Prvi poduzetnički koraci

Objavljeno: Petak, 21 Prosinac 2018

Zahvaljujući odobrenim sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja Ekološka udruga Krka započela je s provedbom projekta „Prvi poduzetnički koraci“ u suradnji sa Srednjim školama Lovre Montija i Kralja Zvonimira iz Knina te Udrugom mladih Mladi u EU iz Šibenika.

Provedbom projektnih aktivnosti: radionice o društvenom poduzetništvu, tisak brošura o društvenom poduzetništvu, edukacija učenika o sjetvi, uzgoju i preradi boba, nabavka opreme i uređenje školskog staklenika, sadnja i uzgoj boba te prerada boba, osmišljavanje kampanje za prodaju proizvoda, prodaja presadnica preko školske zadruge „Trgoflores“, izrada knjige recepata te organizacije Sajma boba – na inovativan način potičemo i educiramo učenike srednjih škola na razvijanje poduzetničkog duha te stvaramo preduvjete za nastavak ovog i sličnih projekta za buduće generacije.

Ovom prilikom pozivamo sve ljubitelje prirode i društva da nam se priključe, pomognu i razmijene kulinarska iskustva te nam pošalju svoje recepte jela koje sadrže bob za knjigu recepata o bobu na e-mail udruge: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Imena osoba koje nam dostave recepte biti će naznačena ispod recepta u knjizi recepata od boba.
Zašto baš bob?
Smatramo da je ta neizmjerno zdrava namirnica, nepravedno zapostavljena. Kako bi je pokušali vratiti na visoko mjesto u prehrambenom lancu, koje joj zasluženo pripada, u sklopu provedbe projekta izdat ćemo knjigu recepata jela od boba.