Dan Planeta Zemlje - Knin, 2022.

Objavljeno: Utorak, 19 Travanj 2022

 

Sedam čepova za sedam kninskih rijeka!

 

Grad Knin poziva sve zainteresirane građane na sudjelovanje u akciji povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje 2022. Obilježavanje će se održati 22. travnja 2022. godine na Trgu Ante Starčevića, s početkom u 10 sati.

 

Opširnije...

Akcija čišćenja - Rezolucija zemlja - Dan planeta Zemlje

Objavljeno: Četvrtak, 07 Travanj 2022

 

Pozivano Vas na akciju čišćenja u Razvođu u općini Promina, 22.4.2022. od 10h - 13h, Rezolucija Zemlja

Kažu da za nešto manje od tri desetljeća više neće biti ribe u morima. Za šest desetljeća nećemo se buditi s jutarnjom kavom jer biljka arabika više neće postojati.

Kažu da će do 2025. u oceanu na tri tone ribe biti jedna tona plastike. Kažu da svake sekunde bacimo 1000 laptopa i nebrojen broj mobitela... Kažu da naši unuci nikada neće moći doživjeti koraljne grebene niti Amazonu.

Zvuči nestvarno,  ali ne promijenimo li postojeće ekološke trendove, ovo je naša realnost.

 

Opširnije...

Svjetski dan voda 2022

Objavljeno: Utorak, 22 Ožujak 2022

Svake godine 22. ožujka obilježava se Svjetski dan voda. Diljem svijeta na taj dan posebno se skreće pozornost na probleme vezane za vodu i vodne resurse. 

Tema ovogodišnjeg obilježavanja su podzemne vode uz ime kampanje „Podzemne vode – učinimo nevidljivo vidljivim“. 

Udruga „Krka“ moli da se ubrza rješavanje problema zagađenja rijeke Krke i pojedinih njenih pritoka.

Podzemne vode, iako skrivene od naših pogleda te o njime pretjerano ne razmišljamo, jako su bitne. One napajaju naše izvore, rijeke, jezera te dopiru do naših mora i oceana. One su izvor pitke vode. Ustvari većina tekuće slatke vode na svijetu je podzemna. Moramo zaštititi podzemne vode od onečišćenja i koristiti ih održivo.

Opširnije...

Druga akcija čišćenja u Općini Biskupija u ovoj godini

Objavljeno: Ponedjeljak, 21 Ožujak 2022

Uz podršku Općine Biskupija i suradnju Komunalnog društva Biskupija udruga „Krka“ Knin održala je još jednu akciju čišćenja okoliša u Općini Biskupija. Ovaj put bili smo na lokaciji Pliskovo.

Cilj akcija čišćenja je prvenstveno očistiti okoliš, ali i podići svijest građana o tome koliko je važno pravilno zbrinjavati otpad jer isti sve više zagađuje našu okolinu, pogotovo naše vode, a kroz hranu i vodu zagađenje šteti i našem zdravlju.

Opširnije...

Prva ovogodišnja akcija čišćenja

Objavljeno: Srijeda, 23 Veljača 2022

Uz podršku Općine Biskupija i suradnju Komunalnog društva Biskupija udruga „Krka“ Knin održala je prvu u nizu akciju čišćenja okoliša u Općini Biskupija, ovaj put u Orliću, 18.2.2022.

Cilj akcija čišćenja je prvenstveno očistiti okoliš, ali i podići svijest građana o tome koliko je važno pravilno zbrinjavati otpad jer isti sve više zagađuje našu okolinu, pogotovo naše vode, a kroz hranu i vodu zagađenje šteti i našem zdravlju.

Opširnije...

Šarena jezera

Objavljeno: Utorak, 05 Listopad 2021

Zbog brojnih upita građana grada Knina na Zeleni telefon udruge Krka, udruga je pokrenula malu inicijativu uređenja kupališta na Šarenim jezerima. Grad Knin na žalost za sada nema niti jedno uređeno kupalište te će se uređenjem Šarenih jezera otvoriti mogućnost kupanja građanima Knina, okolice, ali i turistima.

Inicijativu su podržali Općina Biskupija i Komunalno društvo Biskupija koji su postavili koševe i popravili klupe te Grad Knin koje je naručio i platio analizu vode koja pokazuje da je voda ispravna za kupanje.

Opširnije...