LOGO SVI ZAGLAVLJE

Naziv projekta:

Ekološko-informativni centar (UP.02.1.2.01.0021)


Vrijednost projekta:
1.499.885,40 kn
Projekt je financiran 100% sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u sklopu poziva Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru.

Nadležna tijela:
Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Hrvatski zavod za zapošljavanje

Ciljna skupina:
Nezaposlene osobe uključujući dugotrajno nezaposlene osobe s područja grada Knina

Trajanje provedbe projekta:
36 mjeseci, u razdoblju od 6. veljače 2020. do 6. veljače 2023.

Glavni cilj projekta:
Povećanje kompetencija i jačanje kapaciteta ciljne skupine kroz provedbu aktivnosti podrške, savjetovanja, informiranja i edukacija.

Opis projekta:
Sukladno indeksu razvijenosti Grad Knin je najslabije razvijeni grad Šibensko-kninske županije. Velik je odljev produktivnog stanovništva. Na području grada Knina dosta je registriranih nezaposlenih osoba. Poseban problem predstavljaju dugotrajno nezaposlene osobe. Provedbom aktivnosti podrške, savjetovanja i informiranja te kroz predavanja, radionice, edukacije i info kampanju povećati će se mogućnosti zapošljavanja nezaposlenih osoba i poboljšat će se socio-ekonomski i životni uvjeti na području grada Knina. Informirati će se ciljne skupine o mogućnostima korištenja mjera i programa za nezaposlene, mogućnostima samozapošljavanja, savjetovati o pokretanju obrta, OPG-a i zadruga. Pomoći će se pri izradi poslovnih planova i projekata.

Aktivnost projekta:
• Savjetovanje i informiranje nezaposlenih osoba
• Radionica „EU za sve“
• Radionica „Poslovni plan“
• Predavanje „Kvalitetna prezentacija“
• Seminar „Razvoj održivog turizma i okolišno odgovorno poslovanje“
• Radionica „Mi to možemo“
• Radionica „Izrazi se“
• Pružanje usluge „Info@taxi“
• Info kampanja „Nema frke dok je Krke“
• Okrugli stol „Razvoj usluga za nezaposlene osobe“

Svaka aktivnost će se provesti jednom u svakoj godini provedbe, osim usluga „Info@taxi“ i informiranje i savjetovanje koje će se provoditi kontinuirano u skladu sa potrebama i interesom korisnika.

Očekivani rezultati projekta:
- Razvoj mekih vještina ciljne skupine provedbom programa i pružanjem usluga mentorstva
- Educiranje ciljne skupine o mogućnostima i načinima korištenja EU fondova
- Poboljšanje usluga namijenjenih nezaposlenima kroz suradnju sa lokalnim dionicima i kroz izvaninstitucionalne usluge

Kontakt  osobe: Marija Ujaković i Darko Pokrajac
Telefon: +385 (0)22 664 608
E-pošta: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Ekološke udruge "Krka" Knin.

Više informacija o EU fondovima:
www.strukturnifondovi.hr

lenta ESF kockice

 

Kvalitetna prezentacija na razgovoru za posao

Objavljeno: Utorak, 21 Rujan 2021

Mi ljudi smo postali iznimno vješti u komunikaciji. Kroz riječi i govora tijela u stanju smo prenijeti informacije i svoja raspoloženja. Osim sadržaja koji komuniciramo bitan je i način na koji se prezentiramo svojim sugovornicima. To je osobito važno kada su u pitanju razgovori za posao. Ne samo da trebate učinkovito raspravljati o svojim vještinama i iskustvu, već morate izgraditi i odnos sa sugovornikom i biti sposobni sebe predstaviti u dobrom svjetlu, istaknuti svoje vrline i objasniti mane.

Poslodavci kroz kvalitetu vaše prezentacije na razgovoru za posao ocjenjuju i formalne i neformalne vještine neophodne za učinkovito funkcioniranje na budućem radnom mjestu i u radnom kolektivu., a ne samo na samom razgovoru. Način na koji govorite, sjedite, gestikulirate, pa čak i gdje usmjeravate svoju pozornost, sve utječe na to kako osoba nasuprot vas reagira i kako vas doživljava. Vaše ponašanje može više odrediti ishod vašeg razgovora za posao nego odgovori koje dajete.

Kako poboljšati prezentacijske vještine za intervju?

 

Opširnije...

