DC Promina LogoNaziv projekta:
Društveni centar Promina

Vrijednost projekta:
1.800.680,00 kn
Projekt se sufinancira sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u sklopu poziva Prostori sudjelovanja - razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice.

Nadležna tijela:
Ured za udruge Vlade RH i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Nositelj projekta:
Ekološka udruga “Krka” Knin

Partneri:
Općina Promina, Veleučilište “Marko Marulić” Knin

Trajanje provedbe projekta:
24 mjeseca od svibnja 2020. do svibnja 2022.

Opis projekta:
Adaptacijom, opremanjem i uspostavom Društvenog centra Promina lokalnim udrugama će se osigurati prostor za njihovo nesmetano djelovanje i razvoj. Sve udruge sa područja Šibensko-kninske županije moći će svoje aktivnosti i programe jednostavnije provoditi na području Općine Promina. Društveni centar će kao „coworking“ prostor biti platforma za razmjenu znanja, umrežavanje, poticanje suradnje, kreativnosti, inovacija i poduzetništva. Građani i udruge moći će jednostavnije, kvalitetnije i smislenije organizirati svoje „slobodno vrijeme“. Udruge, građani i lokalna uprava imat će prostor za organiziranje radionica, predavanja, konferencija i jačanje svoje vidljivosti u zajednici.

Ciljevi projekta:
Uspostavom Društvenog centra Promina, kroz model javno-civilnog partnerstva, povećat će se raspon usluga i kapacitet organizacija civilnog društva (OCD-a) te će se unaprijediti kvaliteta življenja građana u lokalnoj zajednici. Osmišljavanje, razvoj i uvođenje suvremenih inicijativa za sudjelovanje građana u procesu upravljanja prostorima u javnom vlasništvu u lokalnoj zajednici i/ili na regionalnoj razini.

 Očekivani rezultati projekta:
Adaptirana i opremljena „stara škola“ u Lukaru te uspostavljen Društveni centar Promina
Izrađena strategija sudjelovanja građana u procesu upravljanja prostorima u javnom vlasništvu
• Održane brojne radionice poput „Razvoj zajednice kroz ESF“, „Osnažimo OCD-e“ te okrugli stolovi
• Otvorena Eko knjižnica igračaka
• Provedena info kampanja „Naš društveni centar Promina“
• Provedena dva volonterska programa u skladu sa Zakonom o volonterstvu

Kontakt  osobe: Inga Kukolj i Srečko Kmetič
Telefon: +385 (0)22 664 608
E-pošta: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Ekološke udruge "Krka" Knin.

Više informacija o EU fondovima:
www.strukturnifondovi.hr

 

lenta ESF kockice

 

Javni poziv za dodjelu co working prostora DCP-a

Objavljeno: Ponedjeljak, 04 Siječanj 2021

Pozivamo sve organizacije civilnog društva koje djeluju na  području Šibensko-kninske županije da se prijave na Poziv za dodjelu co working prostora obnovljenog i otvorenog Društvenog centra Promina. Sve detalje, uvjete i načine prijave možete pročitati u Pozivu

Opširnije...

Filmska večer - Društveni centar Promina

Objavljeno: Petak, 18 Prosinac 2020

Dana 17.12.2020. u vremenu od 16:00 - 18:00 sati u Lukar održana je filmska večer kao aktivnost organiziranja slobodnog vremena za mlade i lokalno stanovništvo u Društvenom centru Promina. Prikazivanjem promotivnih filmova o ekologiji i radu Ekološke udruge „Krka“ Knin sudionici su imali priliku upoznati se sa radom i djelovanjem udruge na području Šibensko-kninske županije te naučiti više o zaštiti okoliša i kako mogu svakodnevnim djelovanjem pridonijeti očuvanju okoliša.

Opširnije...

Održana radionica „Aktivna zajednica“ u Lukaru

Objavljeno: Ponedjeljak, 14 Prosinac 2020

U prostorijama Društvenog centra Promina u Lukaru 10.12. i 11.12.2020. održana je radionica „Aktivna zajednica“ namijenjena lokalnom stanovništvu kako bi ih potaknuli na aktivizam u svojoj zajednici kroz uključenje u rad OCD-a i sudjelovanjem u humanitarnim akcijama. Radionicu su održali vanjski suradnici iz Šibenika.

Radionicom su obuhvaćene sljedeće teme:

Opširnije...

Otvorena Eko knjižnica igračaka u Lukaru - DC Promina

Objavljeno: Srijeda, 09 Prosinac 2020

Nakon otvaranja Društvenog centra Promina u Lukaru danas je u Centru otvorena sedma po redu Eko knjižnica igračaka. Knjižnica će biti otvorena svaki radni dan od 8 - 16 h na adresi Kod škole 38, Lukar. Projekt Eko knjižnice igračaka pokrenut je u Kninu od strane Ekološke udruge “Krka” Knin 2014.  godine, gdje je otvorena prva Eko knjižnica igračaka u Hrvatskoj. Osim u Kninu knjižnice su otvorene u Zagrebu, Veloj Luci, Sesvetskom Kraljevcu, Šibeniku i Karlovcu te sada i u Lukaru u Općini Promina. Ideja je 2014. nagrađena kao najbolja društvena inovacija od strane Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Opširnije...

OTVORENO - Društveni centar Promina :)

Objavljeno: Ponedjeljak, 07 Prosinac 2020

Nakon završene adaptacije i opremanja "Stare škole" u Lukaru dana 7.12..2020. otvoren je Društveni centar Promina na adresi: Kod škole 38, Lukar.

U sklopu otvaranja, ispred Društvenog centra Promina, održana je Info kampanja „Naš društveni centar Promina“. Stanovnici sa područja Općine Promina i lokalnih mjesta upoznati su sa aktivnostima Centra i načinom korištenja usluga te su preuzeli promotivne materijale.

Opširnije...