LOGO SVI ZAGLAVLJE

Naziv projekta:

Ekološko-informativni centar (UP.02.1.2.01.0021)


Vrijednost projekta:
1.499.885,40 kn
Projekt je financiran 100% sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u sklopu poziva Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru.

Nadležna tijela:
Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Hrvatski zavod za zapošljavanje

Ciljna skupina:
Nezaposlene osobe uključujući dugotrajno nezaposlene osobe s područja grada Knina

Trajanje provedbe projekta:
36 mjeseci, u razdoblju od 6. veljače 2020. do 6. veljače 2023.

Glavni cilj projekta:
Povećanje kompetencija i jačanje kapaciteta ciljne skupine kroz provedbu aktivnosti podrške, savjetovanja, informiranja i edukacija.

Opis projekta:
Sukladno indeksu razvijenosti Grad Knin je najslabije razvijeni grad Šibensko-kninske županije. Velik je odljev produktivnog stanovništva. Na području grada Knina dosta je registriranih nezaposlenih osoba. Poseban problem predstavljaju dugotrajno nezaposlene osobe. Provedbom aktivnosti podrške, savjetovanja i informiranja te kroz predavanja, radionice, edukacije i info kampanju povećati će se mogućnosti zapošljavanja nezaposlenih osoba i poboljšat će se socio-ekonomski i životni uvjeti na području grada Knina. Informirati će se ciljne skupine o mogućnostima korištenja mjera i programa za nezaposlene, mogućnostima samozapošljavanja, savjetovati o pokretanju obrta, OPG-a i zadruga. Pomoći će se pri izradi poslovnih planova i projekata.

Aktivnost projekta:
• Savjetovanje i informiranje nezaposlenih osoba
• Radionica „EU za sve“
• Radionica „Poslovni plan“
• Predavanje „Kvalitetna prezentacija“
• Seminar „Razvoj održivog turizma i okolišno odgovorno poslovanje“
• Radionica „Mi to možemo“
• Radionica „Izrazi se“
• Pružanje usluge „Info@taxi“
• Info kampanja „Nema frke dok je Krke“
• Okrugli stol „Razvoj usluga za nezaposlene osobe“

Svaka aktivnost će se provesti jednom u svakoj godini provedbe, osim usluga „Info@taxi“ i informiranje i savjetovanje koje će se provoditi kontinuirano u skladu sa potrebama i interesom korisnika.

Očekivani rezultati projekta:
- Razvoj mekih vještina ciljne skupine provedbom programa i pružanjem usluga mentorstva
- Educiranje ciljne skupine o mogućnostima i načinima korištenja EU fondova
- Poboljšanje usluga namijenjenih nezaposlenima kroz suradnju sa lokalnim dionicima i kroz izvaninstitucionalne usluge

Kontakt  osobe: Marija Ujaković i Darko Pokrajac
Telefon: +385 (0)22 664 608
E-pošta: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Ekološke udruge "Krka" Knin.

Više informacija o EU fondovima:
www.strukturnifondovi.hr

lenta ESF kockice

 

Sastavite motivacijsko pismo Europass

Objavljeno: Petak, 19 Ožujak 2021

Europass je skup internetskih alata i informacija koji vam pomaže upravljati svakim korakom u učenju i karijeri. To je internetski portala koji se nalazi na adresi https://europa.eu/europass/hr. Najčešće se koristi za izradu životopisa. Kako biste koristili sustav u prvom koraku potrebno je kreirati osobni profil.

Jedna od mogućnosti koju vam Europass portal pruža je pomoć u pisanju strukturiranog, dosljednog i stručnog motivacijskog pisma. Možete sastaviti nova ili uređivati postojeća motivacijska pisma pomoću alata Europass za sastavljanje i uređivanje pisama. Sve Vam je to dostupno on-line bez obzira na lokaciju i uređaj s kojeg platformi pristupate. 

Opširnije...

Najvažnije meke vještine koje poslodavci cijene

Objavljeno: Utorak, 02 Ožujak 2021

Što su meke vještine?

