Gospodarska djelatnost, proizvodi i usluge

gospodarske djelatnosti

Sukladno Statutu udruga može provoditi gospodarske djelatnosti (članak 16. Statuta)

(1) Udruga može obavljati gospodarske djelatnosti sukladno Zakonima i posebnim propisima kojima se utvrđuju uvjeti za obavljanje te djelatnosti.

(2) Udruga obavlja sljedeće gospodarske djelatnosti:

  • prodaja proizvoda izrađenih od strane djelatnika, volontera i članova Udruge
  • pružanje intelektualnih usluga i savjetovanja
  • pružanje usluga edukacije
  • pružanje usluge organizacije radionica, tečajeva i seminara
  • iznajmljivanje opreme za rekreaciju.

 

Neke od gospodarskih djelatnosti koje obavljamo ili smo obavljati su organiziranje radionica i edukacija u sklopu "Zelenih izleta", u sklopu projekata "Reciklažnog dvorišta u Kninu" i "Eko regije", izrada proizvoda od recikliranih i prirodnih materijala, izrada eko suvenira. Suveniri se prodaju i u NP Krka i NP Mljet.

Poziv na sudjelovanje u obilježavanju Svjetskog dana voda-Sedam čepova za sedam kninskih rijeka!

Objavljeno: Ponedjeljak, 18 Ožujak 2024

Grad Knin poziva sve zainteresirane građane na sudjelovanje u akciji povodom obilježavanja Svjetskog dana voda 2024.Obilježavanje će se održati 22. ožujka 2024. godine na Trgu Ante Starčevića, s početkom u 10 sati. U sklopu obilježavanja biti će postavljen info pult putem kojeg će se zainteresiranim građanima dijeliti informativni letci i promotivni materijali. Svi zainteresirani građani će biti informirani o svim relevantnim informacijama vezanim uz zaštitu okoliša, prirode i voda te gospodarenju otpadom na području grada Knina.

Opširnije...

Poziv na sajam razmjene predmeta i ekološku radionicu

Objavljeno: Ponedjeljak, 11 Ožujak 2024

Pozivamo sve zainteresirane građane grada Knina  da nam se pridruže na Sajmu razmjene predmetai edukativnoj ekološkoj radionici o mjerama sprječavanja nastanka otpada, odvojenog sakupljanja komunalnog otpada i njegove obrade. Događanja će se održati 16.3.2024.(subota) s početkom u 11 sati u prostoru Informacijsko- inovacijskog inkubatora -3i, na adresi Sinjska ulica 10, Knin.

Opširnije...

Poziv na edukacije o gospodarenju otpadom-Promina

Objavljeno: Utorak, 14 Studeni 2023
Općina Promina srdačno poziva sve zainteresirane stanovnike općine Promina na edukacije o gospodarenju otpadom, na kojima ćete dobiti priliku da steknete znanje o očuvanju našeg okoliša čime ćete doprinijeti boljoj budućnosti općine.

Opširnije...

Reciklažno dvorište Knin

Objavljeno: Srijeda, 23 Listopad 2019
U Kninu je 21.listopada svečano otvoreno reciklažno dvorište vrijedno 2,8 milijuna kuna. Reciklažnim dvorištem upravljat će gradska komunalna tvrtka Čistoća i zelenilo.
Dvorište se nalazi unutar poduzetničke zone Preparandija na 973 metra četvorna, bit će otvoreno svakim danom osim nedjelje od 7 do 14 sati, a odlaganje otpada bit će besplatno za sve građane Knina.
 

Opširnije...

Poziv na javnu tribinu na temu gospodarenja otpadom - Eko regija

Objavljeno: Srijeda, 27 Ožujak 2019
Pozivamo Vas na javne tribinu na temu gospodarenja otpadom!
U prvom tjednu travnja 2019. godine održati ćemo javne tribine/edukacije na temu gospodarenja otpadom u sklopu projekta „Eko regija: Provedba izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom na području Knina, Vrgorca, Pirovca, Biskupije, Tribunja i Kijeva “.
 
Termini javnih tribina:

Opširnije...

Edukativne radionice o reciklažnom dvorištu u kninskim srednjim školama

Objavljeno: Ponedjeljak, 12 Studeni 2018

   

 

U sklopu projekta izgradnje reciklažnog dvorišta Knin 9.11.2018. i 12.11.2018. održane su tri edukativne radionice o razvrstavanju otpada za djecu i mlade koje je provela ekološka udruga „Krka“ Knin. Radionice su održane u srednjoj školi Lovre Montija iz Knina i srednjoj strukovnoj školi Kralja Zvonimira iz Knina. U sklopu radionica podijeljene su brošure o razvrstavanju otpada i uslugama reciklažnog dvorišta Knin.

Projekt provodi Grad Knin, a projekt u iznosu od 1.690.788,97 kn sufinancira Europska unija bespovratnim sredstvima iz Kohezijskog fonda.

Opširnije...

Više informacija o EU fondovima:
www.strukturnifondovi.hr

Donatori

  europska unija zajedno do fondova eu wEU strukturni investicijski fondoviUcinkoviti ljudski potencijali boja manji w                                                Logo opcina Promina                                                                  

 Agencija za mobilnost i programe EU European Solidarity Corps logo

 

Partneri

                   Općina Kistanje       Srednja škola Lovre Montija Knin                     

Osnovna škola "Domovinske zahvalnosti"          Logo opcina Promina  Logo veleuciliste Marko Marulic  

 

Ekološka udruga Krka Knin je član

        

 

Sponzori i donatori

ina logoOzujsko logo logotip zagrebacka pivovar