Održana početna konferencija - „Ne(e)tWORK”

Objavljeno: Ponedjeljak, 06 Rujan 2021

U prostorijama Ekološko-informativnog centra u Kninu (Drniška cesta 2/b) 02.09.2021. održana je početna konferencija europskog projekta Ne(e)tWORK, UP.01.2.0.04.0006. Nositelj projekta je Ekološka udruga „Krka“ Knin, a partneri su Hrvatski zavod za zapošljavanje - područni ured Šibenik i Centar za socijalnu skrb Knin.

Ne(e)tWORK je vrijedan 1.598.100,00 kuna i financiran je sredstvima Europskog socijalnog fonda. Namijenjen je mladim ljudima od 18 do 29 godina, pripadnicima tzv. NEET skupine - koji su neaktivni, ne rade, ne školuju se niti educiraju te nisu prijavljeni na Zavodu za zapošljavanje (eng. NEET – not in Employment, Education or Training). Projekt se provodi u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. i dio je pozivnog natječaja „Pronađi me!” - za provedbene aktivnosti dosega i obrazovanja neaktivnih mladih osoba u NEET statusu.

Pocetna konferencija NeetWORK 10Svrha i cilj početne konferencije - informiranje je javnosti o ciljevima i planiranim aktivnostima na projektu. Ekološka udruga „Krka” Knin, u 24 mjeseca (do srpnja 2023. godine) NEET-ovcima će omogućiti sudjelovanje na brojnim verificiranim programima obrazovanja, radionicama „mekih“ vještina te im osigurati uslugu mentorstva (CISOK, psiholog karijere, osobni planovi, savjetovanja i dr.).

Prisutne sudionike, na samome početku konferencije pozdravila je tajnica udruge Inga Kukolj. Članica mobilnog tima 2 Ivana Radić održala je prezentaciju, a članica mobilnog tima 1 Maja Bodon i koordinatorica aktivnosti Perina Pribilović - održale su konferenciju za medije. Novinarka Hrvatskog radija Knin Sunčica Cokarić, istoga je dana u eteru radija izvijestila slušatelje o projektu Ne(e)tWORK te obavijest o početku aktivnosti prenijela putem društvenih mreža Hrvatskog radija Knin.

Po završetku konferencije posluženo je osvježenje te nastavljeno druženje i informiranje zainteresiranih sudionika, na svježem zraku u prirodnom ambijentu rijeke Krke.

Početna konferencija je organizirana u sklopu Projekta „Ne(e)tWORK“ (UP.01.2.0.04.0006) sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, Odobren je u okviru poziva "Pronađi me!", a njegovo trajanje je 24 mjeseca.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Ekološke udruge "Krka" Knin.

lenta ESF kockice