Rezultati projekta “Iskoristi priliku!”

Objavljeno: Srijeda, 26 Kolovoz 2020

Marginalizirane osobe, dugotrajno nezaposleni korisnici edukacija i drugih aktivnosti projekta „Iskoristi priliku!“ pokazali su sjajne rezultate. Na projektnim aktivnostima sudjelovalo je 24 korisnika, 12 žena. Njih 23 uspješno je završilo programe osposobljavanja. Uspješno je završilo 7 vrtlara, 5 voćara, 5 vinara i 6 vinogradara. Svi oni sudjelovali su na edukacijama mekih vještina gdje su učili o timskom radu, komunikaciji, samovođenju, kako se ponašati u konfliktnim situacijama, kako biti kreativan te kako voditi zdrav način života. U sklopu predmeta „Osnove poduzetništva“, korisnici su se upoznali i učili o menadžmentu, marketingu i kako napisati poslovni plan.

 7 korisnika minimalne zajamčene naknade je koristilo uslugu mentoriranja. Stručnjak, psiholog je pojedinačno radio sa svakim od njih pomažući im pritom u izgradnji njihovog samopouzdanja podupirući samorazvoj sa ciljem uključivanja na tržište rada i društvo u cjelini. U jednom trenutku tijekom trajanja projekta, a nakon završetka verificiranog programa i podjela svih diploma, dobili su se sljedeći rezultati: 39% korisnika je bilo u procesu samozaposlenja (OPG) ili otvaranja vlastitog obrta, 9% ih se zaposlilo uz pomoć diplome, a 39% ih se zaposlilo na neko drugo radno mjesto. 13% sudionika se nije zaposlilo, no pokazuje interes za zaposlenjem te aktivno traži posao.

lenta ESF kockice

Više informacija o EU fondovima:
www.strukturnifondovi.hr

Donatori

  europska unija zajedno do fondova eu wEU strukturni investicijski fondoviUcinkoviti ljudski potencijali boja manji w                                                Logo opcina Promina                                                                  

 Agencija za mobilnost i programe EU European Solidarity Corps logo

 

Partneri

                   Općina Kistanje       Srednja škola Lovre Montija Knin                     

Osnovna škola "Domovinske zahvalnosti"          Logo opcina Promina  Logo veleuciliste Marko Marulic

 

Ekološka udruga Krka Knin je član

        

 

Sponzori

ina logo