Održana radionica za izradu programa aktivnog turizma

Objavljeno: Ponedjeljak, 16 Ožujak 2015

U sklopu projekta "Priroda Dalmacije", koje provodi Udruga Sunce Split u partnerstvu sa Ekološkom udrugom "Krka" Knin te JU za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Dubrovačko-neretvanske, Splitsko-dalmatinske i Šibensko-kninske županije, 12. ožujka u prostorijama HGK Knin, održana je treća po redu radionica za izradu programa aktivnog turizma. Kao i prethodne dvije koje su održane u Merkoviću i Splitu, i ova radionica bila je pod vodstvom Milene Šijan, voditeljice projekta ispred udruge Sunce.

U svrhu  promocije aktivnog turizma planira se niz aktivnosti kao što su izrade programa aktivnog turizma, tiskanje brošura, izrada promo-videa, edukacija vodiča aktivnog turizma o zaštiti prirode i principa „Ne ostavljaj trag“ te seminar na temu „Aktivni turizam i zaštita prirode“.

Na radionici su sudjelovali predstavnici JU za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Šibensko-kninske županije koji su prisutnima prezentirali zaštićena područja naše županije kao i do sada izgrađenu infrastrukturu potrebnu za odvijanje bilo kojeg oblika turizma. 

Radionici su se odazvali i predstavnici TZ Šibensko-kninske županije, TZ Grada Drniša, Tz Grada Knina, JU NP Krka te brojne turističke agencije koje aktivnim turizam prepoznaju kao oblik održivog turizma. 

Zajedničkim snagama, kao rezultat održane tri radionice, tiskat će se brošura koja će, kako je na radionicama zaključeno i dogovoreno, služiti u promotivne svrhe te će se distribuirati na najveće europske turističke sajmove aktivnog i pustolovnog turizma.

Projekt "Priroda Dalmacije" provodi se do ožujka 2016. godine i financiran je sredstvima EU.