Početak EU projekta Ne(e)tWORK

Objavljeno: Četvrtak, 29 Srpanj 2021

Ekološka udruga „Krka” Knin počela je s provedbom još jednog vrijednog projekta pod nazivom Ne(e)tWORK, UP.01.2.0.04.0006. Namijenjen je mladim osobama u dobi od 18 do 29 godina, koje su nezaposlene, neaktivne i trenutačno se ne obrazuju, ne educiraju niti su u evidenciji Zavoda za zapošljavanje (imaju NEET status – not in Employment, Education or Training).

Ne(e)tWORK je vrijedan 1.598.100,00 kn i sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.. Dio je velikog pozivnog natječaja „Pronađi me!” - za provedbene aktivnosti dosega i obrazovanja neaktivnih mladih osoba u NEET statusu, za kojega je u cijeloj hrvatskoj osigurano čak 50 milijuna kuna, namijenjenih za provedbu 31 projekta.

Prema recentnim podacima Eurostata, u prosjeku, u Europi ima oko 20 % neaktivnih mladih. Zbog čega Europska komisija zahtijeva i od Hrvatske - da do 2027. godine, upravo u NEET-ovce uloži barem 10% sredstava iz Europskog socijalnog fonda.

Ekološka udruga „Krka” Knin kroz svoj program Ne(e)tWORK planira u 24 mjeseca NEET-ovcima omogućiti sudjelovanje na brojnim verificiranim programima obrazovanja, radionicama „mekih“ vještina te im osigurati uslugu mentorstva (CISOK, psiholog karijere, osobni planovi, savjetovanja...). Cilj je, najmanje 12-ero neaktivnih mladih obrazovati, osnažiti, približiti tržištu rada te u konačnici sretno zaposliti!

Projekt se provoditi od 12.7.2021. do 12.7.2023. u cijeloj Šibensko-kninskoj županiji u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, područni ured Šibenik te sa Centrom za socijalnu skrb Knin.

Ovim putem pozivamo sve Vas u dobi od 18 do 29 godina, koji ste nezaposleni, neaktivni i trenutačno se ne obrazujete, niti ste u evidenciji Zavoda za zapošljavanje - da nam se javite! Pružit ćemo vam edukaciju u skladu s vašim potrebama i našim mogućnostima.

Pišite nam na e-mail adrese: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Ili nazovite na telefon: 022 664 608.

Vaš Ne(e)tWORK tim!

 

Projekt „Ne(e)tWORK“ (UP.01.2.0.04.0006) provodi Ekološka udruga „Krka“ Knin. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, Odobren je u okviru poziva "Pronađi me!", a njegovo trajanje je 24 mjeseca.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Ekološke udruge "Krka" Knin.

lenta ESF kockice