DC Promina LogoNaziv projekta:
Društveni centar Promina

Vrijednost projekta:
1.800.680,00 kn
Projekt se sufinancira sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u sklopu poziva Prostori sudjelovanja - razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice.

Nadležna tijela:
Ured za udruge Vlade RH i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Nositelj projekta:
Ekološka udruga “Krka” Knin

Partneri:
Općina Promina, Veleučilište “Marko Marulić” Knin

Trajanje provedbe projekta:
24 mjeseca od svibnja 2020. do svibnja 2022.

Opis projekta:
Adaptacijom, opremanjem i uspostavom Društvenog centra Promina lokalnim udrugama će se osigurati prostor za njihovo nesmetano djelovanje i razvoj. Sve udruge sa područja Šibensko-kninske županije moći će svoje aktivnosti i programe jednostavnije provoditi na području Općine Promina. Društveni centar će kao „coworking“ prostor biti platforma za razmjenu znanja, umrežavanje, poticanje suradnje, kreativnosti, inovacija, i poduzetništva. Građani i udruge moći će jednostavnije, kvalitetnije i smislenije organizirati svoje „slobodno vrijeme“. Udruge, građani i lokalna uprava imat će prostor za organiziranje radionica, predavanja, konferencija i jačanje svoje vidljivosti u zajednici.

Ciljevi projekta:
Uspostavom Društvenog centra Promina, kroz model javno-civilnog partnerstva, povećat će se raspon usluga i kapacitet organizacija civilnog društva (OCD-a) te će se unaprijediti kvaliteta življenja građana u lokalnoj zajednici. Osmišljavanje, razvoj i uvođenje suvremenih inicijativa za sudjelovanje građana u procesu upravljanja prostorima u javnom vlasništvu u lokalnoj zajednici i/ili na regionalnoj razini.

 Očekivani rezultati projekta:
Adaptirana i opremljena „stara škola“ u Lukaru te uspostavljen Društveni centar Promina
Izrađena strategija sudjelovanja građana u procesu upravljanja prostorima u javnom vlasništvu
• Održane brojne radionice poput „Razvoj zajednice kroz ESF“, „Osnažimo OCD-e“ te okrugli stolovi
• Otvorena Eko knjižnica igračaka
• Provedena info kampanja „Naš društveni centar Promina“
• Provedena dva volonterska programa u skladu sa Zakonom o volonterstvu

Kontakt  osobe: Inga Kukolj i Srečko Kmetič
Telefon: +385 (0)22 664 608
E-pošta: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Ekološke udruge "Krka" Knin.

Više informacija o EU fondovima:
www.strukturnifondovi.hr

 

lenta ESF kockice

 

Društveni centar Promina - Info pult u Oklaju

Objavljeno: Petak, 24 Srpanj 2020

Ekološka udruga „Krka“ Knin održat će podjelu promotivnih materijala na Info pultu (letci, plakati, platnene vrećice) o Društvenom centru Promina u sklopu projekta „Društveni centar Promina“, dana 29. srpnja 2020. g. s početkom u 10:00 sati u Oklaju, Put kroz Oklaj 144, ispred zgrade Općine na trgu u Oklaju.
Projekt „Društveni centar Promina“ od 29.05.2020. provodi Ekološka udruga „Krka“ Knin u partnerstvu s Općinom Promina i Veleučilištem Marko Marulić u Kninu. Projekt je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda, a njegovo trajanje je 24 mjeseca.

Opširnije...

Početna konferencija - Društveni centar Promina

Objavljeno: Petak, 17 Srpanj 2020

 

U četvrtak, 16. srpnja 2020. godine u Oklaju (Općina Promina) održana je početna konferencija projekta „Društveni centar Promina“ (UP. 04.2.1.07.0029) koji sufinancira Europski socijalni fond, odobren u sklopu poziva „Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“.
Nositelj projekta je Ekološka udruga „Krka“ Knin, a partneri su Općina Promina i Veleučilište Marko Marulić Knin. Vrijednost je projekta 1.800.680,00 kn, a trajanje provedbe projekta je 24 mjeseca od svibnja 2020. do svibnja 2022.

Opširnije...

Društveni centar Promina - Poziv na početnu konferenciju

Objavljeno: Četvrtak, 09 Srpanj 2020
Društveni centar Promina - Logo

U sklopu projekta „Društveni centar Promina“ (UP. 04.2.1.07.0029) pozivamo Vas na početnu konferenciju. Početna konferencija će se održati 16. srpnja 2020. godine s početkom u 10:00 sati u Oklaju u prostorijama vijećnice na adresi Put kroz Oklaj 144. Projekt „Društveni centar Promina“ od 29.05.2020. provodi Ekološka udruga „Krka“ Knin u partnerstvu s Općinom Promina i Veleučilištem Marko Marulić u Kninu.

Opširnije...

Društveni centar Promina - Poziv Prostori sudjelovanja

Objavljeno: Utorak, 02 Lipanj 2020

Ekološka udruga „Krka“ Knin započela je 29.05.2020.g. provedbu projekta Društveni centar Promina financiranog iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Partneri na projektu su Općina Promina i Veleučilište „Marko Marulić“ iz Knina. Trajanje projekta je 24 mjeseci s ciljem uspostave Društvenog centra kroz model javno-civilnog partnerstva na području Općine Promina. Djelovanjem društvenog centra povećati će se raspon usluga i kapaciteta organizacija civilnod društva, što će unaprijediti kvalitetu življenja građana u lokalnoj zajednici.

Opširnije...

Donatori

                                                  Logo opcina Promina                                                                  

 

 

Partneri

                   Općina Kistanje       Srednja škola Lovre Montija Knin                     

Osnovna škola "Domovinske zahvalnosti"          Logo opcina Promina  Logo veleuciliste Marko Marulic

 

Ekološka udruga Krka Knin je član

        

 

Sponzori