Hrvatska volontira – Mali doprinos za veliki utjecaj!

Objavljeno: Ponedjeljak, 15 Svi 2023

U sklopu 13. po redu nacionalne manifestacije Hrvatska volontira  Ekološka udruga „Krka“ Knin organizira dvodnevnu akciju prikupljanja igračaka pod nazivom „Sudjeluj i ponovnu uporabu pokreni!“. Akcije će se održati 18.5.23. (Četvrtak) i 19.5.23. (Petak) ispred ureda udruge na adresi, Tvrkova 3, Knin, u vremenskom periodu od 11 do 14 sati.

Cilj ove akcije je poticanje na ponovnu uporabu u lokalnoj zajednici koja doprinosi smanjenju stvaranja otpada, održivom razvoju i očuvanju okoliša. Prikupljenim igračkama nadopunit će se postojeće Eko kućice za igračke na različitim lokacijama u gradu. U sklopu ove akcije informirat ćemo građane o mogućnostima volontiranja u lokalnoj zajednici, a uz pomoć dviju međunarodnih volonterki informirat ćemo mlade o mogućnostima i prilika volontiranja u inozemstvu kroz program Europskih Snaga Solidarnosti.

Ovom akcijom želimo istaknuti važnost volontiranja kao oblik aktivnog uključivanja građana i stvaranja pozitivnih promjena u društvu, važnost ponovne uporabe u održivom gospodarenju otpadom te promovirati vrijednosti poštivanja, različitosti i jednakosti kako bi izgradili zajednicu jednakih mogućnosti za sve pojedince.

 

Dobro je što ste tu!

Hvala što ste tu!

#volunteer4society #volunteer4planet

#SDG #globalniciljevi #održivirazvoj

#dobroještostetu #hvalaštostetu