Dan Planeta Zemlje - Knin, 2022.

Objavljeno: Utorak, 19 Travanj 2022

 

Sedam čepova za sedam kninskih rijeka!

 

Grad Knin poziva sve zainteresirane građane na sudjelovanje u akciji povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje 2022. Obilježavanje će se održati 22. travnja 2022. godine na Trgu Ante Starčevića, s početkom u 10 sati.

 

U sklopu obilježavanja će biti postavljen info pult putem kojeg će se zainteresiranim građanima dijeliti informativni letci i promotivni materijali. Svi zainteresirani građani će biti informirani o svim relevantnim informacijama vezanim uz zaštitu okoliša i prirode te gospodarenju otpadom na području grada Knina.

Ujedno pozivamo građane da prikupe i donesu sedam plastičnih čepova, za sedam kninskih rijeka. Zauzvrat će građani koji se odazovu akciji na poklon dobiti jednu platnenu vrećicu. Prikupljeni čepovi će biti poslani Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma Čakovec, koja prodajom prikupljenih čepova tvrtkama koje se bave recikliranjem plastike, prikuplja sredstva za liječenje svojih korisnika i nabavku skupih lijekova.

Obilježavanje se odvija pod pokroviteljstvom Grada Knina, a u suradnji s gradskom tvrtkom „Čistoća i zelenilo“ te Ekološkom udrugom „Krka“ Knin. Svrha održavanja akcije je informiranje građana o održivom gospodarenju otpadom te jačanje svijesti građana o zaštiti okoliša.

Hvala Vam na doprinosu u zaštiti okoliša!
Veselimo se Vašem dolasku!

 

Grad KninKonunalno poduzece Knin logo v2Logo Udruga Krka