Održane radionice u sklopu projekta Eko kamenčići

Objavljeno: Subota, 28 Studeni 2020

U prostorijama Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Šibensko-kninske županije "Kamenčići", održane su tijekom listopada i studenog dvije eko radionice u sklopu projekta "Eko kamenčići". Prva radionica bila je na temu izrade nakita gdje su korisnici Udruge naučili kako od starih majica napraviti nosivi i moderan modni detalj te su se u praksi još jednom uvjerili u prednosti recikliranja kojim su materijalu koji bi završio kao otpad dali novu vrijednost.

Druga radionica je također imala ekološki predznak jer se i ovaj put recikliralo. Korisnici su od odbačenih tegli i boca napravili uporabne predmete i ponovo nam pokazali da sav otpad nije smeće. Kako se bliže Božić i Nova godina, iskoristili smo preostalo vrijeme radionice i od ostataka materijala napravili prigodan nakit za blagdansko kićenje Udruge. Od svih radionica koje smo održali, ova je izazvala najviše osmijeha na licima korisnika jer je najavila predstojeće praznike.

Ovim su gotove sve eko radionice u sklopu projekta "Eko kamenčići" koji u cijelosti financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Idući tjedan biti će organizirana izložba na kojoj ćemo izložiti sve ono što su "Kamenčići" na radionicama kreirali i izradili.

radionice_01.jpeg radionice_02.jpeg radionice_03.jpeg

radionice_04.jpeg radionice_05.jpeg radionice_06.jpeg

radionice_07.jpeg

 

Projekt u cijelosti financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

 

 MRMSOSP logo v2Kamencici LogoLogo EkoKrkaKnin 10cm