Digitalne vještine u poslovnom okruženju

Objavljeno: Petak, 09 Srpanj 2021

Digitalno znanje važna je sposobnost na radnom mjestu.

Digitalno znanje važno je jer znači da se radnici mogu koristiti novom i nastajućom tehnologijom, softverom, mobilnim aplikacijama i drugim alatima na način koji je produktivan za njih i okruženje, njihove poslodavce i njihove klijente. Budući da je tehnologija danas integrirana u svaki aspekt našeg života (npr. od načina kako se informiramo, kako komuniciramo do načina na koji kupujemo,...) digitalno znanje je važnije nego ikad prije. Digitalno znanje omogućuje radnicima da rješavaju probleme, komuniciraju, budu produktivniji i inovativniji na načine koji ih mogu potaknuti da nadmaše konkurenciju.

Ako želite biti digitalno vješti, trebate savladati sljedeća područja:

 

Bilo da već posjedujete neke digitalne kompetencije ili vam je potrebna mala pomoć kako biste usavršili svoje vještine, pregledajmo neke opcije u nastavku koje su Vam na raspolaganju.

Kako postati digitalno stručan

Da biste postali digitalno sposobniji, potrebna je želja za učenjem i usavršavanjem. Treba razumjeti kako pronaći i koristiti resurse za razvoj svojih sposobnosti. Evo nekoliko strategija koje treba razmotriti:

 

Da ponovimo...

Digitalno znanje važno je u suvremenom poslovnom okruženju. U veljači 2020. Europska komisija je u svojoj komunikaciji pod nazivom „Izgradnja digitalne budućnosti Europe” naglasila da su za više od 90 % radnih mjesta već sada potrebne barem osnovne digitalne vještine.

Kako biste bili uspješni i produktivni mora vam biti ugodno koristiti programski paket neophodan za izvršavanje zadataka na poslu ili mobilnu aplikaciju koja povećava produktivnost i performanse. Digitalno znanje postaje sve značajnije u današnjem svijetu jer digitalni alati i tehnologije utiču na gotovo sve u našem okruženju i našem životu. Na sreću, izgradnja i usavršavanje digitalne pismenosti i znanja lakše je nego ikad prije. I sve vam je to dostupno u ugodnosti vašeg doma.

 

Ako imali bilo kakvih nedoumica, pitanja ili trebate savjet i pomoć obratite nam se na neki od naših kontakta:

 

Za savjetovanje i informiranje na raspolaganju su nam digitalni komunikacijski kanali, a možemo dogovoriti i savjetovanje i informiranje u prostorijama Ekološke udruge "Krka" Knin ovisno o vašim preferencijama i epidemiološkoj situaciji u kojoj se svi nalazimo. Zahvaljujući usluzi "Info@taxi" možemo i mi do Vas.

Sve aktivnosti provode se u skladu sa epidemiološkim preporukama vezanim uz epidemiju virusa SARS-CoV-2.

 

Cilj aktivnosti je osnaživanje nezaposlenih, njihova priprema za tržište rada i povećanje njihove zapošljivosti. Projekt "Ekološko-informativni centar" provodi Ekološka udruga „Krka“ Knin i sufinanciran je sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u sklopu poziva Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Ekološke udruge "Krka" Knin.

lenta ESF kockice