Brojna događanja u sklopu proslave Dana škole u Kninu

Objavljeno: Četvrtak, 25 Svi 2017

Osnovna škola Dr.Franje Tuđmana Knin sutra ( 26.05.) slavi Dan škole.Učenici i nastavnici pripremili su prigodan program, a dio programa se održava i u organizaciji Ekološke udruge "Krka" Knin kao rezultat suradnje Ekološke udruge „Krka“ Knin i škole na projektu „Znanje usvajajmo-okoliš sačuvajmo“.Program Ekološke udruge "Krka" Knin počinje u 9h održavanjem radionica izrade kutijaza prikupljanje plastičnih čepova koje će se kasnije podijeliti gradskim ustanovama,

a sve s ciljem sudjelovanja što većeg broja ljudi u humanitarnoj akciji. Naime prikupljeni čepovi šalju se u Udrugu oboljelih od leukemije i limfoma Varaždin koja čepove prodaje tvrtkama koje se bave reciklažom, a  od prikupljenih sredstava kupuju skupe ljekove svojim korisnicima.

U sklopu proslave Dana škole održava se i Sajam recikliranih proizvoda koji počinje u 10 h.Učenici su pripremili brojne proizvode koristeći stare materijale i tehnike recikliranja.

U 12 h poznati hrvatski fotograf gospodin Šime Strikoman snimat će Milenijsku fotografiju sa učenicima škole, a tehničku podršku pri provedbi aktivnosti pružit će JVP Knin.

Projekt „Znanje usvajajmo-okoliš sačuvajmo“ sufinanciraju Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Grad Knin, Općina Kistanje, Erste banka i Bikarac d.o.o.

Partneri na projektu, pored Osnovne škole Dr. Franje Tuđmana Knin su i Udruga „Čarobni svijet“ iz Knina te OŠ Kistanje.