Poslovni plan - EIC

Objavljeno: Ponedjeljak, 13 Rujan 2021

Što je poslovni plan?

Poslovni plan je pisani dokument koji detaljno opisuje kako poduzeće (obično novo, startup) definira svoje ciljeve i kako će postići svoje ciljeve. Poslovni plan postavlja pisani plan za tvrtku s marketinškog, financijskog i operativnog stajališta.

Poslovni planovi važni su dokumenti koji se koriste za privlačenje ulaganja prije nego što tvrtka uspostavi dokazane rezultate. Oni su također dobar način za tvrtke da zadrže razvoj ka željenom cilju. Iako su posebno korisne za nova poduzeća, svaka tvrtka trebala bi imati poslovni plan. To se odnosi i na male obrte i male poduzetničke pothvate. U idealnom slučaju, plan se povremeno pregledava i ažurira kako bi se vidjelo jesu li ciljevi ispunjeni ili su se promijenili i evoluirali. Ponekad se stvara novi poslovni plan za poduzeće koje je odlučilo krenuti u novom smjeru.

Znate li što čini dobar poslovni plan?

Opširnije...

Održana radionica "Poslovni plan"

Objavljeno: Petak, 10 Rujan 2021

U sklopu projekta "Ekološko-informativni centar" 6. i 7. 09. 2021. održana je radionica "Poslovni plan". Na radionici su korisnici savladali osnove pisanja kvalitetnog poslovnog plana.

Koliko god dobra ideja bila preduvjet za poslovni uspjeh, važno je izraditi i dobar poslovni plan. Korisnicima je objašnjeno da će kroz izradu poslovnog plana sagledati svoju ideju iz nove, drugačije i jasnije perspektive. Kako prepoznati prilike i rizike u okruženju. Kako napraviti analizu ulaganja te analizu tržišta i konkurencije. Kako definirati ciljeve, predvidjeti probleme i moguća rješenja. Poslovni plan mora biti uvjerljiv, provediv i realan.

Opširnije...

Održano predavanje "Kvalitetna prezentacija" - EIC

Objavljeno: Petak, 27 Kolovoz 2021

U Četvratak 26.8.2021 u prostoru Ekološko-informativnog centra Krka na adresi Drniška cesta 2b održano je predavanje "Kvalitetna prezentacija". U ugodnoj atmosferi prisutnim nezaposlenim osobama približili smo vještine dobre i kvalitetne prezentacije na razgovoru za posao kod budućeg poslodavca. Kako se pripremiti, što reći, o čemu se informirati, što istaknuti, što ne reći, kako se ophoditi prema ispitivaču, kako se nositi sa stresom neka su od pitanja na koji smo zajedno potražili odgovor.

Opširnije...

Razne vrste digitalnih vještina

Objavljeno: Srijeda, 11 Kolovoz 2021

Gotovo svi aspekti suvremenog načina života i rada u određenoj su manjoj ili većoj mjeri "digitalizirani". Digitalne kompetencije i stupanj digitalne pismenosti su izuzetno bitni i poslodavcima kod odabira kandidata u procesu zapošljavanja. Procjena je kako je za 90% poslova dostupnih u EU potrebno bar minimalno ovladati digitalnim vještinama. Zahvaljujući sve većoj digitalizaciji današnjeg svijeta i života digitalne vještine su vrlo široko i raznoliko područje koje se prožima i povezuje sa svim ostalim našim vještinama.

Opširnije...

Digitalne vještine u poslovnom okruženju

Objavljeno: Petak, 09 Srpanj 2021

Digitalno znanje važna je sposobnost na radnom mjestu.

Digitalno znanje važno je jer znači da se radnici mogu koristiti novom i nastajućom tehnologijom, softverom, mobilnim aplikacijama i drugim alatima na način koji je produktivan za njih i okruženje, njihove poslodavce i njihove klijente. Budući da je tehnologija danas integrirana u svaki aspekt našeg života (npr. od načina kako se informiramo, kako komuniciramo do načina na koji kupujemo,...) digitalno znanje je važnije nego ikad prije. Digitalno znanje omogućuje radnicima da rješavaju probleme, komuniciraju, budu produktivniji i inovativniji na načine koji ih mogu potaknuti da nadmaše konkurenciju.

Ako želite biti digitalno vješti, trebate savladati sljedeća područja:

Opširnije...