LOGO SVI ZAGLAVLJE

Naziv projekta:

Ekološko-informativni centar (UP.02.1.2.01.0021)


Vrijednost projekta:
1.499.885,40 kn
Projekt je financiran 100% sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u sklopu poziva Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru.

Nadležna tijela:
Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Hrvatski zavod za zapošljavanje

Ciljna skupina:
Nezaposlene osobe uključujući dugotrajno nezaposlene osobe s područja grada Knina

Trajanje provedbe projekta:
36 mjeseci, u razdoblju od 6. veljače 2020. do 6. veljače 2023.

Glavni cilj projekta:
Povećanje kompetencija i jačanje kapaciteta ciljne skupine kroz provedbu aktivnosti podrške, savjetovanja, informiranja i edukacija.

Opis projekta:
Sukladno indeksu razvijenosti Grad Knin je najslabije razvijeni grad Šibensko-kninske županije. Velik je odljev produktivnog stanovništva. Na području grada Knina dosta je registriranih nezaposlenih osoba. Poseban problem predstavljaju dugotrajno nezaposlene osobe. Provedbom aktivnosti podrške, savjetovanja i informiranja te kroz predavanja, radionice, edukacije i info kampanju povećati će se mogućnosti zapošljavanja nezaposlenih osoba i poboljšat će se socio-ekonomski i životni uvjeti na području grada Knina. Informirati će se ciljne skupine o mogućnostima korištenja mjera i programa za nezaposlene, mogućnostima samozapošljavanja, savjetovati o pokretanju obrta, OPG-a i zadruga. Pomoći će se pri izradi poslovnih planova i projekata.

Aktivnost projekta:
• Savjetovanje i informiranje nezaposlenih osoba
• Radionica „EU za sve“
• Radionica „Poslovni plan“
• Predavanje „Kvalitetna prezentacija“
• Seminar „Razvoj održivog turizma i okolišno odgovorno poslovanje“
• Radionica „Mi to možemo“
• Radionica „Izrazi se“
• Pružanje usluge „Info@taxi“
• Info kampanja „Nema frke dok je Krke“
• Okrugli stol „Razvoj usluga za nezaposlene osobe“

Svaka aktivnost će se provesti jednom u svakoj godini provedbe, osim usluga „Info@taxi“ i informiranje i savjetovanje koje će se provoditi kontinuirano u skladu sa potrebama i interesom korisnika.

Očekivani rezultati projekta:
- Razvoj mekih vještina ciljne skupine provedbom programa i pružanjem usluga mentorstva
- Educiranje ciljne skupine o mogućnostima i načinima korištenja EU fondova
- Poboljšanje usluga namijenjenih nezaposlenima kroz suradnju sa lokalnim dionicima i kroz izvaninstitucionalne usluge

Kontakt  osobe: Marija Ujaković i Darko Pokrajac
Telefon: +385 (0)22 664 608
E-pošta: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Ekološke udruge "Krka" Knin.

Više informacija o EU fondovima:
www.strukturnifondovi.hr

lenta ESF kockice

 

Održana "Živa knjižnica" - Info kampanja projekta "Ekološko-informativni centar"

Objavljeno: Ponedjeljak, 28 Lipanj 2021

Dana 24. lipnja 2021. ispred našeg Ekološko-informativnog centra, Drniška 2b održana je „Živa knjižnica“. „Živa knjižnica“ je dio info kampanje „Nema frke dok je Krke“, a koja se odvija u sklopu projekta „Ekološko-informativni centar“

Cilj događanja je bio upoznavanje zainteresiranih nezaposlenih osoba sa mjerom Samozapošljavanja HZZ-a. 

Opširnije...

Ekološko-informativni centar - Poziv na "Živu knjižnicu"

Objavljeno: Ponedjeljak, 21 Lipanj 2021

Pozivamo sve nezaposlene osobe s područja grada Knina da nam se pridruže u četvrtak, 24. lipnja 2021. u 12 sati ispred našeg Ekološko-informativnog centra, Drniška 2b, kako bi zajedno sudjelovali u „Živoj knjižnici“. „Živa knjižnica“ je dio info kampanje „Nema frke dok je Krke“, a koja se odvija u sklopu projekta „Ekološko-informativni centar“.

Opširnije...

Održana radionica "EU za sve" 2021.

Objavljeno: Srijeda, 02 Lipanj 2021

U sklopu projekta "Ekološko-informativni centar"  27. i 28. 5. 2021. održana je radionica "EU za sve". Na radionici su korisnici naučili osnove o praćenju, pisanju i apliciranju projekata na EU natječaje.

Opširnije...

Obrazovanje nezaposlenih i ostalih tražitelja zaposlenja - HZZ

Objavljeno: Ponedjeljak, 31 Svi 2021

Jedna od mjera koje provodi Hrvatski zavod za zapošljavanje je i "Obrazovanje nezaposlenih i ostalih tražitelja zaposlenja". Kroz obrazovanje nezaposlene osobe stječu dodatne kompetencije za tržište rada koje će im omogućiti brže zapošljavanje. Zaposlenim osobama obrazovanje može pomoći zadržati postojeće zaposlenje ili povećati razinu stručnosti i konkurentnosti te omogućiti promjenu u karijeri.

Korisnicima HZZ pokriva troškove obrazovnih ustanova (uključujući zaštitnu opremu i udžbenike) te troškove liječničkog, sanitarnog pregleda i ostalih zdravstvenih testova. Nezaposlenim osobama u evidenciji HZZ-a plaćaju i putni troškovi te novčana pomoć. Obrazovanje se provodi u obrazovnim ustanovama kroz program koji je odobren od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja i Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.

Opširnije...

Garancija za mlade

Objavljeno: Petak, 14 Svi 2021

Mladi, a nezaposleni?

Garancija za mlade je pristup u rješavanju pitanja nezaposlenosti mladih osoba u EU, kojim se sve osobe mlađe od 30 godina nastoji što brže aktivirati na tržištu rada. Ovaj pristup se nastoji ponovo ojačati zbog nepovoljnih utjecaja pandemije na tržište rada. Brza aktivacija na tržištu rada osigurava veću motiviranost mlade osobe za traženjem posla i zapošljavanjem, kao i brzu nadogradnju znanja i vještina koje je osoba stekla tijekom obrazovanja. Brza aktivacija podrazumijeva dobivanje kvalitetne ponude u roku od 4 mjeseca od trenutka napuštanja ili završetka obrazovanja ili ulaska u nezaposlenost, bez obzira je li osoba prijavljena u zavodu za zapošljavanje ili ne.

Opširnije...

Održana radionica "Mi to možemo" - Ekološko-informativni centar

Objavljeno: Ponedjeljak, 03 Svi 2021
U četvrtak (29.04.) i petak (30.04.) s početkom u 10h u organizaciji Ekološke udruge Krka Knin održana je dvodnevna radionica "Mi to možemo". Radionica se održala na adresi Drniška 2b, u prostoru Ekološko-informativnog centra na Krki. Na radionici su sudionici savladali vještine izrade kvalitetnog motivacijskog pisma, životopisa i zamolbe, vještina nužnih za javljanje na natječaje za posao.

Opširnije...