Svjetski dan okoliša

Objavljeno: Nedjelja, 04 Lipanj 2023

Svjetski dan zaštite okoliša obilježava se svake godine 5. lipnja na godišnjicu održavanja Konferencije Ujedinjenih naroda u Stockholmu (1972.) posvećene okolišu, na kojoj je usvojen Program zaštite okoliša Ujedinjenih naroda (UNEP). Obilježavanjem Dana zaštite okoliša diljem svijeta, Program Ujedinjenih naroda za okoliš nastoji istaknuti glavne okolišne probleme i omogućiti svima da shvate svoju vlastitu ulogu i odgovornost u razmišljanju i djelovanju s ciljem održivog razvoja našeg okoliša.

Opširnije...

Podjela vrećica povodom Svjetskog dana pčela

Objavljeno: Ponedjeljak, 15 Svi 2023

Povodom Svjetskog dana pčela koji se obilježava 20.svibnja Ekološka udruga "Krka" Knin održat će podjelu oslikanih platnenih vrećica u petak 19.svibnja 2023. godine sklopu projekta "ŠTITI BRK(3)OM". Platnene vrećice dijelit će se od 11h ispred ureda Ekološke udruge "Krka" Knin u zamjenu za 7 plastičnih čepova.

Opširnije...

20. svibnja-Svjetski dan pčela

Objavljeno: Ponedjeljak, 15 Svi 2023

20.svibnja davne 1734. godine rodio se Anton Janša, slovenski pčelar, pionir modernog pčelarstva i jedan od najvećih stručnjaka za pčele. Bio je poznat kao jedan od najvećih stručnjaka za pčele u 18. stoljeću. Janša je potvrdio svoje znanje o pčelarstvu i kranjskoj pčeli već za vrijeme carske Austrije. 

Opširnije...

Dan planeta Zemlje

Objavljeno: Četvrtak, 20 Travanj 2023

Ujedinjeni narodi proglasili su 2009. godine 22. travnja Međunarodnim danom majke Zemlje. Time su države članice priznale da su Zemlja i njezini ekosustavi naš zajednički dom te su izrazile svoje uvjerenje da je potrebno promicati Sklad s prirodom kako bi se postigla pravedna ravnoteža između gospodarskih, društvenih i ekoloških potreba sadašnjosti i budućnosti generacije. Iste je godine Generalna skupština usvojila svoju prvu rezoluciju o Harmoniji s prirodom.

Opširnije...

Obilježavanje Svjetskog dana voda

Objavljeno: Utorak, 14 Ožujak 2023

Nastavljamo s aktivnostima na projektu solidarnosti „Štiti BRK(3)OM“ odobrenog od strane Agencije za mobilnost i programe EU koji se sufinancira sredstvima Europske unije u okviru programa Europskih snaga solidarnost. Odrađeni su sastanci projektnog tima te oslikavanje platnenih vrećica na temu Svjetskog dana voda.

Opširnije...

Obilježavanje Međunarodnog dana zaštite močvara

Objavljeno: Četvrtak, 02 Veljača 2023

Međunarodni dan zaštite močvara obilježava se u četvrtak 2.2.2023. te će povodom toga Ekološka udruga "Krka" Knin održati  podjelu oslikanih platnenih vrećica u sklopu projekta "ŠTITI BRK(3)OM".Platnene vrećice dijelit će se od 11h ispred ureda Ekološke udruge "Krka" Knin u zamjenu za 7 plastičnih čepova.

Opširnije...