Predavanja za poljoprivrednike

Objavljeno: Ponedjeljak, 26 Studeni 2012

 

Preuzeto sa HUKnet.hr

Kninska Poljoprivredna komora održat će na kninskom Veleučilištu sutra (utorak) u 11 sati 

predavanja za kninske poljoprivrednike na kojima će se govoriti o legalizaciji nezakonito izgrađenih gospodarskih objekata i o višestrukoj sukladnosti odnosno o zahtjevima koje obiteljska poljoprivredna gospodarstva moraju provoditi pri obavljanju poljoprivredne djelatnosti, a predstavit će se i novi Zakon o potporama u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Predavači će biti viša stručna savjetnica za ruralni razvoj i EU, Dubravka Kaić i viši stručni savjetnik za agroekonomiku, Boris Perić, a gost predavanja bit će voditelj Ispostave Upravnog odjela za prostorno uređenje i gradnju u Kninu, Miljenko Grubišić.

- Poljoprivredni proizvodi koji su proizvedeni u nezakonito izgrađenim gospodarskim objektima neće se moći plasirati na tržište, a poljoprivredni proizvođači , prvenstveno oni koji su korisnici državnih poticaja, moraju biti upoznati sa zahtjevima koji su pred njima i koje su oni obvezni provoditi. Prisutnost na stručnim predavanjima je jedna od njihovih obveza za koju će se od njih tražiti službene potvrde pa stoga molimo poljoprivrednike da se odazovu na predavanja koja su za njih u tu svrhu namijenjena – poručili su iz kninske Poljoprivredne komore.