Ime projekta:
Ne(e)tWORK, UP.01.2.0.04.0006

Vrijednost projekta:1.598.100,00 kn
Projekt je financiran 91,89% sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u sklopu Inicijative za zapošljavanje mladih i 8,11% sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Prijavljen je u sklopu poziva "Pronađi me!"

Nositelj projekta:
Ekološka udruga „Krka“ Knin

Partneri na projektu:
Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Šibenik,
Centar za socijalnu skrb Knin

Trajanje projekta:
24 mjeseca, od 12.7.2021. do 12.7.2023.

Područja projektnih aktivnosti:
Šibensko-kninska županija i to: Grad Knin, Općina Ružić, Općina Civljane, Općina Promina, Općina Kijevo, Općina Biskupija, Općina Ervenik, Općina Pirovac te Općina Bilice

Opis:
Projekt je namijenjen mladima između 18 i 29 godina koji nisu zaposleni, ne obrazuju se, ne usavršavaju, niti su u evidenciji HZZ tzv. pripadnici NEET skupine (engl. Not in Employment, Education or Training). Mlade osobe koje pripadaju ovoj skupini su teško zapošljive te su zbog toga izložene riziku od siromaštva i neizvjesne budućnosti. Projektom će im se omogućiti sudjelovanje na verificiranim programima obrazovanja, radionicama „mekih“ vještina te im osigurati uslugu mentorstva. Na ovaj način te mlade ljude bi se osnažilo i približilo tržištu rada.

Ciljana skupina i krajnji korisnici:
12 mladih između 18 i 29 godina, koji nisu zaposleni, ne obrazuju se, ne usavršavaju, niti su u evidenciji HZZ

Aktivnosti projekta:
• Aktivacije neaktivnih osoba u NEET statusu kroz radionice „mekih“ vještina: „Budi kreativan“, „Vještina komuniciranja“, „Izrazi se“
• Podrška neaktivnim osobama u NEET statusu, uključujući i one najudaljenije od tržišta rada pružanjem savjetovanja, mentorstvom i radionicama
• Obrazovanje i osposobljavanje NEET skupine, te upućivanje na tržište rada
• Promocija projekta

Očekivani rezultati projekta:
• 12 pripadnika NEET skupine educirano, obrazovano i osnaženo, povećanih komunikacijskih i pregovaračkih vještina te ojačanog samopouzdanja.
• Lakša integracija u društvo i omogućavanje pristupa tržištu rada kroz veću konkurentnost
• Održana početna i završna konferencija projekta
• Ostvarena kontinuirana promocija projekta

 

Više informacija o EU fondovima:
www.strukturnifondovi.hr

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Ekološke udruge "Krka" Knin.

lenta ESF kockice

Troje NEET-ovaca steklo diplome iz STEM i društvenih kompetencija

Objavljeno: Srijeda, 01 Lipanj 2022

I dok brojimo „sitno“ do kraja prve godine našeg dvogodišnjeg Ne(e)tWORK projekta, diplome polaznika lijepo se nižu, jedna za drugom!

S radošću čestitamo ponositim vlasnicama diploma za:

  • Web dizajnericu,
  • Suradnicu na pripremi i provedbi EU projekata,
  • Računalnu operaterku.

 

Opširnije...

Prva diploma u sklopu Ne(e)tWORK projekta - Web dizajnerica

Objavljeno: Utorak, 22 Ožujak 2022

Ponosni smo što je prva od šestero kandidata u našem Ne(e)tWORK projektu, u samo tri mjeseca osposobljavanja uspjela ojačati svoje stručne kompetencije. Od sada se na tržištu rada može postaviti kao mnogo konkurentnija osoba, i to bogatija s nizom potpuno novih poslova što je do „jučer“ bilo gotovo nemoguće. Postala je Web dizajnerica na učilištu Algebra.

