Pridružite se akciji udruge BIOM- obnova suhozida na Vrdovu

Objavljeno: Petak, 09 Rujan 2022
Idući vikend, od 16. do 18. rujna 2022. (od petka do nedjelje) održava se akcija obnove suhozida na Vrdovu, što će biti prilika da se sudjeluje u očuvanju ove vrijedne baštine, kao i da se nauči osnove suhozidne gradnje. Obnavlja se suhozid u blizini planinarske kuće sv. Jakov, a na akciju su pozvani svi - mladi i stari, snažni i manje snažni, vješti i oni koji će to tek postati - koji su voljni pomalo raditi i puno toga kroz praksu naučiti o obnovi suhozida.

Opširnije...

Free lessons - Portuguese, Spanish and Social Media

Objavljeno: Ponedjeljak, 10 Siječanj 2022

Two volunteers from Portugal in association Reci in Šibenik will give classes in Portuguese, Spanish and Social Media, from the end of January. Apply until the 20th of January! 

Opširnije...

Dinara back to LIFE - Pčelarstvo

Objavljeno: Utorak, 09 Studeni 2021

U Sinju je 29. listopada u organizaciji LAG-a Cetinska krajina održan prvi okrugli stol u sklopu projekta Dinara back to LIFE, a tema je bilo pčelarstvo i izazovi s kojima se tamošnji pčelar suočavaju. Na sastanku su sudjelovali predstavnici pčelara, jedinica lokalne samouprave, javnih ustanova za upravljanje prirodom, te LAG-a i Udruge Biom. Pčelari naveli klimatske promjene kao glavni problem u bavljenju ovim poslom.

Opširnije...

Gospodarenje otpadom i održivi turizam

Objavljeno: Ponedjeljak, 08 Studeni 2021

Edukativna radionica "GOSPODARENJE OTPADOM I ODRŽIVI TURIZAM"

Vrijeme:         10.11.2021., 09:30 - 13:30 h
Mjesto:           Knin, dvorana Studentskog doma “fra Lujo Marun” (ul. Kralja Krešimira 22)
Predavač:      Dimitrije Dujmović, Ekološka udruga “Krka” Knin

 

Radionica je namijenjena široj javnosti, djelatnicima turističkog i javnog sektora, vlasnicima OPG-ova i drugim zainteresiranim građanima.

TEME:

Opširnije...

Storytelling u interpretaciji baštine

Objavljeno: Četvrtak, 04 Studeni 2021

RADIONICA „STORYTELLING U INTERPRETACIJI BAŠTINE“

Vrijeme:      06.11.2021., 10:00 - 14:00
Mjesto:       Šibenik, Gradska knjižnica “Juraj Šižgorić” (Poljana 6)
Predavač:  Jasmina Žiljak Ilinčić

 

Radionica je namijenjena turističkom, kulturnom, gospodarskom i upravljačkom sektoru i drugim zainteresiranim građanima. Priče imaju golemu moć. One kreiraju i prenose emocije, raspoloženje, ideje, potiču na akciju istraživanje, učenje i smijeh. Priče utječu na ljude, njihove navike, uspjehe, želje i potrebe. Priče mogu promijeniti svijet.

Opširnije...

Sijela s guvna

Objavljeno: Četvrtak, 04 Studeni 2021

Udruga turističkih vodiča „Mihovil“ Šibenik u suradnji s Ekološkom udrugom „Krka“ Knin provodi projekt „Sijela s guvna – kreativno pripovijedanje u ruralnom turizmu“, odobren i financiran u sklopu natječaja Ministarstva turizma i sporta kroz Javni natječaj za sufinanciranje projekata strukovnih udruga u turizmu i/ili ugostiteljstvu u 2021.

Naziv projekta „Sijela s guvna“ označava prostor u ruralnim područjima na kojima su se u prošlosti okupljali ljudi kako bi se družili i prenosili svoja znanja, običaje, pjesme, mitove, legende i vjerovanja na buduće naraštaje. Cilj nam je potaknuti interes gostiju prema tim neistraženim lokalnim pričama koje nas uče o održivosti i supostojanju s prirodnom baštinom koja nas okružuje.

Opširnije...