Održana akcija čišćenja povodom Dana planeta Zemlje 2023.

Objavljeno: Ponedjeljak, 24 Travanj 2023

Povodom Dana planete Zemlje - 21.4.2023. u suradnji sa Općinom Promina i komunalnim poduzećem Eko Promina d.o.o. održana je  akcija čišćenja ilegalnog deponija na području sela Lukar  u općini Promina (KO 305731 Lukar, KČ 1296/1 ).

Opširnije...

Poziv na ekološku radionicu i akciju obilježavanje Dana planeta Zemlje 2023.

Objavljeno: Petak, 14 Travanj 2023

Pozivamo sve zainteresirane građane grada Knina da nam se pridruže dana 22. travnja 2023. godine na ekološkoj radionici o mjerama sprječavanja nastanka otpada, odvojenog sakupljanja komunalnog otpada i njegove obrade i u akciji povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje 2023. pod nazivom „Sedam čepova za sedam kninskih rijeka“. Ekološka radionica će započeti u 11 sati u prostoru Informacijsko-inovacijskog inkubatora -3i, na adresi Sinjska ulica 10, Knin.

Opširnije...

Dan planeta Zemlje-akcija čišćenja

Objavljeno: Srijeda, 12 Travanj 2023

Povodom Dana planete Zemlje - 21.4.2023. od 9:30h - 14h, u suradnji sa Općinom Promina i komunalnim poduzećem Eko Promina d.o.o. organiziramo akciju čišćenja ilegalnog deponija na području sela Lukar  u općini Promina (KO 305731 Lukar, KČ 1296/1 ). Pozivamo sve ljude dobre volje da nam se pridruže!  Okupljanje je u Lukaru,  kod crkve Gospe Čatrnjske u 9:30 h.

Opširnije...

#WorldWaterDay 2023

Objavljeno: Utorak, 21 Ožujak 2023

Voda je neprocjenjiv resurs bez kojeg nema života na Zemlji, ali u mnogim zemljama svijeta pitka voda nije svima dostupna. Klimatske promjene, ubrzan rast svjetske populacije i sve veća potreba za vodom zahtijevaju njeno racionalno korištenje i održivo upravljanje. Međutim, kriza nedostatka i zdravstvene ispravnosti vode za piće potkopava napredak u svim glavnim globalnim pitanjima, od zdravlja

Opširnije...

Akcija čišćenja rijeke Krke

Objavljeno: Srijeda, 21 Rujan 2022
Dana 21.9.2022. u suradnji sa kninskim  poduzećem "Čistoća i zelenilo" d.o.o. organizirali smo akciju čišćenja rijeke Krke, od ribnjaka do Ekološko-informativnog centra Krka. Ovo je još jedna od mnogih akcija održanih u okviru akcije Rezolucije Zemlja. U akciji su sudjelovali djelatnici i volonteri udruge, dio čisteći obalu a dio vadeći razni otpad sa dna rijeke Krke, iz čamaca.  

Opširnije...

Kako do solarne elektrane na vlastitom krovu?

Objavljeno: Ponedjeljak, 18 Srpanj 2022
 

Razmišljali ste o solarnoj elektrani na vlastitom krovu?! 

S ciljem upoznavanja šire zajednice s pozitivnim učincima tranzicijskih inicijativa Grad Knin u suradnji sa Ekološkom udrugom “Krka” Knin organizira predavanje “Energetska tranzicija - uloga građana i lokalnih zajednica” o ulozi građana i lokalnih zajednica u energetskoj tranziciji.

Predavanje će se održati u petak 22. 7. 2022. s početkom u 19:00 sati u dvorani studentskog centra „fra Lujo Marun“ (Knin, Krešimirova 22). Voditelj predavanja je Ivan Zoković iz ZMAG-a, član Zelene energetske zadruge, voditelj projekta “Križevački sunčani krovovi”, prve hrvatske solarne elektrane koju su financirali građani, aktivni energetski stručnjak u Pokretu Otoka te koordinator energetske tranzicije otoka Korčule.

Opširnije...