Pozivamo zainteresirane da nam se jave ako žele sudjelovati!

Objavljeno: Četvrtak, 18 Travanj 2013

POZIV ZA SUDJELOVANJE

Poštovanji,

JU “Nacionalni park Krka” uključila se u projekt Earth Run Europe,

 jedan od najdužih i najljepših ultramaratonskih trka u svijetu. Dužina utke je 2750km, traje 27 dana I obuhvaća 9 država ( Hrvatsku, Sloveniju, Austriju, Italiju, Njemačku, Češku, Slovačku i Mađarsku) i 22 nacionalna parka.

U sklopu projekta u 8 nacionalnih parkova hrvatske organizirat će se dvanaestosatne trke kada će najmanje jedan trkač trčati 12h bez prekida, a povremeno će mu se priključivati djeca, sportaši i drugi građani.

Projekt se odvija pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske, dr. Ive Josipovića, u organizaciji Planeta Zemlja uz pomoć brojnih domaćih i stranih volontera.

U NP “Krka” trka će se trčati na Dan planeta Zemlje u ponedjeljak, 22 travnja 2013. Od 09:00 do 21:00.

Start trke će biti u 09:00 na Stinicama, trčat će se po poučno-pječanoj stazi do Roškog slapa. Oko 10:00 se očekuje da se trkaču priključe djeca, sportaši i drugi građani i da zajedno protrče kružnom stazom preko Ogrlica.

Trkač će nastaviti konzolnom stazom prema Bogatićima, zatim preko Roškog slapa prema Laškovici, kroz Rupe ili Dubravice put Skradina.

Oko 13:00 očekuje se dolazak trkača u osnovnu školu Skradin gdje će trčati sa djecom I ostalim građanima koji će se priključiti, te će nastaviti prema Skradinskom buku gdje će kružno trčsti po edukativnoj stazi sve do izlaza iz NP “Krka” u 21:00.

Ljubazno se pozivaju svi koji imaju volju za druženjem da se priključe trci na Roškom slapu u 10:00 i u Skradinu u 13:00.

S poštovanjem,

Ravnatelj:

Tonči Restović, dipl.iur.