Logo opcina Promina  Logo veleuciliste Marko Marulic  

 

Ekološka udruga Krka Knin je član

        

 

Sponzori i donatori

ina logoOzujsko logo logotip zagrebacka pivovar