Uspješno završen projekt „Bestraga“

Objavljeno: Četvrtak, 20 Listopad 2022
Ekološka udruga „Krka“ Knin uz financijsku pomoć Općine Primošten, uspješno je provela još jedan ekološki projekt pod nazivom „Bestraga“.  Provedbom projekta „Bestraga“ doprinijeli smo  očuvanju prirode i okoliša, razvoju svijesti građana i turista o važnosti očuvanju plaža i mora.

Opširnije...

Sitno, ali bitno ide dalje

Objavljeno: Ponedjeljak, 11 Srpanj 2022
 

U sklopu projekta „Sitno ali bitno ll“ u utorak 12.07.2022. u 11h sati na šibenskoj plaži Brodarica-Rezalište, volonteri Ekološke udruge "Krka" Knin i ove će godine opet dijeliti eko-bin posudice za opuške i drugi sitni otpad.

Zbog svoje ekološke funkcije i s ciljem dugotrajne upotrebe, eko-bin posude su izrađene od ekološki prihvatljive, reciklirane i negorive plastike (polipropilena) koja se zbog višekratne upotrebe može održavati a nakon prestanka upotrebe - ponovo reciklirati.

Opširnije...

Poziv na podjelu eko bin posuda u sklopu projekta "Bestraga"

Objavljeno: Četvrtak, 29 Rujan 2022
U sklopu projekta „Bestraga“ na primoštenskim plažama Velika Raduča, Mala Raduča i Luka, volonteri Ekološke udruge "Krka" Knin dijelit će besplatne eko-bin posudice za opuške i drugi sitni otpad. Podjela na sve 3 plaže planirana je u: utorak 4.10., srijedu 5.10. i četvrtak 6.10. s početkom u 11h sati i trajat će svaki dan do 15h.

Opširnije...

Plaža Banj - Podjela eko-bin posudica

Objavljeno: Ponedjeljak, 28 Lipanj 2021

Dana 29.6. (utorak) Ekološka udruga "Krka" Knin zajedno sa volonterima iz Francuske (Green City Life) dijelit će eko-bin posudice na šibenskoj gradskoj plaži Banj. Zbog svoje ekološke funkcije i s ciljem duge upotrebe eko-bin je izrađen od ekološki prihvatljive, reciklirane i negorive plastike (polipropilena) koja se zbog višekratne upotrebe može održavati i nakon prestanka upotrebe ponovo reciklirati. 

Cilj nam je smanjiti količinu sitnog otpada na plaži, zaštititi građane (kupače) posebno djecu od mogućih ozljeda ili neugodnosti uzrokovanih odbačenim sitnim predmetima, povećati svijest o ekološkom odnosu prema plažama i njihovom održivom razvoju i očuvati okoliš.

Opširnije...

BESTRAGA

Objavljeno: Srijeda, 24 Kolovoz 2022

Ekološka udruga „Krka“ Knin počela je provedbu „Bestraga“ - najnovijeg projekta kojega financira Općina Primošten.

Plan je nabaviti stalak i 3.000 eko bin posuda za sitni otpad te ih kroz 3 volonterske akcije tijekom ljeta podijeliti na primoštenskim plažama: Velika Raduča, Mala Raduča i Luka. U  suradnji s lokalnom upravom, stalak s posudicama postavit će se na frekventnom mjestu, da ostane na korištenje građanima i turistima.

S projektom Bestraga želimo doprinijeti očuvanju prirode i okoliša, razvoju svijesti građana i turista o važnosti očuvanju plaža i mora. Cilj je unaprijediti kvalitetu života cjelokupnom građanstvu i njihovim mnogobrojnim gostima.

Opširnije...

Sitno ali bitno

Objavljeno: Petak, 04 Lipanj 2021
Zahvaljujući sredstvima Grada Šibenika Ekološka udruga „Krka“ Knin krenula je u provedbu projekta „Sitno ali bitno“. Tijekom provedbe projekta građanima i turistima putem akcija podjele na plaži Banj besplatno će se dijeliti eko-bin posudice za sitni otpad. Zbog svoje ekološke funkcije i s ciljem duge upotrebe eko-bin je izrađen od ekološki prihvatljive, reciklirane i negorive plastike (polipropilena) koja se zbog višekratne upotrebe može održavati i nakon prestanka upotrebe ponovo reciklirati.
 

Opširnije...