Meke vještine su one koje ti omogućuju da se uklopiš u radnu sredinu. One su način na koji radiš i kako se odnosiš prema drugima, drugim riječima, ljudske vještine. One uključuju tvoju osobnost, stav, fleksibilnost, motivaciju i manire. Meke vještine su tako važne da su čest razlog poslodavcu pri odlučivanju da li da zadrži ili promakne zaposlenika.

Meke vještine su drugačije od tvrdih vještina (poznatih i kao tehničke vještine), koje su direktno presudne za posao za koji se natječeš. One su često lakše mjerljive i lakše za naučiti od mekih vještina. Tvrda vještina za stolara, na primjer, može biti rukovanje električnom pilom ili korištenje kvadratnih okvira. Meka vještina u slučaju stolara bilo bi učinkovito komuniciranje sa kolegama i klijentima.

Opširnije...

Izradite životopis Europass

Objavljeno: Ponedjeljak, 22 Veljača 2021

Sigurno ste čuli za Europass CV. Životopis Europass jedan je od najpoznatijih u Europi. Jednostavno se koristi te ga poslodavci i obrazovne ustanove dobro poznaju. Pojedini poslodavci ga preferiraju, a neki i inzistiraju na životopisu u tom formatu.

Svi bismo se trebali upoznati sa izradom i korištenjem životopisa u tom formatu. Zahvaljujući suvremenim tehnologijama i internetu to ne bi trebao biti veći problem. 

Opširnije...

Održan seminar o razvoju održivog i okolišno odgovornog turizma

Objavljeno: Četvrtak, 04 Veljača 2021

U prostorijama Ekološko-informativnog centra na Krki, u ugodnom i rustikalnom okruženju, održan je 3.2.2021. seminar "Razvoj održivog turizma i okolišno odgovorno poslovanje". Seminar je bio namjenjen nezaposlenim osobama sa područja grada Knina i okolice. U razvoju održivog te okolišno i društveno odgovornog turizma vidimo dobru priliku za naš grad i naše nezaposlene sugrađane. Održivi turizam vidimo kao alat održanja i očuvanja tradicije, kulture, prirode i kao polugu razvoja čitave zajednice.

Opširnije...

Seminar "Razvoj održivog turizma i okolišno odgovorno poslovanje" - Ekološko-informativni centar

Objavljeno: Utorak, 26 Siječanj 2021

Turizam je jedna od najvažnijih gospodarskih grana u Hrvatskoj. Sektor je danas jako pogođen pandemijom SARS-CoV-2 virusa. Skori oporavak očekujemo usporedo sa savladavanjem pandemije, a zacijelo će čitav sektor doživjeti i određenu transformaciju. Za očekivati je otklon od modela masovnog turizma i konzumerizma te priklanjanje principima održivog, društveno i okolišno odgovornog poslovanja. Turizam bi trebao postati pametniji, održiviji, zeleniji, uključiviji, aktivniji, ljudskiji i onima koji se turizmom bave i njihovim klijentima i zajednici. U tome vidimo dobru priliku za dalmatinsko zaleđe, grad Knin i za nezaposlene na području grada Knina.

Opširnije...

Nezaposleni i meke vještine?

Objavljeno: Srijeda, 13 Siječanj 2021

Što su meke vještine?

Meke vještine su netehničke vještine koje su vezane za to kako radiš. One se odnose na to kako komuniciraš sa kolegama, kako rješavaš probleme i kako upravljaš svojim radom. Meke vještine uključuju interpersonalne vještine, komunikacijske vještine, vještinu slušanja, upravljanje vremenom između ostalog.

Poslodavci tipično traže kandidate za posao koji imaju meke vještine zato što one osobu čine uspješnijom na radnom mjestu. Netko može biti izvrstan u tehničkom znanju specifičnom za taj posao, ali ako ne mogu upravljati svojim vremenom ili raditi u timu, možda ne budu uspješni na tom radnom mjestu.

Opširnije...