Radionica "Budi kreativan" i dodjela uvjerenja za Povrćare

Objavljeno: Srijeda, 17 Lipanj 2020

U sklopu projekta „Učimo danas za bolje sutra“ 12.6.2020. i 15.6.2020. održana je radionica mekih vještina „Budi Kreativan" za pripadnike marginaliziranih skupina na području grada Knina i dodjela uvjerenja korisnicima o završenom programu osposobljavanja za Povrćara/icu (12.6.2020). 

Radionicom su bila obuhvaćena sljedeća tematska područja:

 

Sve radionice mekih vještina koje su se provodile ili se provode kroz projekt „Učimo danas za bolje sutra“ namijenjene su pripadnicima marginaliziranih skupina (dugotrajno nezaposlene osobe - mladi do 29 godina nezaposleni iznad 6 mjeseci i osobe starije od 30 godina nezaposlene iznad 12 mjeseci, osobe romske nacionalne manjine, osobe s invaliditetom, beskućnici, liječeni ovisnici o drogama, žrtve obiteljskog nasilja, azilanti, migranti, mlade osobe bez odgovarajuće roditeljske skrbi, mlade osobe nakon izlaska iz alternativne skrbi i nezaposlene osobe korisnici prava na zajamčenu minimalnu naknadu). 

Dodjelom uvjerenja korisnicima koji su završili program osposobljavanja za povrćara/icu (6 osoba) završen je i posljednji od 5 programa osposobljavanja koji su bili predviđeni projektom, a ukupno ih je završilo 33 korisnika pripadnika marginaliziranih skupina..

Projekt provodi ekološka udruga „Krka“ Knin u partnerstvu s Gradom Kninom. Vrijednost projekta je 818.166,00 kuna te je u potpunosti financiran iz Europskog socijalnog fonda.