LOGO SVI ZAGLAVLJE

Naziv projekta:

Ekološko-informativni centar (UP.02.1.2.01.0021)


Vrijednost projekta:
1.499.885,40 kn
Projekt je financiran 100% sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u sklopu poziva Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru.

Nadležna tijela:
Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Hrvatski zavod za zapošljavanje

Ciljna skupina:
Nezaposlene osobe uključujući dugotrajno nezaposlene osobe s područja grada Knina

Trajanje provedbe projekta:
36 mjeseci, u razdoblju od 6. veljače 2020. do 6. veljače 2023.

Glavni cilj projekta:
Povećanje kompetencija i jačanje kapaciteta ciljne skupine kroz provedbu aktivnosti podrške, savjetovanja, informiranja i edukacija.

Opis projekta:
Sukladno indeksu razvijenosti Grad Knin je najslabije razvijeni grad Šibensko-kninske županije. Velik je odljev produktivnog stanovništva. Na području grada Knina dosta je registriranih nezaposlenih osoba. Poseban problem predstavljaju dugotrajno nezaposlene osobe. Provedbom aktivnosti podrške, savjetovanja i informiranja te kroz predavanja, radionice, edukacije i info kampanju povećati će se mogućnosti zapošljavanja nezaposlenih osoba i poboljšat će se socio-ekonomski i životni uvjeti na području grada Knina. Informirati će se ciljne skupine o mogućnostima korištenja mjera i programa za nezaposlene, mogućnostima samozapošljavanja, savjetovati o pokretanju obrta, OPG-a i zadruga. Pomoći će se pri izradi poslovnih planova i projekata.

Aktivnost projekta:
• Savjetovanje i informiranje nezaposlenih osoba
• Radionica „EU za sve“
• Radionica „Poslovni plan“
• Predavanje „Kvalitetna prezentacija“
• Seminar „Razvoj održivog turizma i okolišno odgovorno poslovanje“
• Radionica „Mi to možemo“
• Radionica „Izrazi se“
• Pružanje usluge „Info@taxi“
• Info kampanja „Nema frke dok je Krke“
• Okrugli stol „Razvoj usluga za nezaposlene osobe“

Svaka aktivnost će se provesti jednom u svakoj godini provedbe, osim usluga „Info@taxi“ i informiranje i savjetovanje koje će se provoditi kontinuirano u skladu sa potrebama i interesom korisnika.

Očekivani rezultati projekta:
- Razvoj mekih vještina ciljne skupine provedbom programa i pružanjem usluga mentorstva
- Educiranje ciljne skupine o mogućnostima i načinima korištenja EU fondova
- Poboljšanje usluga namijenjenih nezaposlenima kroz suradnju sa lokalnim dionicima i kroz izvaninstitucionalne usluge

Kontakt  osobe: Marija Ujaković i Darko Pokrajac
Telefon: +385 (0)22 664 608
E-pošta: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Ekološke udruge "Krka" Knin.

Više informacija o EU fondovima:
www.strukturnifondovi.hr

lenta ESF kockice

 

Digitalne vještine

Objavljeno: Petak, 11 Studeni 2022
Živimo u digitalnom dobu i gotova sva radna mjesta zahtijevaju određenu razinu poznavanja digitalnih vještina. Brzim tehnološkim razvojem mijenja se naše društvo i gospodarstvo te se javlja sve veća potreba za razvojem digitalnih vještina, kako u privatnom tako i poslovnom životu.

Opširnije...

Obrazovanje uz vaučere HZZ-a

Objavljeno: Srijeda, 26 Listopad 2022
Ako želite steći potrebne vještine za zapošljavanje, razvoj karijere ili zadržavanje radnog mjesta možete iskoristiti Vaučere za obrazovanje HZZ-a. Detaljnije informacije o mjeri, načinu korištenja vaučera i programima osposobljavanja možete pronaći na mrežnoj stranici (https://vauceri.hzz.hr/) te provjeriti dostupnost programa osposobljavanja i u Šibensko-kninskoj županiji. 

Opširnije...

Održana radionica „EU za sve“

Objavljeno: Ponedjeljak, 17 Listopad 2022
U sklopu projekta "Ekološko-informativni centar"  u četvrtak (13.10.22.) i  petak (14.10.22.) je održana dvodnevna radionica "EU za sve" za nezaposlene osobe s područja grada Knina. Radionica se održala na adresi Drniška 2b, prostor Ekološko-informativnog centra na Krki. Korisnici su na  radionici imali mogućnost naučiti osnove o pisanju i apliciranju projekta na EU natječaje.

Opširnije...

Online Regionalni sajam poslova

Objavljeno: Ponedjeljak, 03 Listopad 2022
Poznati hrvatski portal MojPosao.net, posvećen povezivanju poslodavaca i posloprimaca, pronalasku zaposlenja i zaposlenika, te razvoju karijere i savjetovanju organizira trinaesti po redu Regionalni sajam poslova od 17. listopada do 21. listopada 2022.

Opširnije...

Vrijeme je za pisanje Životopisa

Objavljeno: Ponedjeljak, 26 Rujan 2022
Nakon završetka ljeta, mjeseci rujan i listopad su jedan od perioda godine kada se pojačava aktivnost potrage za poslom. Ako ste tek završili srednju školu ili studij te pišete svoj prvi životopis i nemate radnog iskustva, možete svoj životopis obogatit na druge načine. U životopisu istaknite postignuća koja ste stekli za vrijeme obrazovanja i izvanškolskih aktivnosti. Ne zaboravite navesti praksu koju ste imali za vrijeme školovanja, volontersko iskustvo, sudjelovanje u školskim/studijskim projektima ili obavljanje učeničkih/studijskih poslova. Sve ovo će obogatiti vaš životopis i pokazati budućem poslodavcu da imaš radnu naviku i da si odgovoran. Isto tako istaknite svoje osobine, hobije i interese.

Opširnije...

Održana treća radionica "Izrazi se"

Objavljeno: Ponedjeljak, 19 Rujan 2022

U srijedu (14.9.) i četvrtak (15.9.) održana je dvodnevna radionica "Izrazi se" za nezaposlene osobe s područja grada Knina.

Opširnije...