Poziv na četvrti sajam razmjene sjemena

Objavljeno: Utorak, 16 Kolovoz 2022
 

U organizaciji Ekološke udruge „Krka“  Knin održat će se Sajam razmjene sjemena u Drnišu

 

Kada?     Subota 27.8.2022. s početkom u 10 sati

Gdje?      Predvorje kino-kazališne dvorane Ivana Meštrovića, na adresi Kralja Zvonimira 8 u Drnišu

 

Projekt „Sajam razmjene sjemena u Drnišu“, kojeg financira Šibensko-kninska županija, je edukativni jednodnevni sajam razmjene autohtonog i introduciranog sjemena (povrće, voće, cvijeće, ljekovito i aromatično bilje). U sklopu sajma osim slobodne razmjene sjemena održat će se stručna predavanja „Permakultura i regenerativna poljoprivreda“, „Bioraznolikost od sjemena do stola“ te „Zašto i kako uzgajati vlastitu hranu“.

Opširnije...

Održan sajam razmjene sjemena u Lukaru

Objavljeno: Petak, 03 Rujan 2021

U organizaciji Ekološke udruge "Krka" Knin uz financiranje Šibensko-kninske županije, u subotu 28. kolovoza 2021., u Lukaru, općina Promina održan je treći po redu Sajam razmjene sjemena u Šibensko-kninskoj županiji na kojem su se okupili zainteresirani poljoprivrednici, mještani i hobisti. U sklopu sajma održana su zanimljiva predavanja:

  • predsjednice udruge Biovrt Silvije Kolar-Fodor„Vrtlarenje u skladu s prirodom“,
  • predavanje Hrvoja Bote iz Održivo d.o.o.„Permakultura i regenerativna poljoprivreda“. 

 

Sudionici razmjene dobili su na dar knjigu „Vrtlarenje u skladu s prirodom“ autorice Silvije Kolar-Fodor, a svi učesnici vrećicu sjemena Udruge Biovrt. Eko knižnica igračaka u Društvenom centru Promina dobila je edukativnu igru udruge Biovrt „Mali čuvari prirode“. Sajam je bio iznimno koristan i dobro posjećen.

Opširnije...

Treći sajam razmjene sjemena

Objavljeno: Srijeda, 11 Kolovoz 2021

Subota, 28.8.2021. u 10 sati
Općina Promina, Društveni centar Promina, Kod škole 38, Lukar

 

Dragi suradnici, dragi Eko prijatelji, dragi svi!

Pozivamo vas da sudjelujete na trećem Sajmu razmjene sjemena u Šibensko-kninskoj županiji. U organizaciji Ekološke udruge „Krka“ Knin održat će se 28.8.2021. (subota) s početkom u 10 sati u Općini Promina u Društvenom centru Promina, Kod škole 38, Lukar.

Opširnije...

Održan sajam razmjene sjemena u Šibeniku

Objavljeno: Utorak, 08 Rujan 2020

U organizaciji Ekološke udruge Krka Knin uz pomoć udruge  Udruge Biovrt – u skladu s prirodom, a uz financiranje Šibensko-kninske županije, u subotu 5. rujna, u Šibeniku je održan drugi po redu Sajam razmjene sjemena na kojem se okupilo 30-tak zainteresiranih poljoprivrednika i hobista. U sklopu sajma održano je zanimljivo predavanje predsjednice udruge Biovrt Silvije Kolar- Fodor na temu - Sjeme kao zalog budućnosti.

Opširnije...

Drugi sajam razmjene sjemena - Nove mjera županijskog stožera

Objavljeno: Ponedjeljak, 31 Kolovoz 2020

Ponovo Vas pozivamo da sudjelujete na drugom Sajmu razmjene sjemena u organizaciji Ekološke udruge „Krka“ Knin, koji će se održati 05.09.2020. (subota) s početkom u 10 sati u „Narančastoj zgradi“ u Šibeniku, na adresi Prilaz tvornici, br.41. 

Skrećemo Vam pozornost kako je zbog novih mijera županijskog stožera, a vezano uz pandemiju, obavezna najava dolaska na sajam putem maila i  telefona (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  i  022 664 608). Obavezno je nošenje i maski koje ćemo mi na ulazu osigurati. 

Svi događaji su otvoreni i besplatni za javnost. Projekt „Sajam razmjene sjemena“, kojeg financira Šibensko-kninska županija, je edukativni jednodnevni sajam razmjene autohtonog i introduciranog biljnog sjemena. Prvi Sajam razmjene sjemena održan je prošle godine u Kninu, a ideja je da se svake godine održava u drugom gradu/općini u Šibensko-kninskoj županiji.

Opširnije...

Drugi sajam razmjene sjemena - Šibenik

Objavljeno: Nedjelja, 23 Kolovoz 2020

Pozivamo Vas da sudjelujete na drugom Sajmu razmjene sjemena u organizaciji ekološke udruge „Krka“ Knin, koji će se održati 05.09.2020. (subota) s početkom u 10 sati u „Narančastoj zgradi“ u Šibeniku, na adresi Prilaz tvornici, br.41.

Svi događaji su otvoreni i besplatni za javnost. Projekt „Sajam razmjene sjemena“, kojeg financira Šibensko-kninska županija, je edukativni jednodnevni sajam razmjene autohtonog i introduciranog biljnog sjemena. Prvi Sajam razmjene sjemena održan je prošle godine u Kninu, a ideja je da se svake godine održava u drugom gradu/općini u Šibensko-kninskoj županiji.

Opširnije...

Više informacija o EU fondovima:
www.strukturnifondovi.hr

Donatori

  europska unija zajedno do fondova eu wEU strukturni investicijski fondoviUcinkoviti ljudski potencijali boja manji w                                                Logo opcina Promina                                                                  

 Agencija za mobilnost i programe EU European Solidarity Corps logo

 

Partneri

                   Općina Kistanje       Srednja škola Lovre Montija Knin                     

Osnovna škola "Domovinske zahvalnosti"          Logo opcina Promina  Logo veleuciliste Marko Marulic  

 

Ekološka udruga Krka Knin je član

        

 

Sponzori i donatori

ina logoOzujsko logo logotip zagrebacka pivovar