Svjetski dan voda

Objavljeno: Petak, 22 Ožujak 2013

Svjetski dan voda obilježava se svake godine 22. ožujka.Prve važne preporuke o problemima vezanim za vodu i vodne resurse bile su formulirane na konferenciji Ujedinjenih naroda 

o vodama koja je održana 1977. godine u Mar del Plati (Argentina). Nakon konferencije Ujedinjenih naroda o okolišu i razvoju u Rio de Janeirou, Opća skupština UN je rezolucijom od 22. veljače 1993. odlučila da se 22. ožujak svake godine obilježi kao Svjetski dan voda i da se na taj dan, diljem svijeta, posebno skrene pozornost na probleme vezane za vodu i vodne resurse, s tim da se svake godine obilježava uz drugi moto.

Povodom Svjetskog dana voda, Ekološka udruga Krka Knin najavljuje da je započela s pripremama povijsno vrijednog projekta za grad Knin, projekta  NEMA FRKE DOK JE KRKE, projekta čišćenja toka rijeke Krke. Početak projekta planiran je za 15.04.

Ovom prigodom pozivano građane da zejedno čuvamo okoliš, da odvojeno prikupljamo otpad, neodgovorne pojedince  s naglaskom na tvornice da prestanu zagađivati vode, da ulažu u sustave zaštita voda I okoliša te inspekcijske službe da učinkovitije kontroliraju potencijalne zagađivače voda.

Svi građani Knina danas u Ekološko –informativbnom Centru na Krki ( Drniška b.b. ) mogu besplatno dobiti zanimljive letke, brošure , ali i knjige o zaštiti okoliša i voda.