Program obilježavanja Dana Grada Knina i blagdana sv. Ante

Objavljeno: Utorak, 05 Lipanj 2012

Obilježavanje Dana grada Knina i blagdana svetog Ante koji se slavi 13. lipnja započelo je u subotu 2. lipnja, malonogometnim turnirom „Kvart 2012“.

Bogati program traje sve do 17. lipnja kad završavaju Zvonimirovi dani na kninskoj tvrđavi.

 

Obilježavanje Dana grada Knina i blagdana svetog Ante koji se slavi 13. lipnja započelo je u subotu 2.lipnja, malonogometnim turnirom „Kvart 2012“.Obilježavanje se nastavlja u utorak 5. lipnja kazališnom dječjom predstavom „Ružno li je pače“ autora Enesa Kiševića koja će se u Domu HV prikazati u 11.15 te u 14 sati.


Na igralištu NK Dinare u Kninu, u srijedu 6. lipnja U 18 sati odigrat će se nogometna utakmica između gradova Knina i Benkovca, a dan kasnije u Golubiću s početkom u 16 sati igrat će se malonogometni turnir.

U petak, 8. lipnja u Galeriji „Kreativni kutak“ na Novoj tržnici s početkom u 18 sati održat će se izložba radova s likovnih radionica KUD-a Kralja Zvonimira, a u 20 sati u dvorani franjevačkog samostana gostuje Vilim Karlović koji će predstaviti knjigu "Preživio sam Vukovar i Ovčaru" uz tribinu i svjedočanstvoi „Put vjere i nade“. Istoga dana, 8. lipnja na Marunuši započinje trodnevni Humanitarni Moto party u organizaciji MK Stormriders uz nastup brojnih bendova i bogati program. Šahovski turnir u organizaciji SKD Prosvjeta održat će se 9. lipnja, a navečer toga dana u 19.45 sati u crkvi sv. Ante gostuje Zbor liječnika iz Splita uz soliste iz HNK Split, Nelli Manuilenko i Ratomira Kliškića.

U ponedjeljak 11. lipnja građani će u 11 sati moći posjetiti radionicu tkanja u vijećnici Kninskog muzeja te u 18 sati izložbu slika „Žena proljeće, cvijeće“ šibenske udruge "Tempera" u galeriji Kninskog muzeja. Istoga dana u 19 sati u Domu HV održat će se premijera mjuzikla za djecu i mladež "Obitelj Sretnić u zemlji maštariji" u izvedbi udruge Kninski kulturni mozaik, a u 20 sati u dvorani srednje škole na rasporedu je humanitarni košarkaški spektakl „Jedan narod jedno srce“.
Dan uoči blagdana sv. Ante, u utorak 12. lipnja u 8 ujutro Kninjani će moći pogledati defile vatrogasnih vozila ulicama grada, a u 11 sati upriličit će se polaganje vijenaca za poginule hrvatske branitelje kod Spomenika Hrvatske pobjede Oluja '95.
Istoga dana u 12 sati u Domu HV održat će se svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj će se zaslužnima za razvoj grada uručiti nagrade i priznanja. U istoj je dvorani u 20.30 sati na rasporedu humoristična predstava "Bolan, biži ća" u izvedbi HKD Napredak.
Također 12. lipnja, u 14 sati će se u crkvici sv. Barbare na tvrđavi održati izložba fotografija Snježane Požar „Za križem“, a u 19 sati će u Domu HV nastupiti zbor kninske Matice umirovljenika „Zlatne godine“.
Na sami Dan grada, 13. lipnja u 8.30 ujutro orkestar Hrvatske ratne mornarice će izvoditi budnicu ulicama grada. Procesija s kipom sv. Ante započet će u 9.30, od crkve sv. Ante do crkve Gospe velikog hrvatskog krsnog zavjeta gdje će u 10.15 sati svečanu svetu misu predvoditi fra Gabrijel Jurišić iz Sinja. Večernje misno slavlje uz blagoslov djece u 19 sati predvodit će fra Petar Klarić, kninski gvardijan i župnik. U 20 sati na Trgu Ante Starčevića predviđen je susret klapa.
Ekološka udruga Krka će 13 i 14. lipnja od 10 sati ujutro kod Ekološko informativnog centra na Krki građanima priuštiti besplatno korištenje bicikala i trampolina uz izložbe fotografija i projekcije filmova.
Proslava dana grada završava spektaklom Zvonimirovi dani od 15. do 17.lipnja. - Grad Knin

I naša udruga se aktivno uključila u obilježavanju obilježavanje Dana Grada Knina i blagdana sv. Ante, a više o našoj udruzi proćitajte na o nama.