Dani otvorenih vrata udruga 2023.

Objavljeno: Srijeda, 31 Svi 2023

U sklopu jedanaeste po redu manifestacijeDani otvorenih vrata udruga 2023 koju organizira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, Ekološka udruga „Krka“ Knin organizira dva događanja. Jedna od aktivnosti je info kampanja o važnosti volontiranja i cjeloživotnog razvoja vještina, a druga je akcija prikupljanja knjiga. Događanja će se održati 1.6.23 (četvrtak) i 2.6.23. (petak), ispred ureda udruge na adresi, Tvrtkova 3, Knin, u vremenskom periodu od 11 sati do 14 sati. Pozivamo sve zainteresirane građane i širu javnost da se pridruže našim događanjima koja će se održati ispred ureda udruge, a isto tako da posjete naš štand na Sajmu udruga 2023. koji će se održati 1.6.23 (četvrtak) u periodu  od 17 do 19 sati na glavnom gradskom trgu Ante Starčevića. Sajam udruga 2023. organizira udruga ZvoniMir, Knin.

Građani će imati priliku saznati više o načinima i mogućnostima volontiranja kako na nacionalnoj tako i na međunarodnoj razini te kako i na koji način ojačati svoja znanja, vještine i kompetencije prema potrebama tržišta rada. U ovoj aktivnosti priključit će se i dvije međunarodne volonterke iz Italije i Francuske koje će informirati o mogućnostima za mlade kroz programe Erasmus+ i Europskih Snaga Solidarnosti.

Akcijom prikupljanja knjiga želimo i dalje poticati građane na ponovnu uporabu stvari na području grada Knina te pridonijeli zaštiti okoliša i smanjenju stvaranja otpada. Donirane knjige će se odložiti u Eko kućice za knjige koje su postavljenje na različitim lokacijama u gradu Kninu kako bi građani mogli posuđivati, čitati i razmjenjivati knjige.

Isto tako, građani će se moći upoznati s radom i djelovanjem Ekološke udruge „Krka“ Knin i EU i nacionalnim projektima koji se provode na području grada Knina i široj okolici.