LOGO SVI ZAGLAVLJE

Naziv projekta:
Ekološko-informativni centar


Vrijednost projekta:
1.499.885,40 kn
Projekt je financiran 100% sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u sklopu poziva Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru.

Nadležna tijela:
Ministarstvo rada i mirovinskog sustava i Hrvatski zavod za zapošljavanje

Ciljna skupina:
Nezaposlene osobe uključujući dugotrajno nezaposlene osobe s područja grada Knina

Trajanje provedbe projekta:
36 mjeseci, od veljače 2020. do veljače 2023.

Glavni cilj projekta:
Povećanje kompetencija i jačanje kapaciteta ciljne skupine kroz provedbu aktivnosti podrške, savjetovanja, informiranja i edukacija.

Opis projekta:
Sukladno indeksu razvijenosti Grad Knin je najslabije razvijeni grad Šibensko-kninske županije. Velik je odljev produktivnog stanovništva. Na području grada Knina dosta je registriranih nezaposlenih osoba. Poseban problem predstavljaju dugotrajno nezaposlene osobe. Provedbom aktivnosti podrške, savjetovanja i informiranja te kroz predavanja, radionice, edukacije i info kampanju povećati će se mogućnosti zapošljavanja nezaposlenih osoba i poboljšat će se socio-ekonomski i životni uvjeti na području grada Knina. Informirati će se ciljne skupine o mogućnostima korištenja mjera i programa za nezaposlene, mogućnostima samozapošljavanja, savjetovati o pokretanju obrta, OPG-a i zadruga. Pomoći će se pri izradi poslovnih planova i projekata.

Aktivnost projekta:
• Savjetovanje i informiranje nezaposlenih osoba
• Radionica „EU za sve“
• Radionica „Poslovni plan“
• Predavanje „Kvalitetna prezentacija“
• Seminar „Razvoj održivog turizma i okolišno odgovorno poslovanje“
• Radionica „Mi to možemo“
• Radionica „Izrazi se“
• Pružanje usluge „Info@taxi“
• Info kampanja „Nema frke dok je Krke“
• Okrugli stol „Razvoj usluga za nezaposlene osobe“

Svaka aktivnost će se provesti jednom u svakoj godini provedbe, osim usluga „Info@taxi“ i informiranje i savjetovanje koje će se provoditi kontinuirano u skladu sa potrebama i interesom korisnika.

Očekivani rezultati projekta:
- Razvoj mekih vještina ciljne skupine provedbom programa i pružanjem usluga mentorstva
- Educiranje ciljne skupine o mogućnostima i načinima korištenja EU fondova
- Poboljšanje usluga namijenjenih nezaposlenima kroz suradnju sa lokalnim dionicima i kroz izvaninstitucionalne usluge

Kontakt  osobe: Marija Ujaković i Darko Pokrajac
Telefon: +385 (0)22 664 608
E-pošta: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Ekološke udruge "Krka" Knin.

Više informacija o EU fondovima:
www.strukturnifondovi.hr

 

lenta ESF kockice

 

Poziv na okrugli stol "Razvoj usluga za nezaposlene osobe"

Objavljeno: Petak, 23 Listopad 2020

Pozivamo lokalne dionike tržišta rada na području grada Knina na okrugli stol „Razvoj usluga za nezaposlene osobe“ u okviru projekta „Ekološko-informativni centar“ dana 28. listopada 2020. sa početkom u 11h u dvorani Studentskog doma „Fra Lujo Marun“ (Knin, Ul. Kralja Petra Krešimira IV br. 22).

Projekt provodi Ekološka udruga „Krka“ Knin i sufinanciran je sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u sklopu poziva Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru.

Opširnije...

Održano predavanje "Kvalitetna prezentacija" - Ekološko-informativni centar

Objavljeno: Ponedjeljak, 14 Rujan 2020

U srijedu 9.9.2020 u prostoru Ekološko-informativnog centra Krka na adresi Drniška cesta 2b održano je predavanje "Kvalitetna prezentacija".. U ugodnoj atmosferi prisutnim nezaposlenim osobama približili smo vještine dobre i kvalitetne prezentacije na razgovoru za posao kod budućeg poslodavca. Kako se pripremiti, što reći, o čemu se informirati, što istaknuti, što ne reći, kako se ophoditi prema ispitivaču, kako se nositi sa stresom neka su od pitanja na koji smo zajedno potražili odgovor.

Opširnije...

Predavanje "Kvalitetna prezentacija" - Ekološko-informativni centar

Objavljeno: Ponedjeljak, 07 Rujan 2020

Pozivamo sve nezaposlene osobe s područja grada Knina da nam se pridruže u srijedu 9.9.2020 s početkom u 10h na predavanju "Kvalitetna prezentacija". Predavanje će se održati na adresi Drniška 2b u prostoru Ekološko-informativnog centra Krka. Informirati ćemo nezaposlene osobe o važnosti kvalitetne prezentacije na razgovoru za posao. Ponudit ćemo im stručne savjete za bolju prezentaciju.

Opširnije...

Održana radionica " Mi to možemo" - Ekološko-informativni centar

Objavljeno: Petak, 28 Kolovoz 2020
U četvrtak (20.08.) i petak (21.08.) s početkom u 10h u organizaciji Ekološke udruge Krka Knin održana je dvodnevna radionica "Mi to možemo". Radionica se održala na adresi Drniška 2b, u prostoru Ekološko-informativnog centra na Krki. Na radionici su sudionici savladali vještine izrade kvalitetnog motivacijskog pisma, životopisa, zamolbe i sl.

Opširnije...

Poziv na radionicu "Mi to možemo"

Objavljeno: Ponedjeljak, 17 Kolovoz 2020

Pozivamo sve nezaposlene osobe s područja grada Knina da nam se pridruže u četvrtak (20.08.) i petak (21.08.) s početkom u 10h na dvodnevnoj radionici "Mi to možemo". Radionica će se održati na adresi Drniška 2b, prostor Ekološko-informativnog centra Krka. Na radionici će sudionici savladati vještine izrade kvalitetnog motivacijskog pisma, životopisa, zamolbe i sl.

Opširnije...

Održana "Živa knjižnica"

Objavljeno: Petak, 10 Srpanj 2020
U sklopu projekta "Ekološko-informativni centar" u utorak, 07. srpnja 2020. u našem centru na Krki održana je „Živa knjižnica“. Aktivnost je održana u okviru info kampanje Nema frke dok je Krke. Sve se trebalo odvijati u sklopu Festivala ruralne kulture FRK koji se ove godine zbog epidemioloških uvjeta ne može organizirati.
Knjižnica je prošla u opuštenom i neformalnom druženje sa nezaposlenima i ostalima zainteresiranima osobama.

Opširnije...