Međunarodni dan volontera

Objavljeno: Petak, 08 Prosinac 2023

1985. godine je opća skupština Ujedinjenih naroda proglasila Međunarodni dan volontera. Od tada se svake godine 5. prosinac obilježava Međunarodni dan dobrovoljnog rada za ekonomski i društveni napredak, odnosno Međunarodni dan volontera. Važnost ne samo ovog dana nego i svakog dana tijekom godine je promicati pozitivne vrijednosti volonterstva i naglašavati važnosti volonterskog doprinosa za dobrobiti društva.

U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana volontera, 5. prosinca 2023. udruga ZvoniMir Knin je organizirala svečanu dodjelu priznanja volonterima za njihov rad, djelovanje i doprinos u 2023. godini kako bi  isti učinili vidljivim na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini. Ekološka udruga „Krka“ Knin je prošle godine nominirala svoje međunarodne volonterke Naomie Chambe iz  Francuske i Hannah Gillmann iz Njemačke koje su sudjelovale u volonterskom projektu „NEDS“ te dobili priznanje za svoj osobni doprinos i djelovanje u našoj lokalnoj zajednici.

I ove godine, udruga „Krka“  je opet nominirala svoje međunarodne volontere Martina Scelta iz Italije i Jorge Jurado Rajal iz Španjolske. Na svečanosti su volonteri svoje volonterske aktivnosti predstavili kroz video. Ukupno je nagrađeno 17 volontera iz 9 organizacija. Naša volonterka Martina je dobila priznanje za Naj volontera, a Jorge za Super volontera za 2023. godinu. Također naši volonteri Martina i Jorge su dobili još jedno priznanje i to za osobni doprinos u stvaranju i promicanju inkluzije od udruge UOSI „Sv. Bartolomej“ Knin jer su tijekom 9. mjeseci održavali svoje volonterske aktivnosti sa štićenicima udruge.

Udruga „Krka“ se podjelom priznanja zahvalila štićenicima UOSI „Sv. Bartolomej“ Knin na sudjelovanju u volonterskim projektnim aktivnostima te se nadamo nekim novim budućim suradnjama.

Ovim putem želimo se zahvaliti svim našim međunarodnim volonterima koji su sudjelovali u volonterskim projektima u okviru Europskih Snaga Solidarnosti te što su svojim volonterskim aktivnostima obogatili, doprinijeli poboljšanju i razvoju same zajednice.

Ako i vi želite pokrenuti promjene u zajednici te ostvariti svoje međunarodno iskustvo u volontiranju, slobodno nas kontaktirajte za više informacija. Budite i vi dio promjena!

 

Telefon: (022) 664 608

E mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Web stranica: www.eu-krka-knin.hr

 

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Ekološke udruge "Krka" Knin i Europska komisija se ne može smatrati odgovornom pri uporabi informacija koje se u njoj nalaze.