Svečana promocija korisnika projekta "Učimo danas za bolje sutra"

Objavljeno: Četvrtak, 09 Srpanj 2020

U sklopu projekta „Učimo danas za bolje sutra“ 7.7.2020. u eko-info centru (Drniška 2b) u Kninu održana je svečana promocija korisnika koji su završili programe osposobljavanja.

Kroz projekt provedeno je 5 programa osposobljavanja (Proizvođač/ica pršuta, Uzgajivač/ica, sakupljač/ica i prerađivač/ica ljekovitog i aromatiziranog bilja, Pčelar/ica, Proizvođač/ica rakije i drugih domaćih aromatiziranih pića i Povrćar/ica) koje su završile ukupno 33 osobe.

Opširnije...

ZZOD - Eko kutci u Kninu

Objavljeno: Četvrtak, 11 Lipanj 2020

U sklopu projekta „Znanje za održivo djelovanje“ školski tim OŠ „Domovinske zahvalnosti“ kao jednog od partnera na projektu, odlučio se na uređenje tri eko kutka sa medonosnim i ljekovitim biljem. Svoj školski projekt osmisle su nastavnice/članice školskog projektnog tima sa svojim učenicima i nazvali ga „Eko kutak u našem gradu“. Uz pomoć partnera Ekološke udruge „Krka“ Knin nabavljen je sadni materijal, alati itd., ali je sve aktivnosti zaustavila korona i nemogućnost okupljanja i zajedničkog rada.
Vrijeme izolacije školski tim sa učenicima je iskoristio za pripremu promotivnih materijala, letaka i platnenih vrećica sa logom školskog projekta. Same biljke čuvale su i njegovale nastavnice školskog tima.

Opširnije...

Natural Born Volunteer

Objavljeno: Petak, 03 Srpanj 2020
Natural Born Volunteer

Provedba projekta Natural Born Volunteer, u okviru programa Europskih snaga solidarnosti financiranog od strane Agencije za mobilnost i programe Europske unije, polako se privodi kraju. Naši dragi volonteri su nas napustili i vratili se svojim domovima u Portugalu i Slovačkoj. Putovalo se autima, autobusima, vlakovima i avionima, presjedalo se i sretno stiglo na odredišta.
S nama su preživjeli i ovih zadnjih par izazovnih mjeseci. Kreirali su i podijelili kratak video.

Opširnije...

Iskoristi priliku - Podjela sadnica

Objavljeno: Ponedjeljak, 08 Lipanj 2020
Iskorist priliku - Sadnice

Organizirana je podijela sadnica 4.5.2020 u okviru projekta Iskoristi priliku. Sadnice su podjeljene sudionicima na projektu koji su uspješno završili program edukacija za zanimanja vinar, vinogradar, vrtlar i voćar. Riječ je o ranjivoj skupini, dugotrajno nezaposlenim osobama i korisnicima zajamčene minimalne naknada. Oni će u svojim vrtovima zasaditi sadnice te primjeniti sva praktična znanja koja su stekli.

Opširnije...

Radionica "Budi kreativan" i dodjela uvjerenja za Povrćare

Objavljeno: Srijeda, 17 Lipanj 2020

U sklopu projekta „Učimo danas za bolje sutra“ 12.6.2020. i 15.6.2020. održana je radionica mekih vještina „Budi Kreativan" za pripadnike marginaliziranih skupina na području grada Knina i dodjela uvjerenja korisnicima o završenom programu osposobljavanja za Povrćara/icu (12.6.2020). 

Opširnije...

Eko kutak u našem gradu

Objavljeno: Utorak, 02 Lipanj 2020
Znanje za održivo djelovanje

 

 U sklopu projekta Znanje za održivo djelovanje školski tim OŠ „Domovinske zahvalnosti“ odlučio se na uređenje tri Eko kutka sa medonosnim i ljekovitim biljem. Sadnja i uređenje održani su na prostoru udruge „Bartolomej“ u petak, 29. svibnja 2020. Vrt je uređen i u dječjem vrtiću Cvrčak u ponedjeljak, 1. lipnja. Treći je planiran u školskom dvorišta OŠ “Dr. Franje Tuđmana“ u četvrtak, 4. lipnja 2020. u 11h. U svim radovima sudjeluju učenici, nastavnici i članovi školskog tima, pomoćno osoblje, članovi Ekološke udruge „Krka“ i zaposlenici Čistoće i zelenila. Pozivamo Vas, ako stignete i imate malo slobodnog vremena da posjetite akciju izrade Eko kutka.

Opširnije...

Donatori

                                                  Logo opcina Promina                                                                  

 

 

Partneri

                   Općina Kistanje       Srednja škola Lovre Montija Knin                     

Osnovna škola "Domovinske zahvalnosti"          Logo opcina Promina  Logo veleuciliste Marko Marulic

 

Ekološka udruga Krka Knin je član

        

 

Sponzori