Ljetna potraga za poslom i CV savjeti

Objavljeno: Petak, 15 Srpanj 2022
 

Dok će većina nas ljeto povezivati ​​s praznicima i odmorom, neki stručnjaci za karijere tvrde da je to najbolje vrijeme za traženje novog posla. Konkretno, tržište rada postaje posebno dinamično u siječnju sa mnogobrojnim novogodišnjim odlukama o pronalasku novog posla iz snova, a zatim ponovno u rujnu, kada se svi vrate s ljetnih praznika svježi, odmorni i spremni ozbiljno krenuti u potragu za zaposlenjem. U toj gužvi teže je biti primijećen.

Stoga bi ljeto moglo biti najbolje vrijeme da se prijavite za posao iz snova. Nedostatak konkurencije tijekom srpnja i kolovoza mogao bi Vam pomoći da dobijete posao. Zato je možda ovo najbolji trenutak da aplicirate za posao. A za apliciranje morat ćete pripremiti dobar životopis (CV), Ako na internetu ili burzi vidite novo slobodno mjesto koje vas zanima, iskoristite priliku i odmah pošaljite prilagođenu verziju svog životopisa.

Podsjetiti ćemo Vas što treba i što ne treba raditi kod kreiranja životopisa uključujući pravila oko izbora fontova i izgleda. Također ako aplicirate na radno mjesto u većoj tvrtki Vaš bi CV trebao biti "prijateljski prilagođen robotima". Naime sve više firmi i posredničkih agencija za zapošljavanje koristi neku vrstu softvera (AI) koji vrši prvo rangiranje i selekciju prijava.

  • Odaberite jednostavan, jasan dizajn životopisa te izbjegavajte grafikone, slike ili neobične fontove.
  • Treba biti oprezan sa životopisima sa dva stupca, zahtijevaju puno više pažnje kod kreiranja i odabira dizajna, ako mislite da niste dovoljno vješti izaberite CV sa jednim stupcem.
  • Prilagodite svoj životopis i popunite relevantnim ključnim riječima koje su povezane sa radnom mjestom koje vas zanima.
  • Pošaljite svoj životopis u tekstualno čitljivim formatima, a ne kao skenirane slike (pažnja kod kreiranje tekstualno čitljivih PDF-ova).
  • Izbjegavajte postavljanje važnih podataka za kontakt u zaglavlje ili podnožje životopis.
  • Ako je to bitno, pokažite poslodavcu da ste spremni, zainteresirani i sposobni za rad u virtualnom ili hibridnom radnom okruženju i potkrijepite to dosadašnjim iskustvom.

 

Ako budete imali bilo kakvih nedoumica, pitanja ili trebali savjet i pomoć obratite nam se na neki od naših kontakta:

  • email - Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  • telefon - 022 664 608
  • kontakt obrazac naših mrežnih stranica.

 

Za savjetovanje i informiranje na raspolaganju su nam digitalni komunikacijski kanali, a možemo dogovoriti i savjetovanje i informiranje u prostorijama Ekološke udruge "Krka" Knin ovisno o vašim preferencijama i epidemiološkoj situaciji u kojoj se svi nalazimo. Zahvaljujući usluzi "Info@taxi" možemo i mi do Vas.

 

Cilj aktivnosti je osnaživanje nezaposlenih, njihova priprema za tržište rada i povećanje njihove zapošljivosti. Projekt "Ekološko-informativni centar" provodi Ekološka udruga „Krka“ Knin i sufinanciran je sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u sklopu poziva Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Ekološke udruge "Krka" Knin.

lenta ESF kockice