DC Promina LogoNaziv projekta:

Društveni centar Promina (UP.04.2.1.07.0029)

Vrijednost projekta:
1.800.680,00 kn
Projekt se sufinancira sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u sklopu poziva Prostori sudjelovanja - razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice.

Nadležna tijela:
Ured za udruge Vlade RH i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Nositelj projekta:
Ekološka udruga “Krka” Knin

Partneri:
Općina Promina, Veleučilište “Marko Marulić” Knin

Trajanje provedbe projekta: 24 mjeseca, u razdoblju od 29. svibnja 2020. do 29. svibnja 2022.

Opis projekta:
Adaptacijom, opremanjem i uspostavom Društvenog centra Promina lokalnim udrugama će se osigurati prostor za njihovo nesmetano djelovanje i razvoj. Sve udruge sa područja Šibensko-kninske županije moći će svoje aktivnosti i programe jednostavnije provoditi na području Općine Promina. Društveni centar će kao „coworking“ prostor biti platforma za razmjenu znanja, umrežavanje, poticanje suradnje, kreativnosti, inovacija i poduzetništva. Građani i udruge moći će jednostavnije, kvalitetnije i smislenije organizirati svoje „slobodno vrijeme“. Udruge, građani i lokalna uprava imat će prostor za organiziranje radionica, predavanja, konferencija i jačanje svoje vidljivosti u zajednici.

Ciljevi projekta:
Uspostavom Društvenog centra Promina, kroz model javno-civilnog partnerstva, povećat će se raspon usluga i kapacitet organizacija civilnog društva (OCD-a) te će se unaprijediti kvaliteta življenja građana u lokalnoj zajednici. Osmišljavanje, razvoj i uvođenje suvremenih inicijativa za sudjelovanje građana u procesu upravljanja prostorima u javnom vlasništvu u lokalnoj zajednici i/ili na regionalnoj razini.

 Očekivani rezultati projekta:
Adaptirana i opremljena „stara škola“ u Lukaru te uspostavljen Društveni centar Promina
Izrađena strategija sudjelovanja građana u procesu upravljanja prostorima u javnom vlasništvu
• Održane brojne radionice poput „Razvoj zajednice kroz ESF“, „Osnažimo OCD-e“ te okrugli stolovi
• Otvorena Eko knjižnica igračaka
• Provedena info kampanja „Naš društveni centar Promina“
• Provedena dva volonterska programa u skladu sa Zakonom o volonterstvu

Kontakt  osobe: Inga Kukolj i Srečko Kmetič
Telefon: +385 (0)22 664 608
E-pošta: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Ekološke udruge "Krka" Knin.

Više informacija o EU fondovima:
www.strukturnifondovi.hr

 

lenta ESF kockice

 

Poziv-info pult, DC Promina, rujan 2021.

Objavljeno: Srijeda, 29 Rujan 2021

Ekološka udruga "Krka" Knin Vas poziva na održavanje Info pulta -  podjela promotivnih materijala o DC Promina u sklopu projekta „Društveni centar Promina“ (UP. 04.2.1.07.0029)

Ekološka udruga „Krka“ Knin će održati dana 30. rujna 2021. s početkom u 11:00 sati, ispred prostorija udruge, Tvrtkova 3, Knin, podjelu promotivnih materijala na Info pultu  (letci, plakati) o DC Promina.

Opširnije...

Održana druga info kampanja "Stop ovisnosti"

Objavljeno: Srijeda, 29 Rujan 2021

U prostorijama Društvenog centra Promina u Lukaru dana 28.rujna 2021. Ekološka udruga „Krka“ Knin  organizirala je drugu info kampanju „Stop ovisnosti“.

Opširnije...

Poziv-Info kampanja "Stop ovisnosti"

Objavljeno: Petak, 24 Rujan 2021

Ekološka udruga „Krka“ Knin  će organizirati info kampanju „Stop ovisnosti“ dana 28. rujna 2021. s početkom u 11:00 sati u prostorijama Društvenog centra Promina, kod Škole 38, Lukar. 

Opširnije...

Odgoda-Info pult

Objavljeno: Četvrtak, 23 Rujan 2021

Održavanje Info pulta -  podjela promotivnih materijala o DC Promina u sklopu projekta Društveni centar Promina“ (UP. 04.2.1.07.0029) planirano za dan 23. rujna 2021. s početkom u 12:00 sati, ispred Ekološko- informativnog centra, Drniška cesta 2/b, Knin, se odgađa. O novom terminu ćemo vas naknadno obavijestiti.

Opširnije...

Poziv - Info pult, DC Promina, Lukar, rujan 2021.

Objavljeno: Četvrtak, 16 Rujan 2021

Ekološka udruga Vas poziva na održavanje Info pulta -  podjela promotivnih materijala o DC Promina u sklopu projekta „Društveni centar Promina“ (UP.04.2.1.07.0029)

Ekološka udruga „Krka“ Knin će održati dana 23. rujna 2021. s početkom u 12:00 sati, ispred Ekološko- informativnog centra, Drniška cesta 2/b, Knin, podjelu promotivnih materijala na Info pultu  (letci, plakati) o DC Promina.

Opširnije...