Sada svi skupa držimo palčeve te bodrimo ostalu petorku naših NEET-ovaca da i njihove edukacije do ljeta jednako uspješno završe. Tako da ćemo još slaviti: 4 stjecanja vozačkih dozvola te jednu diplomu „Suradnice na pripremi i provedbi EU projekata“.

Opširnije...

Ne(e)tWORK projekt izvrsno napreduje!

Objavljeno: Utorak, 04 Siječanj 2022

Za šestero, do nedavno - neaktivnih mladih ljudi, projektni mobilni tim izrado je planove aktivnosti koji ih korak po korak približavaju željenom cilju, a to je obrazovanje i pronalazak posla. Završili su već i radionice: „Informiranje o tržištu rada“, „Priprema za zapošljavanje i pisanje životopisa“ te radionicu „Asertivnosti“ - koje je za njih organizirao i održao partner u projektu CISOK Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Šibenik.

Kroz cijeli period, od srpnja i uključivanja u projekt te aktivacije, NEET-ovcima su na raspolaganju stručnjaci, mentori i savjetovatelji iz Ne(e)tWORK tima, bilo da ih podupiru u namjerama, idejama, educiranju ili osnažuju u izboru nove karijere. Tako da je prosinac 2021. za mnoge od njih bio po koječemu poseban i potpuno drugačiji od prethodnih. Naime, iz svijeta neaktivnih, prešli su u svijet vrlo aktivnih!

Opširnije...

Održana početna konferencija - „Ne(e)tWORK”

Objavljeno: Ponedjeljak, 06 Rujan 2021

U prostorijama Ekološko-informativnog centra u Kninu (Drniška cesta 2/b) 02.09.2021. održana je početna konferencija europskog projekta Ne(e)tWORK, UP.01.2.0.04.0006. Nositelj projekta je Ekološka udruga „Krka“ Knin, a partneri su Hrvatski zavod za zapošljavanje - područni ured Šibenik i Centar za socijalnu skrb Knin.

Ne(e)tWORK je vrijedan 1.598.100,00 kuna i financiran je sredstvima Europskog socijalnog fonda. Namijenjen je mladim ljudima od 18 do 29 godina, pripadnicima tzv. NEET skupine - koji su neaktivni, ne rade, ne školuju se niti educiraju te nisu prijavljeni na Zavodu za zapošljavanje (eng. NEET – not in Employment, Education or Training). Projekt se provodi u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. i dio je pozivnog natječaja „Pronađi me!” - za provedbene aktivnosti dosega i obrazovanja neaktivnih mladih osoba u NEET statusu.

Opširnije...

Poziv na početnu konferenciju projekta Ne(e)tWORK

Objavljeno: Utorak, 31 Kolovoz 2021

Pozivamo Vas na početnu konferenciju i ugodno druženje na čistom zraku uz svježinu i zelenilo rijeke Krke 2.9.2021. u 11 sati, u prostorijama Ekološko-informativnog centra Krka, na adresi Drniška cesta 2/b.

Ekološka udruga „Krka” Knin u iduće dvije godine provodit će još jedan vrlo vrijedan projekt pod nazivom Ne(e)tWORK (kodni broj UP.01.2.0.04.0006). Namijenjen je mladim osobama u dobi od 18 do 29 godina koje su nezaposlene, neaktivne i trenutačno se ne obrazuju, ne educiraju niti su u evidenciji Zavoda za zapošljavanje (imaju NEET status – not in Employment, Education or Training).

Opširnije...

Obavijest - Ne(e)tWORK

Objavljeno: Srijeda, 18 Kolovoz 2021

Poštovani sugrađani,

Želimo Vas obavijestiti da je na području Šibensko-kninske županije u tijeku još jedan projekt pod nazivom Ne(e)tWORK, kojega provodi Ekološka udruga „Krka” Knin.

Namijenjen je mladim osobama u dobi od 18 do 29 godina, koje su nezaposlene, neaktivne i trenutačno se ne obrazuju, ne educiraju niti su u evidenciji Zavoda za zapošljavanje (imaju NEET status – not in Employment, Education or Training).

Opširnije...