Odobren projekt Mala partnerstva KA-210-YOU, Erasmus+

Objavljeno: Četvrtak, 21 Rujan 2023

Ekološkoj udruzi „Krka“ Knin odobren je projekt mala partnerstva KA-210-YOU pod nazivom „Think Green, Act Local“od strane Agencija za mobilnost i programe EU koji sufinancira  Europska unijau okviru programa Erasmus+. Provedba projekta će trajati 18 mjeseci, a odobrena su sredstva u iznosu od 60.000,00 Eura.

Projekt će se provodi u partnerstvu s organizacijom Noi@Europe iz Napulja, Italije te ima za cilj jačati kapacitete organizacija u području rada s mladima (s manje mogućnosti), održivog razvoja,društvenog poduzetništva, zaštite okoliša i prirode koristeći se neformalnim, inovativnim i iskustvenim metodama te interdisciplinarnim pristupom.

Specifični ciljevi projekta:

1.Doprinijeti osvještavanju mladih o društveno važnim temama i osnažiti njihov položaj u društvu

2.Doprinijeti umrežavanju mladih te omogućiti jednake prilike mladima s manje mogućnosti i mladima s ruralnih područja -Jačati kapacitete mladih i poticati ih na aktivno sudjelovanje u razvojima zajednica u kojima djeluju putem edukacija, razmjene znanja i vještina

3.Unaprijediti rad s mladima u ruralnim krajevima jačanjem kapaciteta partnerskih organizacija u području rada s mladima, društvenog poduzetništva, održivog razvoja i zaštite okoliša i prirode

 

Ciljna skupina projekta:

1.Mladi (s manje mogućnosti) s naglaskom na mlade s ekonomskim, socijalnim, kulturnim i geografskim preprekama od 15 do 30 godina s ruralnih područja Šibensko-kninske županije i grada Napulja.

2.Zaposlenici, članovi i volonteri partnerskih organizacija koji će direktno biti uključeni u projektne aktivnosti za jačanje svojih kapaciteta u radu s mladima (s manje mogućnosti), održivog razvoja, zaštite okoliša i prirode i društvenog poduzetništva.

3.Organizacije i institucije koje rade s mladima na teme održivi razvoj, zaštita okoliša i prirode, društveno poduzetništvo te osobe koje rade s mladima s područja Šibensko-kninskežupanije, grada Napulja, Republike Hrvatske, Italije i drugih međunarodnih zemalja.

 

Ovim projektom želimo povećati senzibilitet šire javnosti o važnosti očuvanja okoliša i prirode, održivog razvoja, načinima smanjenja stvaranja otpada putem ponovne uporabe i recikliranja, povećat ćemo inicijative mladih s naglaskom na mlade s ekonomskim, socijalnim, kulturnim, socijalnim preprekama u lokalnim zajednicama te vidljivost organizacija koje rade s mladima u tematskim područjima kako bi motivirali i potaknuli druge da koriste neformalne metode i alate u svom radu s mladima.

 

Više o projektu i aktivnostima pratite na našoj mrežnoj stranici

www.eu-krka-knin.hri Facebook stranici: www.facebook.com/EkoKrkaKnin

 

Više o Erasmus+ programu potražite na mrežnoj stranici nacionalne agencije AMPEU:

www.ampeu.hr/erasmusi Europske Komisije: www.erasmus-plus.ec.europa.eu

 

Financirano sredstvima Europske unije. Iznesena mišljenja i stavovi odražavaju isključivo stav autora i ne moraju se podudarati sa stavovima Europske unije ili Agencije za mobilnost i programe EU. Ni Europska unija ni Agencija za mobilnost i programe EU ne mogu se smatrati odgovornima za njih.