• Krčić je naš
  • Ekološko-informativni centar Krka
  • Festival Ruralne Kulture
  • Eko knjižnica igračaka

Program obilježavanja Dana Grada Knina i blagdana sv. Ante

Objavljeno: Utorak, 05 Lipanj 2012

Obilježavanje Dana grada Knina i blagdana svetog Ante koji se slavi 13. lipnja započelo je u subotu 2. lipnja, malonogometnim turnirom „Kvart 2012“.

Bogati program traje sve do 17. lipnja kad završavaju Zvonimirovi dani na kninskoj tvrđavi.

 

Obilježavanje Dana grada Knina i blagdana svetog Ante koji se slavi 13. lipnja započelo je u subotu 2.lipnja, malonogometnim turnirom „Kvart 2012“.Obilježavanje se nastavlja u utorak 5. lipnja kazališnom dječjom predstavom „Ružno li je pače“ autora Enesa Kiševića koja će se u Domu HV prikazati u 11.15 te u 14 sati.


Na igralištu NK Dinare u Kninu, u srijedu 6. lipnja U 18 sati odigrat će se nogometna utakmica između gradova Knina i Benkovca, a dan kasnije u Golubiću s početkom u 16 sati igrat će se malonogometni turnir.

U petak, 8. lipnja u Galeriji „Kreativni kutak“ na Novoj tržnici s početkom u 18 sati održat će se izložba radova s likovnih radionica KUD-a Kralja Zvonimira, a u 20 sati u dvorani franjevačkog samostana gostuje Vilim Karlović koji će predstaviti knjigu "Preživio sam Vukovar i Ovčaru" uz tribinu i svjedočanstvoi „Put vjere i nade“. Istoga dana, 8. lipnja na Marunuši započinje trodnevni Humanitarni Moto party u organizaciji MK Stormriders uz nastup brojnih bendova i bogati program. Šahovski turnir u organizaciji SKD Prosvjeta održat će se 9. lipnja, a navečer toga dana u 19.45 sati u crkvi sv. Ante gostuje Zbor liječnika iz Splita uz soliste iz HNK Split, Nelli Manuilenko i Ratomira Kliškića.

U ponedjeljak 11. lipnja građani će u 11 sati moći posjetiti radionicu tkanja u vijećnici Kninskog muzeja te u 18 sati izložbu slika „Žena proljeće, cvijeće“ šibenske udruge "Tempera" u galeriji Kninskog muzeja. Istoga dana u 19 sati u Domu HV održat će se premijera mjuzikla za djecu i mladež "Obitelj Sretnić u zemlji maštariji" u izvedbi udruge Kninski kulturni mozaik, a u 20 sati u dvorani srednje škole na rasporedu je humanitarni košarkaški spektakl „Jedan narod jedno srce“.
Dan uoči blagdana sv. Ante, u utorak 12. lipnja u 8 ujutro Kninjani će moći pogledati defile vatrogasnih vozila ulicama grada, a u 11 sati upriličit će se polaganje vijenaca za poginule hrvatske branitelje kod Spomenika Hrvatske pobjede Oluja '95.
Istoga dana u 12 sati u Domu HV održat će se svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj će se zaslužnima za razvoj grada uručiti nagrade i priznanja. U istoj je dvorani u 20.30 sati na rasporedu humoristična predstava "Bolan, biži ća" u izvedbi HKD Napredak.
Također 12. lipnja, u 14 sati će se u crkvici sv. Barbare na tvrđavi održati izložba fotografija Snježane Požar „Za križem“, a u 19 sati će u Domu HV nastupiti zbor kninske Matice umirovljenika „Zlatne godine“.
Na sami Dan grada, 13. lipnja u 8.30 ujutro orkestar Hrvatske ratne mornarice će izvoditi budnicu ulicama grada. Procesija s kipom sv. Ante započet će u 9.30, od crkve sv. Ante do crkve Gospe velikog hrvatskog krsnog zavjeta gdje će u 10.15 sati svečanu svetu misu predvoditi fra Gabrijel Jurišić iz Sinja. Večernje misno slavlje uz blagoslov djece u 19 sati predvodit će fra Petar Klarić, kninski gvardijan i župnik. U 20 sati na Trgu Ante Starčevića predviđen je susret klapa.
Ekološka udruga Krka će 13 i 14. lipnja od 10 sati ujutro kod Ekološko informativnog centra na Krki građanima priuštiti besplatno korištenje bicikala i trampolina uz izložbe fotografija i projekcije filmova.
Proslava dana grada završava spektaklom Zvonimirovi dani od 15. do 17.lipnja. - Grad Knin

I naša udruga se aktivno uključila u obilježavanju obilježavanje Dana Grada Knina i blagdana sv. Ante, a više o našoj udruzi proćitajte na o nama.

Više informacija o EU fondovima:
www.strukturnifondovi.hr

Donatori

  europska unija zajedno do fondova eu wEU strukturni investicijski fondoviUcinkoviti ljudski potencijali boja manji w                                                Logo opcina Promina                                                                  

 Agencija za mobilnost i programe EU European Solidarity Corps logo

 

Partneri

                   Općina Kistanje       Srednja škola Lovre Montija Knin                     

Osnovna škola "Domovinske zahvalnosti"          Logo opcina Promina  Logo veleuciliste Marko Marulic  

 

Ekološka udruga Krka Knin je član

        

 

Sponzori i donatori

ina logoOzujsko logo logotip zagrebacka pivovar