Poziv na podjelu eko bin posuda u sklopu projekta "Bestraga"

Objavljeno: Četvrtak, 29 Rujan 2022
U sklopu projekta „Bestraga“ na primoštenskim plažama Velika Raduča, Mala Raduča i Luka, volonteri Ekološke udruge "Krka" Knin dijelit će besplatne eko-bin posudice za opuške i drugi sitni otpad. Podjela na sve 3 plaže planirana je u: utorak 4.10., srijedu 5.10. i četvrtak 6.10. s početkom u 11h sati i trajat će svaki dan do 15h.
 
U suradnji s lokalnom upravom u Primoštenu će se postaviti i stalak s eko-bin posudicama kako bi dugoročno i nakon završetka projekta ostalo na korištenje građanima i turistima.
 
Zbog svoje ekološke funkcije i s ciljem dugotrajne upotrebe, eko-bin posude su izrađene od ekološki prihvatljive, reciklirane i negorive plastike (polipropilena) koja se zbog višekratne upotrebe može održavati a nakon prestanka upotrebe - ponovo reciklirati.
 
Poruka koju eko-bin prenosi do korisnika istovremeno je i izraz ekološkog stava i odgovornosti prema zajednici. Eko-bin je znak brige za očuvanjem plaže, našeg temeljnog turističkog potencijala. S njim je Primošten aktivan sudionik učinkovitog i troškovno prihvatljivog sustava održavanja čistoće plaža i okoliša, razvoja ekoloških navika turista i promocije ekološkog odnosa sredine prema prirodnom okruženju. Utjecajem na percepciju turista o Primoštenu kao ekološki osviještenoj turističkoj destinaciji – poruka projekta „Bestraga“ ima još veću snagu i vrijednost.
 
 
Rezultati projekta su: očuvano i unaprijeđeno stanje okoliša; smanjena količina otpada na plažama, ugodniji i sigurniji boravak i kupanje na plažama te pozitivnija i optimističnija percepcija građana i turista o Primoštenu kao ekološki proaktivnom i osviještenom turističkom mjestu. 
 
Stoga vas pozivamo da  besplatno preuzmete svoju eko-bin posudicu i tako date svoj doprinos očuvanju naših plaža. 
 
Hvala na doprinosu zaštiti okolišu. 
 
 
 
Projekt „Bestraga“ financiran je sredstvima Općine Primošten.