Čuvaj, pazi, ne bacaj! - Suknovci, Promina, lipanj 2022

Objavljeno: Ponedjeljak, 06 Lipanj 2022

U petak, 3.6.2022. održana je akcija čišćenja ilegalnog odlagališta otpada u općini Promina u mjestu Suknovci u Dalmatinskog zagori. Prikupljeno je 1480 kg otpada. Bilo je tu odbačene stolarije, namještaja, auto guma, stakla, plastike... Akciju su organizirali Ekološka udruga “Krka Knin“ i Ožujsko pivo, a sve u sklopu društveno odgovorne kampanje "Čuvaj, pazi, ne bacaj" tijekom koje se čiste ilegalni deponiji diljem Hrvatske. Kampanjom se želi podići svijest građana o tome koliko je važno pravilno zbrinjavati otpad.

Udruga ima za cilj očuvanje prirode i okoliša kao temeljnih vrijednosti društva, te poticanje prihvatljivog gospodarenje prirodnim resursima primjenom odrednica održivog i zelenog razvoja i kružnog gospodarstva.

Ovoj su se akciji pridružili i predstavnici Općine Promina i Eko Promine d.o.o., članovi kluba volontera Pivovarci Zagrebačke pivovare te partneri Pevex i Pik. 

 

Ovogodišnje akcije čišćenja ilegalnih odlagališta otpada organizirane su u Osijeku, Solinu, Zagrebu, Dugoj Resi, Rijeci, Opatiji, Splitu i Promini.

Ožujsko pivo i Zagrebačka pivovara godinama podržavaju niz kulturnih, sportskih i nevladinih institucija s ciljem unapređenja kvalitete života u zajednici u kojoj djeluju, a više informacija o novoj kampanji dostupno je na webu https://cuvajpazi.ozujsko.com/.

Hvala svima koji su se priključiti kampanji i hvala svima koji čuvaju naš okoliš. 🌎💚🧹♻️ 

 Ozujsko logoPIK Vrbovec logoPevex logo

Opcina Promina grb v2Eko Promina logo