LogoIme projekta:
Pomozimo danas za bolje sutra

Vrijednost: 1.676.076,92 kn
Projekt je Fnanciran 100% sredstvima Europskog socijalnog fonda u Okviru operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Nositelj projekta:
Ekološka udruga "Krka" Knin

Partneri na projektu:
Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Šibenik
Centar za socijalnu skrb Šibenik

Trajanja projekta:
30 mjeseci, od srpnja 2018. do siječnja 2021. godine.

Područja projektnih aktivnosti:
Općina Bilice (5 naselja: Novo naselje, Podlukovnik, Podrtar, Stubalj i Vrulje) i naselje Dubrava.

Opis:
Kroz programe zapošljavanja u lokalnoj zajednici žena pripadnica ranjivih skupina povećati njihovu konkurentnost na tržištu rada. S ciljnom skupinom proći i certificirane programe osposobljavanje za njegovateljice i pomoćne kuharice što će također poboljšati njihov položaj na tržištu rada.

Ciljna skupina:
5 nezaposlenih žena s najviše završenom srednjom stručnom spremom starije od 50 godina.

Krajnji korisnici projekta:
25 starijih i nemoćnih osoba

Aktivnosti projekta:
• Obrazovanje i osposobljavanje žena (njegovateljice starijih i nemoćnih osoba te osposobljavanje za jednostavne poslove kuharice)
• Zapošljavanje žena u svrhu pružanja potpore starijim i nemoćnim osobama
• Skrb o starijim i nemoćnim osobama
• Promocija projekta

Očekivani rezultati projekta:
• 5 žena ciljne skupine završilo osposobljavanje (njegovateljica starijih i nemoćnih osoba te osposobljavanje za jednostavne poslove kuharice)
zaposleno 5 žena ciljne skupine na razdoblje od 24 mjeseca i 3 člana projektnog tima.
• pružena kontinuirana usluga za 25 krajnjih korisnika (starijih i nemoćnih osoba) u razdoblju od 24 mjeseca
• provedeno 96 kontrola krajnjih korisnika na terenu od strane projektnog tima
• provedena stručna edukacija ''Kvalitetna usluga'' za zaposlene

 

Više informacija o EU fondovima:
www.strukturnifondovi.hr

 

lenta ESF kockice

 

Završna konferencija projekta "Pomozimo danas za bolje sutra"

Objavljeno: Petak, 15 Siječanj 2021

Ekološka udruga „Krka“ Knin održat će Završnu konferenciju u sklopu projekta „Pomozimo danas za bolje sutra“, dana 19. siječnja 2021. godine s početkom u 12:00 sati na Zoom platformi.

Uvjeti u kojima smo se našli na neko vrijeme su nas odvojili od vanjskog svijeta i prebacili u onaj virtualni. Čast nam je pozvati Vas da se pridružite našoj Završnoj konferenciji koja će se iz epidemioloških razloga održati putem Zoom platforme.

Opširnije...

Projekt „Pomozimo danas za bolje sutra“ bliži se kraju

Objavljeno: Utorak, 10 Studeni 2020

Završavaju aktivnosti pružanje socijalnih usluga starijima i nemoćnima osobama s područja općine Bilica i naselja Dubrava grada Šibenika kroz projekt „Pomozimo danas za bolje sutra“ koji se provodi u sklopu programa „Zaželi - program zapošljavanja žena“. Ekološka udruga „Krka“ Knin je, u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i Centrom za socijalnu skrb Šibenik, kroz ovaj projekt zaposlila 5 žena koje su 24 mjeseca skrbile o 33 korisnika kojima je pružena potpora i podrška u svakodnevnom životu.

Opširnije...

Aktivnosti projekta "Pomozimo danas za bolje sutra" bliže se kraju

Objavljeno: Četvrtak, 10 Rujan 2020

Projekt „Pomozimo danas za bolje sutra“ Ekološka udruga „Krka“ Knin provodi u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i Centrom za socijalnu skrb Šibenik. Projekt se provodi već 23. mjeseca tijekom kojih su žene zaposlene na ovom projektu skrbile o starijim i nemoćnim osobama i pružale nesebičnu potporu.

Ova aktivnost projekta bliži se kraju te se podsjetimo što na mjesečnoj razini za krajnje korisnike osiguravaju: kućanske i osnovne higijenske potrepštine, brinu se o krajnjim korisnicima pružajući podršku u socijalnim aktivnostima, dostavi namirnica i lijekova, pripremi obroka, održavanju čistoće i drugim kućanskim poslovima. Završenim osposobljavanjima za njegovateljice i kuharice su stekli nove konkurencije te postali kompetentniji na tržištu rada, posebice jer su vrste obrazovanja ciljano odabrane na temelju potreba lokalnih poslodavaca na području provedbe projekta.

Opširnije...

Žene s projekta „Pomozimo danas za bolje sutra“ rade već godinu i pol dana

Objavljeno: Četvrtak, 21 Svi 2020

Ekološka udruga „Krka“ Knin projekt “Pomozimo danas za bolje sutra”, provodi u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i Centrom za socijalnu skrb Šibenik. Dana 01.11.2018 godine žene zaposlene na projektu „Pomozimo danas za bolje sutra“ otpočele su s radom. Prošlo je već godinu i pol dana od kad su žene zaposlene na ovom projektu omogućile kvalitetniji život mještana kojima je svaka pomoć dobro došla.

Opširnije...

Dodjela diploma u sklopu projekta " Pomozimo danas za bolje sutra"

Objavljeno: Četvrtak, 28 Studeni 2019
Danas je u sklopu projekta  "Pomozimo danas za bolje sutra" – Program Zaželi, kojeg provodimo u partnerstvu  s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i Centrom za socijalnu skrb Šibenik, na Pučkom otvorenom učilištu Šibenik organizirana svečanost dodjele diploma.
 

Opširnije...

Prva godina provedbe " Pomozimo danas za bolje sutra"

Objavljeno: Petak, 08 Studeni 2019

Projektom "Pomozimo danas za bolje sutra" – Program Zaželi kojeg provodimo u partnerstvu  s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i Centrom za socijalnu skrb Šibenik nastavljamo sa odličnim rezultatima. Prošlo je točno godinu dana od kada je na području Bilica i Dubrave zaposleno 5 žena koje vode brigu o ukupno 25 korisnika ( starijih i nemoćnih osoba ). 

Opširnije...

Više informacija o EU fondovima:
www.strukturnifondovi.hr

Donatori

  europska unija zajedno do fondova eu wEU strukturni investicijski fondoviUcinkoviti ljudski potencijali boja manji w                                                Logo opcina Promina                                                                  

 

 

Partneri

                   Općina Kistanje       Srednja škola Lovre Montija Knin                     

Osnovna škola "Domovinske zahvalnosti"          Logo opcina Promina  Logo veleuciliste Marko Marulic

 

Ekološka udruga Krka Knin je član

        

 

Sponzori

ina logo